Προς το περιεχόμενο

που μπορούμε να βρούμε καβαλάρη για ακουστική?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

και μάλιστα με κάποια δυνατότητα ρυθμισης?

έχω μια ovation applause που καιρό τώρα θέλω και να κατεβάσω το action της, αλλά και να τη φέρω λιγάκι στη σολ που φαλτσάρει πολύ πιό έντονα (σχεδόν ανυπόφορα) από τις ρε, λα, μι.

Μπορούμε κάπου να βρούμε?

τον ίδιο υποθέτω μπορώ να τον φάω από κάτω και να κατέβει αλλά ακόμα και να τρίψω σε περιοχές ώστε να φέρω την σολ, όλη η απόσταση -παχος του είναι δεν είναι 1.5 χιλιοστό.

 

Υπάρχουν λύσεις?

 

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν adjustable saddles όπως εδώ:

 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=acoustic+adjustable+saddle

 

Αλλά έχουν το κακό ότι αν ανεβάσεις το action αρχίζει και δημιουργείται κενό ανάμεσα του ξύλου της βάσης και του saddle.

 

Πιο σοβαρό μου φαίνεται το παρακάτω:

 

http://www.touchstonetonewoods.co.uk/products/acoustic-guitar-172/plectrum-guitar-bridge-adjustable-height-1025.aspx

 

Αλλά 1) μάλλον θα πρέπει να το βγάλεις από τη βάση του

       2) πρέπει να τους ρωτήσεις διαστάσεις και να μετρήσεις και εσύ τη δική σου ξύλινη βάση, για να είσαι σίγουρος ότι χωράει

EDIT: 3) Θα χρειαστεί λογικά και κάποιο tailpiece

 

Στα υπέρ του είναι ότι καθώς είναι μεταλλικό θα είναι πιο στιβαρό, και ότι λόγω δυνατότητας ρύθμισης του intonation θα μπορείς να χρησιμοποιείς και άλλους τύπους τυλιγμάτων χορδών, καθώς και μεγαλύτερο εύρος διαμετρημάτων πιο εύκολα.

 

Το πιο εύκολο φυσικά είναι να τρίψεις εσύ ( ή κάποιος που ξέρει) το κάτω μέρος του saddle σου. Αν το παραφάς μπορείς πάντα να προσθέσεις κάτι από κάτω και να το ξανανεβάσεις.

 

Όσο για τη σολ θες να την κατεβάσεις; Δε γνωρίζω πώς γίνεται (και αν γίνεται) στις ακουστικές η ρύθμιση μιας μόνο χορδής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξέχασα να αναφέρω ότι προφανώς κάτω από το saddle είναι ο πιεζοηλεκτρικός μαγνήτης.

Συνεπώς μιλάω μόνο για το κόκκαλο....που πρέπει να φυτευτεί μέσα στην υπάρχουσα φωλιά του καβαλάρη.

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι, αλλά άντε και το τρώω και κατεβαίνει.

πως θα έρθει η σολ?

εκτός αν με τη μείωση του action διορθωθεί λίγο.

Μήπως πρέπει να φαγωθεί και το κόκκαλο στο nut?

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το nut δε το τρώμε για να κατέβει το action, εάν είναι κομμένο σωστά. Το αν είναι στην περίπτωσή σου δε μπορώ να το γνωρίζω.

 

Από τον οδηγό setup του superfunk:

 

"2. Μετά θα πρεπει να τσεκαρεις το ποσο σωστα ειναι κομμενο το nut της κιθαρας (πολυ σπανια ειναι σωστο απο το εργοστασιο):

 

-βαλε παλι ενα καποταστο πισω απο το δευτερο ταστο και μετρα την αποσταση της χορδης απο το πρωτο ταστο.

-πρεπει να ειναι η ελαχιστη δυνατη χωρις να ακουμπα σε αυτο οσο ενα τσιγαροχαρτο περιπου.

-αν ειναι μεγαλυτερη τοτε πρεπει να βαθυνεις τα αυλάκια του nut (εκει που καθονται οι χορδες) αυτη ειναι μια δουλεια που θελει πειρα και ειδικές λίμες οποτε αστην σε καποιο επαγγελματια."

 

Δοκίμασε να κάνεις το παραπάνω για τη σολ. Η απόσταση μπορεί να είναι λίγο παραπάνω από τσιγαρόχαρτο για τη σολ, αλλά θα έχεις ένα μπούσουλα αν η περίπτωση είναι ακραία.

 

Η γέφυρα είναι ρυθμισμένη ώστε να συμφωνεί σε αρκετό βαθμό με την καμπυλότητα της ταστέρας. Μπορεί όντως η σολ να σου αρέσει καλύτερα αν χαμηλώσει ολόκληρη η γέφυρα. Αυτό εξαρτάται από τα διαμετρήματα, και πόσο καλά ρυθμισμένη ήταν η καμπυλότητα της γέφυρας από το εργοστάσιο. Στα υπόψιν ότι αν χαμηλώσεις πάρα πολύ, ίσως να αρχίσει να βγαίνει το intonation εκτός, οπότε εκεί μάλλον θα χρειαστεί να την πας σε μάστορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Καλησπέρα.

 

Όσον αφορά το action, είναι συνδυασμός κυρίως τριών παραμέτρων: ΝUT, saddle, neck relief.

 

Aν το μανίκι είναι ευθύ (ή με ελάχιστο relief), τσέκαρε το ύψος του Nut. Mπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά ένα ψηλό Nut, ανεβάζει αρκετά την αίσθηση του action. Eπίσης, αν φαλτσάρει περισσότερο στα πρώτα 4-5 τάστα, κατά 99% ευθύνεται αυτό.

 

Αν το nut είναι οκ, τότε μπορείς να κατεβάσεις το action της ακουστικής σου από το saddle. Το βγάζεις, και λιμάρεις/τρίβεις τη βάση του προσέχοντας να παραμείνει ευθύ και κάθετο. Βοηθάει αν τραβήξεις μια μολυβιά με χάρακα, κατά μήκος, για να παρατηρείς την πρόοδο.

 

Αν εξακολουθεί να φαλτσάρει, και το saddle σου είναι απλό, θα βοηθούσε ίσως αν προμηθευόσουν ένα compensated. Επίσης τσέκαρε αν η καμπύλη του saddle ακολουθεί αυτήν της ταστιέρας και δεν είναι πολύ flat ή πολύ μεγάλη.

 

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι έχεις καινούριες χορδές επάνω (κάτω των δυο εβδομάδων).

 

Επίσης, επειδή η κιθάρα σαν όργανο είναι "ξεκούρδιστο" ( δεν είναι ποτέ απόλυτα κουρδισμένη σε όλες τις θέσεις, σε όλες τις χορδές) από κατασκευής, οπότε δεν χρειάζονται υπερβολές του τύπου, "να είναι απόλυτα κουρδισμένη" σε όλο το εύρος της ταστιέρας, γιατί πολύ απλά, αυτό δεν είναι εφικτό.

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψάχνοντας βρήκα αυτό

 

http://www.stewmac.com/shop/Nuts,_saddles/Acoustic_bridge_saddles/Unbleached_Bone_Saddles.html?actn=100101&xst=3&xsr=16706

 

και πιθανόν κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω.

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου