Προς το περιεχόμενο

Αναγέννηση ARP Odyssey απο την Korg


r2d2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Staff

Το ARP Odyssey είναι ένα ιστορικό duophonic αναλογικό synthesizer, το οποίο δημιουργήθηκε το 1972 από την Αμερικάνικη εταιρεία ARP Instruments Inc.

 

index.php?action=dlattach;topic=206309.0;attach=50376;image

 

Με τον ξεχωριστό ήχο του κατάφερε στα εννέα χρόνια παραγωγής του να συγκεντρώσει  το ενδιαφέρον και να γίνει πιστός σύντροφος αρκετών διάσημων μουσικών και μέχρι σήμερα θεωρείται από πολλούς σπάνιο και ακριβό απόκτημα στον χώρο των αναλογικών Synths.

 

Το 2015 η KORG αναβιώνει και παρουσιάζει εκ νέου το ARP Odyssey. Με τη βοήθεια του συνιδρυτή της ARP, David Friend, σε συνεργασία με τους τεχνικούς της ΚORG, έχει επιτευχθεί πλήρης αναπαραγωγή του αρχικού κυκλώματος με στόχο να παραμείνουν αναλλοίωτα τα μοναδικά ηχητικά χαρακτηριστικά του Odyssey.

 

Ο χαρακτηριστικός διαπεραστικός του ήχος συνδυάζεται με την πρόσθετη επιλογή τριών διαφορετικών φίλτρων που προέρχονται από τις τρεις εκδόσεις Odyssey revisions 1, 2 και 3, οι οποίες είχαν παρουσιαστεί την δεκαετία του ‘70 προσφέροντας ένα μεγαλύτερο φάσμα ηχητικών επιλογών.

 

Άλλη μια σημαντική διαφοροποίηση στα νέα ARP ODYSSEY είναι η επιλογή υπεροδήγησης VCA (voltage control amplifier ) προσφέροντας ακόμα πιο πλούσιο  αναλογικό ήχο.

 

Επιπρόσθετα τα νέα ARP Odyssey διαθέτουν MIDI IN, καθώς και USB-MIDI  κάνοντας ευκολότερη  την προσαρμογή του στους σύγχρονους μουσικούς σταθμούς εργασίας (DAW).  Κάθε λεπτομέρεια έχει μελετηθεί προσεκτικά έτσι ώστε να παραμείνει πιστή στην ποιότητα του πρωτοτύπου, μέχρι την σοφιστικέ ημίσκληρη θήκη που τα συνοδεύει.

 

Ο θρυλικός ήχος ARP θα αγαπηθεί και πάλι από πολλούς σημερινούς μουσικούς και λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, προσφέροντάς τους την μαγεία του αυθεντικού αναλογικού ήχου.

 

www.Bonstudio.gr

korgARP.jpg.cf03c6c5afda961240c95864035237cb.jpg

Δεν γράφουμε Greeklish ούτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου