Προς το περιεχόμενο

CV/Gate


Macubert

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά...

Προσπαθώ να καταλάβω τί είναι το CV/Gate. Είδα κάποια κείμενα στα αγγλικά αλλά δε με βοήθησαν πολύ. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο κείμενο στα ελληνικά για αυτό, ή τέλος πάντων αν έχει την όρεξη να μου εξηγήσει.

(όλη η απορία ξεκίνησε από αυτό: http://www.dreadbox-fx.com/kappa.html#!prettyPhoto)

 

Ευχαριστώ...

pedals in everything

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η προ του midi μορφη επικοινωνιας των synth, drumοκουτιων, sequencer.

To cv (control voltage) προσδιοριζε τη νοτα

Το gate εκανε το ανοιξε κλεισε στην νοτα αυτη.

Kαι το μικροφωνο της Barbie μια χαρα ηχογραφει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όπως σωστά λέει ο digisilence, αλλά πιο απλά, το kappa που λίνκαρες δεν κάνει τίποτα από μόνο του, αλλά "προγραμματίζει" κάποιο άλλο πετάλι (ή γενικά συσκευή) που έχει cv input για να λέει σε κάποια παράμετρο (του άλλου πεταλιού) τι τιμές να παίρνει.

 

πχ για το συνδυασμό του sequencer του kappa με το φίλτρο του disorder (το disorder είναι ένα fuzz πετάλι του dreadbox, μαζί με low pass filter που έχει cv input): μπορείς να βάλεις το kappa πάνω στο disorder και να του πεις οτι κάθε "τόσο" (rate στο kappa), το φίλτρο του disorder θα παίρνει την τιμή που έχεις ορίσει από τα τριμεράκια στο κάτω μέρος του kappa. Πχ αν επιλέξεις 8 steps στο sequncer, τότε την 1η φορά, το φίλτρο του disorder θα πάρει την τιμή του 1ου trimmer, στον επόμενο χρόνο θα πάρει την τιμή του 2ου, στον επομενο χρόνο θα πάρει την τιμή του 3ου trimmer, κοκ.

 

Γενικότερα, το control voltage input σε ένα πετάλι-εφέ είναι ουσιαστικά η ελευθερία να ελέγχεις real-time μια παράμετρο του πεταλιού χωρίς να γυρνάς κάποιο knob, αλλά αναθέτοντας σε εκείνη την είσοδο να δίνει τιμές στην αντίστοιχη παράμετρο ανάλογα με την τάση που βλέπει.

Η απλούστερη εκδοχή που μπορώ να σκεφτώ σαν παράδειγμα είναι ενα απλό expression pedal το οποιο ανάλογα πόσο κλειστό ή ανοιχτό είναι, "δείχνει" στην είσοδο του πεταλιού πάνω στο οποίο είναι συνδεδεμένο την ανάλογη τάση, ώστε να "εξηγεί" στο πετάλι τι τιμή να δώσει στην τάδε παράμετρο που ελέγχει.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου