Προς το περιεχόμενο

90's eurodance-techno GEAR


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ειμαι στο ψαξιμο για νεο συνθ + οποτε θα ηθελα τη γνωμη σας εαν το roland jp8000 θα με καλυψει στο νεο μου εγχειρημα για δημιουργια κομματιων. τι αλλο θα χρειαστω? πχ sampler? καποιο tr aira? bass line? θελω εξοπλισμο της εκαστοτε εποχης. παρακαλω θα μου ηταν χρησιμο να ακουσω τις προτασεις σας.ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα τα VA αλλα προσωπικα θα αγοραζα καποιο αν μου αρεσει πολυ το συγκεκριμενο synth σε συνδιασμο με το οτι θα με βολευε το interface του για live. Για ηλεκτρονικη μουσικη μπορεις ανετα να χρησιμοποιησεις plugins σε καποιο daw. Και καλη δουλεια θα γινει και φθηνη. Σε καποιες περιπτωσεις(αν θες va) εχουν βγει προσωμοιωσεις αρκετων va σε plugin οπως το novation k-station και nord lead 2(αρκετα καλα synth και τα δυο)

Αλλα αν θες synth , με περιπου 700 μπορεις να βρεις μεταχειρισμενο ενα workstation οπως ενα yamaha motif es6, και να δημιουργεις τον ηχο σου και αν θες να ενoρχηστρωνεις και στο sequencer του το κομματι σου. Για ηλεκτρονικη μουσικη θα σε καλυψει εξ ολοκληρου.

Ο εξοπλισμος της τοτε εποχης θα σου δωσει ενα ηχοχρωμα, αλλα δεν ειναι τοσο ο εξοπλισμος που δινει το αποτελεσμα οσο ο τροπος που το χρησιμοποιεις. Μπορεις πχ αν θες με αρκετα tracks απο ενα synth της δεκαετιας του 80 να φιαξεις κομματι που να στεκεται στα σημερινα δεδομενα.

Με samples για drums/percussion και ορεξη μπορεις να βγαλεις ανετα στο pc το αποτελεσμα που θες.

Παρολα αυτα , αν θες κατι σε va της τοτε εποχης , θα κοιταζα κατι σε novation supernova. Για roland δεν ξερω, πρεπει ομως να ειναι πολυ καλη επιλογη. Το sampler θα σου χρειαστει στην περιπτωση που αποφασισεις να χρησιμοποιησεις αποκλειστικα hardware για τις παραγωγες σου. Ενα ΑΚΑΙ s3000 που βλεπω οτι κινειται τελευταια στις αγγελιες θα κανει πολυ καλη δουλεια,αν καταφερεις και βρεις ηχους που συνοδευονται με το οργανο. Δεν ξερω βεβαια μηπως αυτο σου ερχεται κουτι.. http://www.vintagesynth.com/akai/vx90.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που το θυμηθηκες ωρε Σταθη το Akai VX90? Αυτο ειναι αρχαιο, του 1986. Που να το βρει τωρα και αν το βρει να το κανει τι ακριβως? :P Πιστευω οτι με ενα συγχρονο workstation και με τις καταλληλες βιβλιοθηκες ηχων μπορει κανεις να κανει "παπαδες" και να ακουγεται οπως γουσταρει. Αν θελει ομως οπωσδηποτε να φτιαξει την ταδε μουσικη με τα μεσα/synths της Χ δεκαετιας, πρεπει να το ψαξει καλα το θεμα πριν αγορασει οτιδηποτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αρχαιο οντως, αλλα οπως ανεφερες κ συ στην περιπτωση που πρεπει να ψαχτει για το συγκεκριμενο ειδος που θελει να φιαξει, ειναι μια επιλογη, δεν ξερω βεβαια σε τι τιμη κυμαινεται. Ειναι πολλοι που προτιμουν τα ΑΚΑΙ για τον ηχο που εδιναν την τοτε εποχη.Το συγκεκριμενο ΑΚΑΙ απο οτι ειδα στο vintagesynth ειναι κατι σε synth και κανει αναφορα για techno χρηση.

Η χρηση που μπορει να του κανει ειναι αντιστοιχα ο,τι χρηση θα κανει καποιος στο επισης "αρχαιο" mpc60. Ελαχιστες δυνατοτητες sampling και sequencing αλλα ολοι οι oldschool-αδες θα ηθελαν ενα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

akai s1100/s950

mackie vlz μικτης και τα trim knobs κοντα στο clip σε kick/μπασα

tape deck ή alesis dat για εγγραφη

alpha juno

tx81z/cz101

ms20 η sh101 ή και τα 2

quadraverb/midiverb ii/lexicon pcm 70/ensoniq dp4

atari st με cubase για sequencing

drawmer compressor ή dbx 160

 

αυτα απο essential 90s gear.αλλιως πας σε υπολογιστη.

Με υπολογιστη ή καινουριο workstation θα δυσκολευτεις να αποτυπωσεις τον "ηχο" της εποχης πολυ απλα λογω τελειους διαφορετικου workflow αλλα και πεντακαθαρης ηχογραφισης.

Επισης απο το να δωσεις με τη μια καποιο σεβαστο ποσο για ενα workstation που σου εγγυωμαι οτι θα το βαρεθεις στο 5μηνο καλυτερα να αγορασεις ενα akai και εναν mackie και να ξεκινησεις να πειραματιζεσαι και να μαθαινεις.

Πολυ πιο διασκεδαστικο και με το που ακουσεις καποιο hardware sampler δεν θα θες να ξαναγγιξεις daw για sampling.Eκτος απο το renoise ισως αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Aν έχεις λεφτα στην ακρη ξεκινα με sampler και μικτη και μια καρτα ηχου με midi.Aποταμιευσε για καποιο εφε και ενα patchbay.

Τα συνθ ερχονται δευτερα για τετοια ειδη μουσικης.Απλως το juno ειναι κατεξοχην rave μηχανημα και εχει και chord memory :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης απο το να δωσεις με τη μια καποιο σεβαστο ποσο για ενα workstation που σου εγγυωμαι οτι θα το βαρεθεις στο 5μηνο...

Καποιος που βαριεται ενα συγχρονο workstation σε 5 μηνες, λαθος οργανο εχει διαλεξει να παιζει. Ας δοκιμασει να μαθει μπουζουκι ή κλαρινο γιατι για synths δεν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν θα βαρεθεί το workstation, τα sampler- σαλιγκάρια πάντως, με τις κονσόλες των οπίσθιων περιοχών και τα εφέ των μπροστινών, που θα πρέπει να τα κουμαντάρεις όλα με το Atari με τις δισκέτες, αυτά δε θα τα βαρεθεί, θα τα ΣΙΧΑΘΕΙ  ;D ΕΜΕΤΟΣ μου ήρθε, ζαλίστικα, τα θυμάμαι και κλαίω γοερά...  ;D

 

 

Αν ξέρεις τις φασολάδες σου  ;D ραπάρεις ωραία  ;D και έχεις και το σούπερ γκομενάκι με την έκφυλη φωνή  ;D τότε την κάνεις τη δουλειά σου ΑΝΕΤΑ με... freeware  ;D ή με workstation ή με οτιδήποτε  ;D  ;D  ;D Σιγά μη μαζέψεις τώρα τις παλιατζούρες για να βάλεις ένα beat και ένα synth bass στη σειρά... έτσι και αλλιώς, οι 9 στους 10 ήχους ίδιοι έχουν μείνει  ;D ;D ;D

 

 

Αν τώρα τα θέλεις για συλλογή, ή την έχεις δει να κάνεις 100% pure 90ies Vintage Original Specs techno  ;D ;D ;D τότε κάνε όπως νομίζεις, αλλά ΙΜΗΟ άνετα γίνεται αυτό χωρίς ντε και καλά αρχαία μηχανήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ειμαι στο ψαξιμο  ...

 

90's eurodance-techno???

 

μπορεις να γινεις πιο ακριβης σε αυτο... βαλε ενα κομματι απο youtube

 

διοτι αν βγαλεις το euro απο το eurodance τοτε θα προτεινα

 

ELEKTRON machinedrum +

 

alpha juno vst (redominator)  

http://www.audiorealism.se/redominator/index.htm

 

ειχα ενα alpha juno το οποιο εκλαπη σε καποια φαση...

το vst ειναι αρκετα κοντα θα ελεγα στο emulation...

 

τα

     jp8000(χωρις τα supersaws  ;D ολη την ωρα)

 &  tr8 ειναι καλη ιδεα επισης.

 

EDIT:

κατι πηρε το αυτι μου για επερχομενο Roland JDXi που μπορει να ειναι πολυ κοντα σε αυτο που ψαχνεις..

 

 

EDIT2:

90s techno για μενα ειναι αυτο

 

[flash=200,200]

[flash=200,200]

[flash=200,200]

jdxip.thumb.jpg.2569ba9097d7b5ebbbb8de9d58497675.jpg

"Don't panic!" - Douglas Adams

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εποχες και καταστασεις μου θυμησες με το παραπανω κομματι... ;D

Να επαναλαβω οτι "με ενα συγχρονο workstation και με τις καταλληλες βιβλιοθηκες ηχων μπορει κανεις να κανει "παπαδες" και να ακουγεται οπως γουσταρει".

Το παραπανω κομματι δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο και μπορει να φτιαχτει σε οποιοδηποτε σημερινο workstation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου