Προς το περιεχόμενο

'' LIVE ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ''


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια ειμαι αρχαριος με πληκτρα ειμαι κιθαριστας και θελω να μαθω τι εξοπλισμος χρειαζεται σε λαιβ εκτος του βασικου synth που θα παιξεις ας πουμε για να εχεις τους ηχους που εχεις φτιαξει μαζεμενους..εχω πετυχει σε live πχ ο πληκτρας να εχει μονο το xp-80 της roland με λαπτοπ κ με κατι αλλο σαν ρακ ενα κουτακι ας πουμε που αλλαζε απο κει  και να τα περναει στο xp-80    τι ακριβως θα χρειαστει εκτος του λαπτοπ για τετοια περιπτωση στο λαιβ ? χρειαζεται λαπτοπ οπωσδηποτε η καποιο ρακ μονο θα κανει δουλεια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχει "χρειάζεται". Εχει μόνο τι χρειάζεσαι εσύ. Φυσικα και δε χρειάζεται λάπτοπ οπωσδήποτε. Μη σου πω οτι το λαπτοπ δεν ειναι καν καλή λύση για αρχάριο.

 

Εχεις ήδη καποιο μηχανημα? Αν όχι, τι ποσό διαθετεις για να παρεις ενα? Και τι ήχους θες να βγάλεις με αυτο? (ηλεκτρονικους ή και φυσικους οπως πιανα φλάουτα κτλ?)

 

Αν επιμενεις με λαπτοπ, πρεπει να σκεφτείς αν εχεις ήδη καρτα ήχου, αν ειναι αξιοπιστα στημενο για live και να σκεφτεις ότι αν πας με σπασμένα προγραμματα, τοτε η αξιοπιστία παει περιπατο ακομα παραπερα.

 

Αν με ρωτούσες προσωπικά, θα προτιμουσα σκέτο το xp80 χωρις το λαπτοπ. Μια χαρά μηχάνημα είναι, και ειδικά για αρχάριο φτάνει και περισσεύει.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη βιαζομουν δεν εστειλα να ολοκληρωσω 

Λοιπον δεν θα ειμαι εγω αυτος που θα παιξει  σε λαιβ .αυτή τη στιγμη στο ακουστικο σχημα ο πληκτρας μας διαθετει ένα stage piano και όλα οκ  oι φυσικοι ηχοι είναι από κει

Επειδη δεν γνωριζει και πολλα και προσπαθω να βοηθησω  στο  τι να αγορασει  κ αυτος που ενδιαφερεται  για  τα λαιβ ,  αυτό που ρωταω είναι

Αν σε λαιβ  με διαφορετικη ενορχηστρωση  π.χ  θελουμε το βασικο synth(μαλλον xp-80 η fantom x7 ) να  εχει κ καποιους αλλους ηχους που θα εχουμε βρει από αλλα συνθια από στουντιο  από το προγραμμα μας στο pc,  πως θα τους εχουμε  ολους μαζι μονο στο xp-80 ας πουμε σε λαιβ ?  για Strings πειραγμενα, pads k  synth  πιο πολύ μαζι με τα πιανα ,organs κλπ  για αυτό ρωτησα αν χρειαζεται και λαπτοπ  η καποιο ρακ  αλλα δεν εστειλα μετα

Αν θελω μετα με λαπτοπ  πχ καποια arpeggiators, λουπες να τις βαλω στο λαιβ τι προγραμμα θα χρειαστει και τι αλλο  στη συνδεση τους…

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εχετε δυνατότητα για fantom, τότε δε χρειάζεστε τίποτα αλλο. Μπορεί να κανει όλους τους ήχους που θελετε, να παιξει λουπες, να παίξει arpeggiators κτλ. Αφού έχετε ήδη stage piano, ίσως ενα rack να βολευε περισσότερο. Πχ το Fantom Xr ή το Yamaha Motif.

 

To laptop επαναλαμβανω πως δεν ειναι η καλύτερη λύση. Για ενα αξιοπιστο σύστημα βασισμενο σε λαπτοπ ίσως θες και τα διπλασσια χρήματα απ'οτι μπορεις να βρεις ενα fantom xr.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά τα έχετε ανακατέψει αρκετά τα πράγματα και έχετε επηρεαστεί από διάφορα σεταπ που βλέπετε και δεν ξέρετε τι χρειάζεστε.

 

Καταρχήν υπάρχουν οι έννοιες midi, usb, rack, vst. το όργανο σκέτο χρειάζεται 2 καλώδια για να βγει σαν synth/workstation στη κονσόλα. Εκεί που γράφει main out ένα στο Left και ένα στο Right πάει σε ένα στερεο κανάλι τέλος. Το rack συνδέεται με midi/usb και το midi/usb απλώς στέλνει πληροφορίες στο όργανο τι να παίξει. Ο ήχος βγαίνει από το rack. Το ίδιο και στο pc  ό ήχος του λάπτοπ βγαίνει από το λάπτοπ.

 

Κατα δεύτερον τα Roland XP-80 & Fantom X7 είναι workstation, που σημαίνει ότι είναι κυρίως synth. Υπάρχει η δυνατότητα για παίξιμο με λούπες (ειδικά στο X7 με onboard sampler) και χρήση arp αλλά όλα αυτά απαιτούν προετοιμασία και γράψιμο από το σπίτι κανα χρόνο πριν. Το ίδιο και στο pc πρέπει να κάτσετε να γράψετε από την αρχή όλα τα κομάτια σε sequencer και να τα ανορχηστρώσετε.... εσείς δεν ξέρετε που παν τα 4 τι ενορχήστρωση να κάνετε. Χώρια τα λεφτά για προγράματα και daw...

 

Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα arranger τύπου Roland G70, Yamaha Tyros. Korg pa800 κτλ.  Έτσι θα μπορείτε να παίζετε συνοδεία με ντραμασίν και μπάσου και ενορρχηστρωμένων έτοιμων 'loops" απλά αλλάζοντας ακόρτντα στο αριστερό και παίζοντας μελωδία στο δεξί.

 

Εάν επιμείνετε στην ιδέα του synth/workstation απλά κάντε ένα ακουστικό πρόγραμμα με κιθάρα πχ και πλήκτρα και μη μπλέκετε pc, rack, arp & loops την τελευταία στιγμή αυτά θέλουν προετοιμασία.

 

Τέλος δεν μας είπατε το είδος μουσικής που θέλετε να παίξετε όπως και το budget.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα η ερωτηση ηταν πως μπορω να εχω καποιους ηχους μαζεμενους σε ένα συνθ

Και αν χρειαζεται απαραιτητα λαπτοπ  σε λαιβ η όχι κ μου απαντησε ο  neeq  ισως ένα ρακ μαζι με το stage piano   

Το λαπτοπ οκ δε το θελω να το βγαλω την άλλη βδομαδα 

ρωτησα τι θα χρειαστει για να αρχισω  μεσα από το στουντιο μου

από μουσικη κυριως ηλεκτρονικη ποπ  με ενδιαφερει τετοιου τυπου

   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε όλα τα σοβαρά synth/workstation υπάρχουν θέσεις user που μπορούν να αποθηκευτούν ήχοι με οποιονδήποτε συνδυασμό και σπλιταρισμένοι (δεξί αριστερό χέρι).

 

Το λάπτοπ είναι μεγάλη ιστορία εξαρτάται το πόσα πράγματα θες να τρέξεις και το τι δουλειά θέλεις να κάνεις.

 

Από εκεί και πέρα και τα παραπάνω 2 απαιτούν κάποια προετοιμασία, αλλά ειδικά στο θέμα ηλεκτρονικής και επάνω σε περιβάλλον daw χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία από πριν στο σπίτι.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου