Προς το περιεχόμενο

Λίγη βοήθεια για Cubase 5 παρακαλώ!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ όλους τους noizάδες!  :D

 

Όντας πλήρως άσχετος θα ήθελα τη βοήθεια σας για κάτι μάλλον σχετικά απλό. Έχω το Cubase 5 και την M-Audio Fasttrack. Αυτό που θέλω να κάνω (ή μάλλον να κάνουμε) είναι να στήσουμε κάποια κομμάτια που έχουν samples στο cubase μαζί με μετρονόμο. Και εξηγούμε περαιτέρω.

 

Τα samples όλα θα γραφτούν σε ένα κανάλι με το Logic και θα γίνουν export σε wav. Το ίδιο και ο μετρονόμος θα ηχογραφηθεί σε ένα άλλο κανάλι. Και αυτά τα 2 κανάλια θέλω να τα περάσω στο Cubase κάνοντας assign την κάρτα ήχου (που είναι δικάναλη) να στέλνει το ένα κανάλι στη μία της έξοδο και το άλλο στην άλλη.

 

Πως το κάνω αυτό? Ευχαριστώ πολύ!  :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατάλαβα καλά, αυτό που θέλεις να κάνεις γίνεται πολύ απλά με panning... left το ένα κανάλι right το άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπο τη στιγμή που έχεις σε wav τα export απο Logic τον μετρονόμο και τα samples, ανοιγεις 2 κανάλια στο cubase (mono ή stereo ανάλογα με τι είναι αυτά τα wav) και τα κάνεις εκεί Insert, (προσέχεις πάντα να τα τοποθετήσεις στην αρχή του beat ώστε να είναι συγχρονισμένα) Απο εκεί και πέρα αυτό που σου απομένει να κάνεις είναι να κάνεις το routing των εξόδων των 2 αυτών καναλιών (στα vst connections θα setareis εισόδους εξόδους της κάρτας σου που θέλεις να βλέπει το cubase) σε κάθε μια απο τις εξόδους της κάρτας ήχου που θέλεις και έχεις προεπιλέξει στο προηγούμενο βήμα στα vst connections. Θα πάρεις δηλαδή to output του κάθε καναλιού του cubase και θα το αλλάξεις αντι να πηγαίνει stereo bus να πηγαίνει στις εξόδους που έχεις επιλέξει πχ Μ-audio Οut 1. Στο Μixer output section του cubase θα είσαι σε θέση να βλέπεις τώρα τις 2 εξόδους της κάρτας που έχεις κάνει assign στα vst connections

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως, απο εκεί και πέρα θέλει λίγο ψάξιμο στις λειτουργίες routing στο cubase και θα το βρεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ guys για τις απαντήσεις, αν και η απάντηση βρέθηκε και δώθηκε στην πρόβα πριν σας διαβασω  :) (θα είχα γλυτώσει πολύ χρόνο βέβαια αν σας προλάβαινα πριν φύγω γιατί ήταν ακριβώς αυτά που είπατε)

 

Και τελικά ναι, ήταν όντως εύκολο, απλά εγώ ως πλήρως άσχετος με Cubase και κάρτες ήχου (εγώ ενα μπασάκι παίζω, τα μπλιμπλίκια στην μπάντα είναι αλλουνού δουλειά  :P ) είδα το πρόγραμμα και πελάγωσα λίγο. Αντιμετωπίσαμε και ένα προβληματάκι με τα assignments και τις vst connections της κάρτας, αλλά λύθηκε εύκολα με άλλους drivers.

 

Περάσαμε τον μετρονόμο και τις λούπες απ'το Logic που είχαν γίνει quantize μαζί γιατί αλλιώς υπήρχε θέμα συγχρονισμού και όντως ήταν ένα απλό panning η υπόθεση και λίγη κοπτοραπτική για να έρθουν ακριβώς στην αρχή του μέτρου.

 

Οπότε case closed από δω. Cheers!  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου