Προς το περιεχόμενο

Ηχομονωση Δωματιου


NicknamePlus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια! Ειμαι ο Δημητρης,νεο μελος.

Δεν ξερω αμα δημοσιευω το θεμα στη σωστη κατηγορια αλλα μιας και θα το κανω μονος μου θεωρειτε DIY...

Λοιπον,δεν ξερω αμα ειναι εφικτο αυτο που θελω...λοιπον....γινεται να κανω ηχομονωση στο δωματιο μου? Μενω στον 2ο οροφο μιας τριοροφης πολυκατοικιας...Θελω να μην περνανε οι ηχοι απο εξω προς στο δωματιο μου αλλα και να μην περνανε οι ηχοι στα αλλα δωματια αλλα και εξω απο το σπιτι απο το δωματιο μου.

Το δωματιο ειναι σχετικα μεγαλο,το βλεπει ο ηλιος και απο πανω επιδη ο 3ος εχει μεγαλυτερα μπαλκονια,το 1/3 της οροφης του δωματιου μου ειναι 'γυμνο' δλδ δεν εχει διαμερισμα σε αυτο το κομματι και ειναι κατευεθειαν βεραντα.Το θελω για να μην ενοχλω κανεναν οταν θα δυναμωνω δυνατα την μουσικη και τα video games αλλα και να μην με ακουει η μανα μου οταν μιλαω με γκομενακια :*  8) ;)

Απευθυνομαι σε εσας επιδη εσεις που ασχοληστηστε 'επαγγελματικα' ή ασχοληστε χρονια ή ειχατε προβληματα με διαφορους,μπορει να το εχετε κανει ή να ξερετε...

Δεν θελω να τρυπαω και να καταστρεφω τους τοιχους αλλα και να μην κανω σμικρυνση το χωρο...

Εχω διαβασει διαφορα για καποια ειδικα υφασματα,για ειδικους αφρους και σφουγγαρια,τα οποια δν θυμαμαι πως λεγονται :p

Επισης θα βοηθησει αμα βαλω καποια πολυ χοντρη κουρτινα επιπλεον στη μπαλκονοπορτα?

Αμα κανω τελος παντων κατι,θα πρεπει να περασω το υφασμα,ή οποιοδηποτε υλικο χρησιμοποιησω,σε ολη την επιφανεια του τοιχου,σε ολους τους τοιχους ή μπορω να αφησω 'κενα'?

Επισης εχω διαβασει αρθρα σε αλλα φορουμ οπου μερικοι κανουνε και στην πορτα του δωματιου ηχομονωση.Θα βοηθησει καθολου ετσι ωστε να μην περνανε οι ηχοι?

Ευχαριστω εκ των προτερων :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα studio που εχουν καποιο ειδος ηχομονωσης συνηθως χτιζονται/κατασκευαζονται με αυτο το σκεπτικο οποτε το να προσπαθησεις να ηχομονωσεις τον χωρο σου που εχει ηδη κατασκευαστει για σπιτι θα ειναι αν οχι χρονοβορο και ακριβο εξαιρετικα δυσκολο.

Μια χοντρη βελουδινη κουρτινα για αρχη θα βοηθουσε οπως και καποια panel diffusion και absorb σε τοιχους και ταβανι και μπασοπαγιδες σε διαφορα στρατηγικα σημεια οπως γωνιες κλπ αλλα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο να μπεις σε τετοια διαδικασια γιατι η ηχομονωση ξανα λεω ειναι ειδικη διαδικασια και ξεκινα απο την κατασσκευη του χωρου.

Τα παραπάνω θα βοηθησουν λιγο με το πως ακουγονται τα πραγματα στο ιδιο σου το δωματιο οχι με το ποσο και αν θα ακουγονται απ'εξω.

Το room treatment οπως λεγεται η διαδικασια που περιεγραψα πανω εχει νοημα οταν θες να βελτιωσεις την ακουστικη του (οικιακου) συνηθως χωρου που εχεις διαμορφωσει ως home studio.

Για να μην ακουγεται η μουσικη σου "απεξω" δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο να το πρσπαθησεις ολο αυτο γιατι και σε διαδικασια θα μπεις και λεφτα θα δωσεις και ολα αυτα για εναν χωρο που δεν καταλαβα απο το ποστ σου οτι ειναι final στην φαση που εισαι ,εκτος αν εχεις αποφασισει οτι θα μενεις για τα επομενα 10 χρονια με τη μανα σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέχασέ το.

Για να μην περνάνε ήχοι όπως π.χ. τα μπάσα, πρέπει να ξοδέψεις πολύ χρήμα. Με φτηνές λύσεις, ούτε την ομιλία δεν μπορείς να "κόψεις", αν "περνάει" με την τρέχουσα κατάσταση..

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς δεν έκανες τον κόπο να ψάξεις στο φόρουμ για "ηχομόνωση", πάνω αριστερα στη σελίδα...

 

Δεν θελω να τρυπαω και να καταστρεφω τους τοιχους αλλα και να μην κανω σμικρυνση το χωρο...

 

Τότε ξέχνα κάθε σοβαρή (αλλά και αστεία) λύση. Για να πετύχεις ηχομόνωση, αναγκαστικά θα "παχύνουν" οι τοίχοι, άρα θα μικρύνει αντίστοιχα το δωμάτιο. Αυτό που ψάχνεις λέγεται "μαγική ηχομονωτική λύση".

 

Επισης εχω διαβασει αρθρα σε αλλα φορουμ οπου μερικοι κανουνε και στην πορτα του δωματιου ηχομονωση.Θα βοηθησει καθολου ετσι ωστε να μην περνανε οι ηχοι?

 

Η πόρτα είναι η ΒΑΣΙΚΗ δίοδος ήχου προς τα έξω, και όπως φαίνεται το μόνο σημείο όπου μπορείς να επέμβεις οικονομικά και χωρίς να παραβιάσεις τους όρους που θέτεις. Βάλτης λάστιχο γύρω-γύρω ώστε να κλείνει ερμητικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μονο θετικο παντως στο ολο θεμα ειναι οτι αν τελικα αποφασισεις για treatment και οχι ηχομονωση , τα πανελ που θα προμηθευτεις (πχ auralex ή παρομοια ) ειναι ευκολο να αφαιρεθουν και να μεταφερθουν αλλου αν χρειαστεί.

Αλλα το παραπάνω οπως προειπώθηκε εχει να κανει με το πως ακους εσυ στο δωματιο και οχι με το αν ακουνε οι αλλοι.

Αν ασχολείσαι με μουσική (αν φτιάχνεις οχι αν ακους!) τοτε αξίζει σίγουρα τον κόπο να κοιτάξεις να κάνεις εστω μια βασική βελτίωση της ακουστικής του χώρου σου ωστε να αξιοποιηθούν οι ιδιότητες των ηχείων σου και να βελτιωθει αρκετά ο τρόπος με τον οποίον εκλαμβάνεις αυτο που ακούς και το πόσο αντιστοιχεί αυτο που βγαίνει απο τα ηχεία με την πραγματικότητα.

Αν απλα ακούς μουσική ξεκίνα με την πόρτα οπως είπε ο άνθρωπος απο πάνω και με μια χοντρή κουρτίνα ώστε να μην αντανακλά ήχο το παράθυρο.

Και καποιο παχύ χαλί επίσης θα βοηθήσει.

Αν κατααφέρεις με απλά υλικά  ο χώρος σου να γινει οσο το δυνατόν πιο "ντυμένος" με αποτελεσμα λιγοτερες αντανακλάσεις θα ακούς και εσυ πιο στρωτά.

Θα νιώσεις το δωμάτιο πιο κλειστό και λιγότερο "άδειο" σαν ηχητικό περιβάλλον.

Για τους έξω παντως δεν θ'αλλαξουν πολλα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον θα παω να βρω καποια βελουδινη χοντρη κουρτινα,επισης θα βαλω λαστιχο γυρω απο τη πορτα.Τι αλλο προτεινεται να τοποθετησω πανω στη πορτα? Αυτο το auralex  κανει?

gdevelek διαβασα κερικα θεματα και εδω αλλα και αλλου αλλα ειναι μπερδεμα το ολο θεμα... :/

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

www.lazarakis-constructions.gr Ο φτηνοτερος που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και απο πολους στο εξωτερικό. Ψάξε εκει με 200 ευρώ το πολύ έχεις κάνει πολύ καλη δουλειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 για Λαζαράκη

@NicknamePlus Θεωρώ οτι με κουρτίνα (που θα ειναι και ωραία στον χώρο) και την πόρτα σου θα είσαι okay.

Ισως και καποιος τσιμεντόλιθος/τσουβάλι γεμιστο με αμμο ή καποιο πιο ευγενές/ευπαρουσίαστο υλικό ως βάση για τα ηχεία για τους κραδασμούς και εισαι εντάξει για την ωρα.

Αν έχεις κανα χαλί βάλε και αυτο εκει μεσα.Ιt ties the room together :P

Ολα αυτα κυριως επηρρεάζουν ψηλές συχνοτητες,τα μπάσα ειναι δυσκολο να τα ελεγξεις και θα πρέπει να τα σκάσεις απ΄οτι καταλαβες οποτε αν βλέπεις οτι ενοχλείς απλα χαμηλώνεις!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερωτηση : οταν λες μουσικη εννοεις απο στερεοφωνικα η μουσικη που παιζεις εσυ ο ιδιος (πχ ηλεκτρικη κιθαρα η μπασο κλπ!)

Αν προκειται για μουσικη απο στερεοφωνικα δεν αξιζει τον κοπο να επενδυσεις χρηματα (μια -δυο καλες βελουδινες κουρτινες θα σου λυσουν εν μερει το προβλημα ,οπως και το λαστιχο στην πορτα ).Επισης οταν θες να μιλας με τα γκομενακια και δεν βρεχει βγες στο μπαλκονι ;)

Αν ομως παιζεις εσυ ο ιδιος (μελετας καποιο οργανο ) τοτε επειδη η μελετη ειναι πολλες φορες σε ωρες κοινης ησυχιας -τοτε μας ερχεται - εκει εχεις προβλημα το οποιο ι8σως σου κοστισει καποια χρηματα παραπανω !!Αν δεν μελετας τυμπανα θα την βρεις την λυση .Καποιες δοκιμες να κανεις και θα την βρεις !!Καλη επιτυχια!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου