Προς το περιεχόμενο

Κινέζικο Φλάουτο- Βοήθεια!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στους φίλους του Forum

 

Αποφάσισα να αγοράσω ένα "επαγγελματικό" κινέζικο φλάουτο (Xiao) σε C, με οχτώ τρύπες. Δεν έχω ξαναπαίξει πνευστό, ούτε έχω ασχοληθεί σοβαρά να παίξω μουσική ποτέ. Οπότε, τρεις μέρες τώρα προσπαθώ να βγάλω ήχο, μου έχουν βγει τα πνευμόνια και τίποτα. Μόνο στιγμιαίος ήχος που και που, έχοντας καλύψει όλες τις τρύπες.

 

Τι μου προτείνετε να κάνω; Υπάρχει κάποιος δάσκαλος που ξέρετε που θα μπορούσε να μου δείξει μερικά βασικά; Που θα μπορούσα να απευθυνθώ; Από τη φωτογραφία, αν νομίζετε ότι μοιάζει με κάποιο άλλο πιο mainstream πνευστό, μήπως να διαβάσω οδηγίες για αυτό και να τα εφαρμόσω στο xiao;

 

Στέφανος

xiao.jpg.19b3fea5e3de397c81a65de0ca0c70e9.jpg

xiao2.png.d7ff6503be7854a9f2295e1dd6867296.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα βρεθει και εγω καποτε στη θεση σου, εχωντας φαει σκαλωμα με τον ηχο του Xiao και του Duduk αλλα μη ξερωντας τιποτα απο πνευστα, ποσο μαλλον απο αυτα τα 2. Τοτε που ειχα ρωτησει μερικους φιλους πνευστους μου ειχαν πει πως και τα 2 θα ηταν σχετικα μπελαλιδικα για εναν αρχαριο μιας και δεν ειναι keyed και εχουν σχετικα μεγαλες τρυπες. Δεν ξερω βεβαια ακριβως τι συνεπαγεται αυτο, παντως οντως τα βρηκα μπαστουνια ;D (με το Duduk, Χiao τελικα δεν αγορασα).

 

 

Δε μπορω να σε βοηθησω ιδιαιτερα απ'οτι βλεπεις, αν παντως βρεις καποια ακρη κανε ενα ποστ, θα με ενδιεφερε και εμενα απο περιεργεια η εμπειρια σου με το οργανο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ ευχαριστω πολύ φιλε!

 

Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος, θελω πολύ να το καταφέρω, οπότε θα επιμείνω.  :D Θα σου πω αν βρω τίποτα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκανα απο περιεργεια ενα search στο youtube ("xiao tutorial") και βρηκα ενα 10λεπτο βιντεο "how to play the xiao". Πιστευω δοκιμαζοντας ψαξιματα στο google κατι θα βρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και το βίντεο.

Το έχω δει και διαπίστωσα ότι υπάρχουν διάφορα είδη xiao. O κύριος στο βίντεο αναφέρεται στο Tang style xiao όπου το στόμιο είναι πολύ διαφορετικό από  ότι τα πιο μοντέρνα σαν το δικό μου. ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασες να γράψεις "Xiao flute lesson" στο Google ?   :)

Ή "how to play Xiao"   ?

Λογικά, από τα λίγα βιντεάκια που βλέπω, με όλες τις τρύπες κλειστές, είναι ΝΤΟ © όπως η φλογέρα. Και όπως στις φλογέρες, χρειάζεται να φυσάς απαλά -και να φράζεις απαλά τις τρύπες, δεν θέλει δύναμη. Ξεκίνα με όλες τις τρύπες κλειστές © και στη συνέχεια αναζήτησε τις υπόλοιπες νότες της πρώτης οκτάβας ρε, μι , φα κ.λπ.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου