Προς το περιεχόμενο

Κίνδυνοι στην αγορά μεταχειρισμένων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στους συμφορουμίτες!

Πριν λίγο διάβαζα ενα ποστ για κλεμμένα μουσικά όργανα και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Μία απο τις αγαπημένες συνήθειες πολλών μουσικών (εμού συμπεριλαμβανομένου) είναι η αναζήτηση δοκιμή και αγορά μεταχειρισμένων οργάνων. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα (και με τη βοήθεια του Noiz) αγορές και ανταλλαγές δίνουν και παίρνουν. Όμως σε όσες ανταλλαγές του είδους και αν έχω δεί ή κάνει ο ίδιος, σπάνια είδα να μεταβιβάζονται στο νέο ιδιοκτήτη και οι αποδείξεις αγοράς, τα συνοδευτικά χαρτιά, ή έστω ένα έγγραφο συμφωνητικό μεταβίβασης του οργάνου από τον παλιό ιδιοκτήτη στο νέο.

Έτσι θεωρητικά μου είναι πολύ εύκολο να αγοράσω καινούριο ένα ακριβό όργανο, να το ανταλλάξω με κάτι άλλο και μετά να δηλώσω το δικό μου κλεμμένο, και να απαιτήσω την επιστροφή του.

Να πώ βέβαια, ότι με όσους μουσικούς εχω κατα καιρούς ανταλλάξει όργανα, ήταν πάντα τα καλύτερα παιδιά, με φιλότιμο και μπέσα, αλλά οι καιροί ειναι περίεργοι, και οι απατεώνες ουκ ολίγοι.

Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: Πως εξασφαλίζουμε την ασφαλειά μας σε μια τέτοια ανταλλαγή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 69
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Φτιαχνεις ενα  συμφωνητικό μεταβίβασης του οργάνου από τον παλιό ιδιοκτήτη στο νέο αν σε καιει τοσο πολυ,τοσα χρονια που πουλαω και αγοραζω,και εδω & στο εξωτερικο μονο ΜΙΑ φορα μου εχει ζητηθει και φυσικα δεν ειχα κανενα προβλημα να φτιαξω ενα τετοιο χαρτι.

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης ΜΗΝ αγοράζετε κλεμένα.

Και αυτό το επισημαίνω επειδή δεν υπαρχει μόνο το Νόιζ γιου νόου. Αν βγεις μια βόλτα στα μαγαζιά της Αθήνας, και δεν εννοώ μόνο τα μεταχειρισμενάδικα σαν το Vibrato, αλλά και όλα τα άλλα, θα υπάρξει πάντα κάποιος που θα μπει με κάποιες φωτογραφίες στο χέρι από πεταλια, πεταλιέρες κ.λπ. τα οποία τα σκοτώνει για δυο τρια κατοστάρικα (όλα μαζί).

Μου έχει τύχει δυο φορές, και παρά το ότι οι φίλοι μαγαζάτορες τους πετάνε έξω από το μαγαζί τους αβλεπί (δεδομένου ότι κινδυνεύουν με κατηγορίες κλεπταποδοχής κ.λπ. ακόμη και εάν εσυ και όχι αυτοί, κάνεις αγοραπωλησία με τον συγκεκριμένο), οφείλω να ομολογήσω ότι ο πειρασμός είναι μεγάλος για κάποιον χωρίς ηθικά ερείσματα. Την τελευταία φορά, πουλούσε κάποιος μια ibanez HSH για 20 ευρώ! Εννοείται πως κάποιος την έκλαιγε αυτη΄την κιθαρίτσα...

 

Και με κάνει να σκέφτομαι. Αντε και πες ότι την αγόρασες. Την έξυσες , της άλλαξες τα φώτα για να μην φαίνεται αυτό που ήταν (γιατί αποκλείεται να μην ΞΕΡΕΙΣ ότι αγοράζεις κλεψιμέϊκο σε αυτή την τιμή). Ετσι και σε πετύχω πουθενά σε live σε προβάδικο, αν τύχει να πας να την πουλήσεις... *εγώ* που μου την έκλεψαν (διότι σε διαβεβαιώ πως όσο και να αλλάξεις κάποια όργανα, ο κάτοχός τους γνωρίζει από τον ήχο μέχρι κάποιο birthmark που μπορεί να έχουν)... τι θα πεις; Ότι δεν ήξερες τι αγόραζες;

 

Γι' αυτό όλο λέω και ξαναλέω: μην αγοράζετε κλεμμένα, είναι σα να τους δίνετε κίνητρο να ξανακλέψουν. Από τη σχέση μου με άλλες κοινότητες -όπως η ποδηλατική κοινότητα ας πούμε- ξέρω ότι είναι πολύ συνειδητοποιημένες σε αυτό.

 

Καλημέρα  

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης ΜΗΝ αγοράζετε κλεμένα.

 

και πως καταλαβαινεις οτι ειναι κλεμμενο?

εστω οτι πουλαω μια strat μερικων δεκαετιων πισω. μου την χαρισε ο παππους μου, την ειχε αγορασει δευτερο χερι απο εναν κολλητο του. δεν υπαρχει αποδειξη.

την πουλαω σε φυσιολογικη τιμη κ οχι σκοτωμα.

την δοκιμαζεις, την πληρωνεις και ειναι δικη σου.

την παιρνεις μαζι σε live και απο κατω πινει μπυρες ο ιδιοκτητης της.

τι κανεις εκει?

αντε βγαλε ακρη.

Θέλω Rory,Jimi,Stevie ray μαζί live!

Τι ζηταω πια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

την πουλαω σε φυσιολογικη τιμη κ οχι σκοτωμα.

 

στις 99% των περιπτώσεων πώλησης κλεμμένων αντικειμένων (από κιθάρες, μέχρι ρολόγια και κινητά) η τιμή είναι εξευτελιστική, ενώ τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής ξέρουν περί τίνος πρόκειται.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στις 99% των περιπτώσεων πώλησης κλεμμένων αντικειμένων (από κιθάρες, μέχρι ρολόγια και κινητά) η τιμή είναι εξευτελιστική, ενώ τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής ξέρουν περί τίνος πρόκειται.  ;)

 

Φίλε μου, ακόμη και από το πώς κρατούσε εκείνος ο τύπος την ibanez (από το μανίκι ψηλά, στο headstock, σαν αποκεφαλισμένο κοτόπουλο) θα καταλάβαινες ότι είχε τόση σχέση με τη μουσική όση κι εσύ με την εκτροφή πυγολαμπίδων.

Και επειδή είπες κάτι για την τιμή, να πω επίσης ότι βγαζοντάς τον έξω από το μαγαζί, ήταν διατεθειμένος να μου την αφήσει για 10 ευρώ: "καλά ούτε δέκα ευρώ δεν έχεις;" με ρώτησε...

 

Στην άλλη περίπτωση τώρα, που μου είχαν διηγηθεί (δεν ήμουν παρών), τους έδειχναν λέει πεταλιέρες σε... φωτογραφίες και τους ζητούσαν δυο τρια κατοστάρικα για όλα μαζί...

Μακριά!  

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε τέτοια περίπτωση δε την αγόραζες μπας και ψάξεις να βρεις τον ιδιοκτητη; λέω τώρα...

Και να προσπαθείς μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Και να προσπαθείς μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας...

Δε ξέρω ρε μαμώτο.

 

Έχω μια αμφιβολία ότι θα έβρισκα τον ιδιοκτήτη, θα του έδινα πίσω τη κιθάρα του, μαζί με τα στοιχεία μου και τα 3000 ποστς στο νοιζ και θα είχε αμφιβολίες και πάλι; Μου φαίνεται απίθανο, αλλά καταλαβαίνω τι λες.

 

Και είναι κρίμα (πάω σε κοινωνική συζήτηση).

 

Εδώ στην Ελλάδα ΔΕΝ είμαστε κοινωνία. Βλέπεις, για να έχουμε κοινωνία πρέπει όλοι να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας. Για τα καλά και τα κακά. Αν συμβεί κάτι και χτυπήσει ο συναγερμός να βγει ο γείτονας, αν παρκάρει κάποιος σε θέση αναπήρου να φωνάξουμε γερανό να το σηκώσει, να μη δεχτούμε αυτόν που καπνίζει σε χώρο που δε πρέπει, κοκ.

 

Όταν λοιπόν, κάποιος κάνει κάτι καλό και υπάρχει τόση αμφιβολία, που τελικά δε κάνουμε το καλό... Άσ'τα να πάνε.

 

:(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ήθελα να βγει ένας εδώ μέσα και να πει ότι δεν θα έπαιρνε μιά fender Am ή μια Gibson standard (ή custom ή 335 :o) με 150-200 Eu από, αγνώστου ταυτότητας-προέλευσης και "περίεργου" γενικά, ανθρώπου. Προσωπικά δεν ξέρω τι θα έκανα....ξέρω δηλαδή, αλλά δεν το λέω γιατί θα με κράξετε....  Όλα είναι σχετικά :P ::) ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου