Προς το περιεχόμενο

Μείναμε χωρίς ντραμς. Να ακυρώσουμε το live;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα σε ολους.Μπαινω κατ ευθειαν στο θεμα.Ρωτησαμε ενα beach bar αν θελει να κανουμε κανενα live στο χωρο του.(Ειμαστε 4 ατομα μπαντα.Κλασσικα 2 κιθαρες/φωνες μπασο τυμπανα και παιζουμε κλασσικα ροκακια διασκευες.)Ο τυπος μας ειπε οκ για ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (για αρχη)  μαλιστα μας προτεινε να παιξουμε και ολες τις Παρασκευες του Σεπτεμβριου.(Μαλλον του καναμε καλη τιμη!!!)Το προβλημα ειναι οτι προεκυψε θεμα στον ντραμερ και θα λειπει μεχρι την αλλη Πεμπτη.Ενω στην αρχη του ειπαμε να παμε τριο γιατι δεν γινεται αλλιως και ο τυπος μας ειπε μονο full band το ακυρωσαμε.Μετα μας ξαναπαιρνει ομως και μας λεει οκ παιζετε τριο....το ερωτημα μου ειναι...ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΥΜΠΑΝΑ?Σε λιγο εχουμε προβα με την ΙΔΕΑ να μετατρεψουμε το σετ λιστ σε ακουστικο....(εντελως μπακαλιστικα....οπου strumming βαζουμε αρπισμα και οπου distortion βαζουμε clean)Εχει κανενας παρομοια εμπειρια με σχημα ακουστικη/ηλεκτεικη/μπασο?Καμια ιδεα...καμια προταση?Παραθετω το σετλιστ....)Ευχαριστω για το χρονο σας...

 

 

YΓ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΞΟΥΜΕ!!!

noisy_whisper_-_Φύλλο7.pdf

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 81
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για να καταλάβω, στο συγκρότημα έχετε μείνει μια ακουστική, μια ηλεκτρική και μπάσο? Αν θέλεις φίλε μου μπορείς να αναρτήσεις εδώ το setlist, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική  8) Επίσης, παίζετε αυτή την Παρασκευή?

I'm not bored. I've just got an incredibly boring face.

-Charlie Watts

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι.Ηλεκτρικη ακουστικη μπασο και ΜΟΝΟ για αυτο το LIVE δεν εχουμε τυμπανα...Ναι μεθαυριο παιζουμε.

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βγαίνετε. Έχετε αρκετά κομμάτια που είτε δεν βγαίνουν χωρίς ντραμς (έστω κρουστά) είτε θέλουν πολλή δουλειά για να ακουστούν καλά ακουστικά.

Καλύτερα ακυρώστε αυτό το gig για να έχετε τα υπόλοιπα. Γιατί αν βγείτε χάλια δεν θα έχετε τα υπόλοιπα.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποστάρετε αγγελία επειγόντως μπας και πετύχετε κανέναν drummer, δώστε και κάτιτις παραπάνω αν δεχτεί να βγάλει την λίστα σε τόσο μικρό διάστημα. Σημείωση, υπάρχουν πολλοί drummers που, λόγω συμμετοχής σε διασκευομπάντες, αυτά τα κομμάτια παίζει να τα ξέρουν απ'έξω, οπότε δεν είναι ανέφικτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια. Τα mistify, passenger, blister in the sun και getting away with it all βγαινουν ανετα αφου οι ρυθμοι των κομματιων προσφερονται για ακουστικη προσεγγιση. Τωρα τα Locomtive breath και paint it black χρειαζονται απαραιτητα ντραμς απο πισω αφου στο πρωτο υπαρχουν περιεργα σπασιματα και στο δευτερο το μπασο πρεπει να δενει αρρηκτα με τα κρουστα.

 

Το whiskey in a jar ουτε κατα διαννοια κατ'εμε, θελει απαραιτητα γκαζι, και χωρις ντραμς, το γκαζι θα ειναι ξεκαρφωτο, οπως επισης και το everything's coming up roses...τα ντραμς ειναι σημαντικα αλλα με επιβραδυνση του τεμπο καπου θα σας βγαλει. Smoke On the water, sultans of swing δεν νομιζω να κανουν εντυπωση χωρις ντραμς, τωρα για το Sweet Home χρειαζεται παλι επιβραδυνση.

 

Αυτα εχω να σου προτεινω με μια γρηγορη ματια, γενικοτερα πρεπει, κατ'εμε, η ηλεκτρικη να παιζει αρπισματα και απο πισω η ακουστικη strumming με δυναμικες. Το μπασο εχει την δυσκολοτερη δουλεια νομιζω, χρειαζεται να δινει και ρυθμο για την ελλειψη ντραμς αλλα και να χρωματιζει το οτιδηποτε αφου θα ειστε ακουστικοι τυποι μεθαυριο...γενικοτερα ριξτε οτιδηποτε δινει βαρος στο ρυθμο και τα υπολοιπα καντε πιο αργα και πιο ηρεμα (πχ. το Time θα δουλευει υπεροχα νομιζω!)

 

Καλη επιτυχια φιλε μου!

8)

I'm not bored. I've just got an incredibly boring face.

-Charlie Watts

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαι της αποψης "η full band" η "δυο ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ" μονο (ουτε μπασο).Καλυτερα να μας καθοταν αυτη η ατυχια καποια απο τις επομενες Παρασκευες αλλα ετσι οπως ηρθε η δουλεια τωρα πρεπει να βρουμε τροπο και εμεις να μη γινουμε ρομπα και να μη κρεμασουμε τον μαγαζατορα αλλα φυσικα και τους ακροατες που οταν τους γραφεις στην αφισα κλασσικο ροκ δεν ερχονται να ακουσουν "ακουστικο κλασσικο ροκ...(το προβλημα με τον ντραμερ εσκασε ξαφνικα...και μετα τις αφισες)Υπαρχει και αλλο ρεπερτοριο το οποιο θα χρειαστει να επιστρατευσουμε...και πρεπει να παιξουμε οπωσδηποτε 2.30 ωρες...παμε αργα τα τεμπο χαλαρα τα vocals οπου strumming και πεμπτες στην ηλεκτρικη αρπισμα και ολα καθαρα....(Παιζω ηλεκτρικη...προτεινετε να παιξω με clean ηλεκτρικης η με προσομοιωση ακουστικης για να δενω καλυτερα με την ακουστικη?Θα βγω απο μια boss gt-100 σε κονσολα και απο εκει στο PA και για μονιτορ θα εχω εναν bugera v22)

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα πρωτον ενας σοβαρος ντραμερ θα επρεπε να εχει εναν γνωστο/φιλο του ντραμερ σαν αντικαταστατη που να ξερει το σετλιστ για να μην κρεμαει την υπολοιπη μπαντα.

 

Κατα δευτερον να μην αρχισω να μιλαω γιατι παντα ο ντραμερ ειναι η πετρα του σκανδαλου. Μονο σε αυτους τυχαινουν "θεματα" κτλ κτλ

 

και πρεπει να παιξουμε οπωσδηποτε 2.30 ωρες...παμε αργα τα τεμπο χαλαρα τα vocals

Το live πρεπει να ειναι δυναμικο και με κεφι, αμα ειναι να κοιμηθει ο κοσμος και να βαρεθει τη ζωη του αφηστε το. Μη χαλασετε και το ονομα γιατι η πρωτη εντυπωση μενει
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου