Προς το περιεχόμενο

Απορία σχετική με το Alesis DM10 X.


GiannisPaok4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες! Πρόσφατα αγόρασα το ενλόγω σετάκι, απλά έχω μία απορία. Πώς μπορώ να παίζω παράλληλα με ένα κομμάτι που έχω σε MP3 αρχείο?? Μέχρι τώρα το κάνω με το sequenser του υπολογιστή μου, αλλά δεν είναι πρακτικό καθόλου, πρέπει να έχω τον υπολογιστή ανοιχτό κάθε φορά που μελετάω. Έμαθα ότι μπορείς να συνδέσεις CD Player αλλά τα inputs είναι όλα RCA. Τι να κάνω???υπάρχει κάποιος τρόπος να συγχρονήσω τον εγκέφαλο του σετ με... κάτι για να περάσω μέσα τα κομμάτια? Όσοι γνωρίζετε κάτι θα εκτημούσα πολύ μία απάντιση.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιάννης

 

Υ.Γ. Πέρα από αυτό το σετ είναι καταπληκτικό και έχω μήνει όσο ικανοποιημένος θα μπορούσα να είμαι. Τα παιδιά εκεί στην alesis κάνουνε φοβερή δουλειά!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα Γιάννη. Μπορείς να συνδέσεις οποιοδήποτε cd player ή mp3 player στις 2 rca (aux in R + aux in L). Παίρνεις ένα καλώδιο mini jack που θα συνδεθεί στο cd – mp3 player και η άλλη άκρη του καλωδίου καταλήγει σε δυο rca (left + right) που θα συνδεθούν στα Aux L+R που υπάρχουν στα inputs στο πίσω μέρος του ‘’εγκεφάλου’’ των τυμπάνων. Μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση του κομματιού από την ‘’πηγή’’ (cd – mp3 player) και την ένταση των τυμπάνων από το ποντεσιόμετρο (αν θυμάμαι καλά) headphones στην μπροστά μεριά του εγκεφάλου αντίστοιχα. Όσο αφορά τα τύμπανα αυτό που κάνει τη διαφορά στο σετ είναι ο εγκέφαλος, πραγματικά πολλές δυνατότητες. Λίγο με την ποιότητα κατασκευής του rack στράβωσα στην αρχή. Σε γενικές γραμμές όμως σαν σύνολο αξίζει και το τελευταίο euro. Γνώμη μου, μη βγάλεις τα λαστιχένια καλύμματα από τα στεφάνια τον τυμπάνων. Κάνουν πολύ καλή δουλειά με τη διάρκεια ζωής στις μπακέτες και μειώνουν αρκετά το crosstalk των τυμπάνων όταν περνάς ήχους στα στεφάνια. Και πάντα (και πάλι γνώμη μου) ο κόπανος της μπότας τσόχα και όχι σκληρό πλαστικό. Είχα αγοράσει μόλις είχε πρωτοβγεί το Alesis Dm10 Studio Kit. Όπου αλλού κολλήσεις, ρωτάς. Καλές μουσικές λοιπόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα! Ευχαριστώ πάρα πολύ αδερφέ! Έφαγα όλο το ιντερνετ και δεν μπορούσα να βρω ούτε μία απάντιση! Είναι απίστευτο! Έχω και ηχογραφήσεις τώρα από δευτέρα και δεν ηξερα πώς να βάλω το παλικάρι να προβάρει. Είμαι πολύ καινούριος στο E-Drumming γενικότερα και το μυαλό μου δεν κόβει ακόμα. 2-3 μέρες το έχω το σετ (είναι το πρώτο μου ever) και το ανακαλύπτω ακόμα! Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι!

 

κάτι τελευταίο ελεγα να κάνω converte σε mesh heads της drumteck. Ακουσα όμως αρκετά αρνιτικά, ότι επιρεάζει πολύ τις δυναμικές για παράδειγμα. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει. Έχεις δοκιμάσει κάτι παρόμοιο?

 

Πρός το παρόν απο το σετ έχω μίνει απόλυτα ικανοποιημένος. Αν εξερέσεις την θέση το "εγκεφάλου" που θα την ήθελα λίγο ποιο μακριά γιατι με ενοχλεί στο High hat και το δεξί crash-ride είναι υπερβολικά πίσω για τα δικά μου γούστα, αλλά αυτά τα συνηθίζεις υποθέτω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είχα ψάξει το θέμα για να κάνω την μετατροπή αλλά τελικά το κράτησα ως έχει. Χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Είμαι της άποψης αφού δουλεύει καλά έτσι, δεν το πειράζω. Αν αποφασίσεις για κάτι τέτοιο όμως, στη θέση σου θα περίμενα να το κάνω μετά την λήξη της εγγύησης. Απλά είχα σφίξει λιγάκι παραπάνω τις βίδες στα στεφάνια και ήταν αρκετά καλύτερη η όλη αίσθηση του σετ. Όσο για το στήσιμο, με λίγο πειραματισμό θα τη βρεις την άκρη. Για το στήσιμο είναι λιγάκι δύσκολο να σου πει κάποιος τη γνώμη του γιατί είναι πως βολεύει τον κάθε έναν. Για τον εγκέφαλο τώρα, μπορείς να τον βάλεις χώρια με ένα multi clamp σε μια βάση για πιατίνι. Αν και βρήκα την άκρη ανοίγοντας λίγο προς τα έξω το αριστερό κομμάτι του rack, έτσι ώστε να βγει ο εγκέφαλος προς τα έξω. Το hi hat μπορείς να το φέρεις μετά στη θέση που σε βολεύει όπως ακριβώς βάζεις και τα πιατίνια σε όποια θέση θέλεις. Δοκίμασε όσο περισσότερους ήχους μπορείς συνδυάζοντας τους με διαφορετικά layers ήχων. Διάβασε της οδηγίες πώς μπορείς να δουλέψεις τα layers. Είναι λίγο δύσκολο να σου το εξηγήσω μέσα από δω πως γίνεται. Είχα βάλει στα tom ένα δεύτερο layer ενός snare σε πολύ χαμηλή ένταση όπως και στην κάσα. Μπορείς να το κάνεις πολύ αληθοφανές για ηλεκτρονικό σετ αυτής της τιμής. Και μη βάζεις ήχους που δε θα δουλεύεις, κάτι που πιστεύω ισχύει και σε ένα φυσικό σετ. Μη φορτώνεις με ‘’extraδακια’’ και καλούδια που δε θα τα ακουμπήσεις καν, απλά για να φαίνονται. Όπου αλλού κολλήσεις εννοείται πως ξαναρωτάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου