Προς το περιεχόμενο

Upgrade κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τα παιδιά του noiz! Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αγοράσω (άλλη μια) κιθάρα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά μετά από τον διαρκή μου αγώνα κατάφερα να έχω στην άκρη κάποια λεφτά που θα χαρώ να τα επενδύσω σε ένα νέο όργανο, καλύτερο από αυτά που ήδη έχω.  :)

 

Να σημειώσω εδώ πως στο πέρασμα του χρόνου έχω ανοίξει ανάλογο thread άλλες δύο φορές:

 

Την πρώτη φορά είχα σκοπό να αγοράσω μια entry level, αξιόπιστη κιθάρα. Και πέτυχα με τη βοήθεια του forum το στόχο μου: αγόρασα την trusty and worthy Schecter C1+ που έχω μέχρι και σήμερα (100% ασπροπρόσωπος, να τονίσω).

 

Την δεύτερη φορά έψαχνα ενισχυτή περί τα 800 κατοστάρικα. Εν τέλει, έδωσα 200 Ευρώ παραπάνω και αγόρασα από συνφορουμίτη (και οικογενειάρχη!) τον VHT Sig-X σε κατάσταση βιτρίνας (το μηχάνημα μύριζε Κουρμπής σε φάση)(και πάλι 100% ασπροπρόσωπος).

 

Ιδού και τα threads :D :

http://www.noiz.gr/index.php?topic=202282.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=183283.0

 

Πάμε λοιπόν στο (νέο) θέμα μου.

 

Οι κιθάρες που έχω στην κατοχή μου είναι οι εξής:

- Schecter C1+

- Schecter Diamond Omen 7 extreme (7χορδη τούτη)

- Την κλασσική "Rocket Special" που δινόταν πακέτο στο startup kit της Marshall, το οποίο μου άφησε ένας φίλος που σταμάτησε να παίζει. :P

- Μια entry level Lag ακουστική (δεν θυμάμαι ακριβές μοντέλο, μιας και μου την έχει αφήσει φίλος που επίσης δεν παίζει πλέον, αλλά είναι indeed πολύ καλή για τα λεφτά της).

 

Θα επικεντρωθούμε στην C1+, που είναι η main 6χορδη κιθάρα μου. Με αυτή παίζω και στη μπάντα, οπότε είναι κομμάτι του κυρίως εξοπλισμού μου και αυτό που χρήζει βελτίωσης. Με τις υπόλοιπες παίζω κυρίως σπίτι μου, οπότε είμαστε οκ.

 

Πλέον χρειάζομαι ένα upgrade. Υπάρχουν 2 σενάρια:

- Περνάω νέους μαγνήτες στην C1+ και την κρατάω σαν main κιθάρα ως έχει

- Αγοράζω μια νέα κιθάρα περί τα 800-1000 Ευρώ.

 

Ποιό από τα 2 πιστεύετε ότι αξίζει παραπάνω να κάνω?

Κατανοώ ότι είναι λίγο "χαζή" ερώτηση αυτή που κάνω, αλλά ίσως να μην έχει νόημα αν δώσω 100+ Ευρώ για μαγνήτες στην Schecter να πάρω μια νέα κιθάρα με 700-800 Ευρώ, δεδομένο ότι η C1+ με βολεύει αρκετά και την εχω συνηθίσει.

Από την άλλη, ίσως υπάρχει κάποια επιλογή που αν την ακολουθήσω να δω αρκετή διαφορά, και να αφήσω την C1 για δεύτερη κιθάρα που θα την έχω στο σπίτι.

 

Τι ψάχνω στη νέα κιθάρα:

- Μια κάπως "τομή" μοντέρνου και "ζεστού" προσανατολισμού. Για αυτό το λόγο αποκλείω τις Ibanez π.χ. διότι παρ' όλο που στο drive κομμάτι είναι αρκετά modern sounding (πράγμα που ζητάω), τα καθαρά τους είναι αρκετά thin και crispy (πράγμα που ΔΕΝ μου κάνει). Δίνω παραπάνω βάση στο μοντέρνο, αλλά και το "ζεστό" πρέπει να υπάρχει.

- Μιλάμε για Humbuckers πάντα.

- Αποφεύγουμε πάση θυσία τα Floyd Rose και, αν είναι δυνατόν και τα tremolo εξ' ολοκλήρου. Ιδανικά θα ήθελα hardtail ή string through, αλλά και το κλασσικό tremolo "περνάει".

- Solid body κιθάρα

- Προφανώς passive κύκλωμα μαγνητών.

- Τιμή (όπως προείπα) περί τα 700-800 Ευρώ

 

Τι έχω αποκλείσει:

- Ibanez, Jackson, Schecter, ESP (LTD). Αναφέρομαι και πιο πάνω στο γιατί, είναι αρκετά "μεταλάδικες" κιθάρες (με την καλή έννοια το λέω) και δεν με καλύπτουν στο "καθαρό" κομμάτι (και το λέω ως κάτοχος της C1).

- Gibson, Epiphone στα λεφτά αυτά (φτάνω και μέχρι Studio Les Paul). Απλά δεν μπορώ να παίξω με Les Paul  ;D, ενώ και οι SG δεν με βολεύουν καθόλου. Επιπρόσθετα, ούτε ο ήχος τους μου κάνει. Οι Les Paul έχουν μια ατελείωτη low mid-ίλα και οι SG είναι σε παρόμοια μοίρα.

- Fender Strat, Tele, Mustang, Jazzmaster yada yada. Single Coil ελέω, τα drives πάνε περίπατο, ενώ οι Mustang και οι Jazzmaster που έχουν Humbuckers πάλι δεν έχουν καθόλου low end. Έχω επίσης παίξει με Thinline Telecaster (Humbucker + Humbucker) η οποία είναι ναι μεν πολύ αξιόλογη, αλλά πάλι το drive της είναι πολύ "Fenderάδικο". Ίσως φταίει και το semi-hollow σώμα της για αυτό.

 

Τι επιλογές με έχουν σε σκέψη:

- PRS SE Custom 22/24. Οκ, η κανονική custom 22 (και η 24) είναι η καλύτερη κιθάρα που έχω μέχρι στιγμής την τύχη να παίξω. Όταν θελήσω να αγοράσω την καλύτερη δυνατή κιθάρα για εμένα, θα σκάσω τα $ και θα πάρω μια Custom 24. Μέχρι τότε, σκέφτομαι αν η SE είναι αξιόλογη επιλογή από πλευράς ήχου. Δυστυχώς, ΔΕΝ έχω παίξει διεξοδικά με κάποια. Η τιμή της είναι πολύ καλή (ειδικά μεταχειρισμένη) και σκέφτομαι πως ίσως μου κάνει γάντι, μιας και με βολεύουν πολύ οι PRS. Αν οι μαμά μαγνήτες της είναι down, μπορώ να αλλάξω και set.

- Fender Showmaster. Η ξεχασμένη κιθάρα της Fender που την είδα, την άκουσα και μου άρεσε αρκετά. Πρέπει να ξαναπάω να την ακούσω πάλι, σίγουρα. Πολύ καλά καθαρά και αρκετά "μοντέρνος" προσανατολισμός (ειδικά για Fender). Στα + οι μαμά μαγνήτες που είναι medium output Duncan και κάνουν πολύ καλή δουλειά.

- Carvin DC-400. Το σκεφτόμουν, αλλά και αυτή παραμένει πολύ progressive-modern για αυτά που παίζω.

 

Ακούω τις γνώμες σας.

Να πάρω την PRS SE?

Να πάρω την Showmaster?

Να πάω να δω τίποτα άλλο?

Ή απλά να βάλω ένα set όμορφους Duncan στην C1 και να τελειώνει το πανηγύρι?

 

Ευχαριστώ όσους διάβασαν το ατελείωτο post μου, για άλλη μια φορά.  :)

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή απλά να βάλω ένα set όμορφους Duncan στην C1 και να τελειώνει το πανηγύρι?

 

Αυτο.

 

http://www.seymourduncan.com/pickups/guitars/humbucker/vintage-output

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 στον Superfunk, προτείνει ΚΑΙ την πιο οικονομική λύση.  :)

 

Όμως, χάνομαι στο τί μαγνήτη να επιλέξω. Και είναι κάπως δύσκολο να πας να ακούσεις μαγνήτες όπως ακούς κιθάρες.  :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τι αξίζει από τις δύο επιλογές έχει να κάνει με τις ανάγκες σου και μόνο εσύ το ξέρεις. Αν έλεγες ότι δεν σου αρέσει η κιθάρα σου και γι’ αυτό θέλεις να κάνει upgrade ίσως σου πρότεινα να πάρεις καινούργια κιθάρα. Εφόσον σε ικανοποιεί η C1 τότε κράτα την και βάλε μαγνήτες. Αν εξακολουθεί να σε ικανοποιεί μετά το upgrade τότε δεν έχεις λόγο να πάρεις άλλη κιθάρα! (εκτός αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο και διαφορετικό).

 

Με τις κιθάρες που αναφέρεις ότι είναι μέσα στις επιλογές σου δεν έχω παίξει και δεν μπορώ να έχω άποψη. Θα σου πρότεινα όμως παρόλο που έχεις αποκλείσει τις ESP να ρίξεις μια ματιά στην Eclipse. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κιθάρα μόνο metal προσανατολισμού, έχει καλά καθαρά και μπορείς να την βρεις μεταχειρισμένη από 900€ έως 1200€. Το λέω από προσωπική πείρα και έχοντας στο παρελθόν Les Paul και Stratocaster USA (80s μοντέλο) πού έχουν καλά καθαρά. Βέβαια, γούστα είναι αυτά!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω θα συνεστηνα την Eclipse ως κατοχος του LTD deluxe EC-1000 μοντελου. Mε τον καταλληλο μαγνητη (βγαινουνε και σε Σειμουρ Ντανκαν εκδοσεις) ειναι αλλο πραγμα.

Ητοι μεν πρωτιστα χαος γενετο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όμως, χάνομαι στο τί μαγνήτη να επιλέξω. Και είναι κάπως δύσκολο να πας να ακούσεις μαγνήτες όπως ακούς κιθάρες.

 

Για αυτο και σου εβαλα λινκ με τις αναλυτικες περιγραφες καθε τυπου μαγνητη (νομιζω εχουν και sounbytes)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα κοιτάς να κάνεις το χρέος σου "οικονομικά", και μόνο αν πας κουβά κοιτάς παραπέρα. Ειδικά σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.

Και εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις με τους μαγνήτες, ανεξαρτήτως μάρκας που θα επιλέξεις. Ίσως είναι αφορμή να κάνεις και πιο χοντρά μερεμέτια στη κιθάρα σου αν απαιτούνται.

 

Όμως, χάνομαι στο τί μαγνήτη να επιλέξω. Και είναι κάπως δύσκολο να πας να ακούσεις μαγνήτες όπως ακούς κιθάρες.  :-\

 

Μεγάλα παιδιά είμαστε, ξέρουμε ότι όταν μιλάμε για μαγνήτες

Ι) κλείνεις τα μάτια,

ΙΙ) απευθύνεις μια δέηση στο θεό της προτίμησής σου,

ΙΙΙ) πρώτο ντρουν :D :D

 

 

EDIT: Στα λεφτά που σκέφτεσαι να διαθέσεις πάντως (αν πας προς τα εκεί) η Schecter έχει πολλές, πολύ πιο ετοιμοπόλεμες λύσεις από την PRS.

Λίγα πράγματα για μη fans των Burzum ίσως  ;D ;D, αλλά ας είναι.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δική μου πρόταση είναι παράλληλη με αυτή του Superfunk: μην αγοράσεις κιθάρα, γιατί, αν και είσαι σαφής στο τί ΔΕΝ θέλεις, δεν είσαι καθόλου σίγουρος ούτε για το τί θέλεις ούτε για το αν όντως χρειάζεσαι κάτι. Δεν είναι κακό να αγοράσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι, απλά και μόνο αν το θέλεις (κάθε άλλο) αλλά φύλαξε το κυρίως μέρος των λεφτών για την κιθάρα που θα βρεθείς πραγματικά να θέλεις σε κάποια φάση.

 

Για την ώρα μια αλλαγή στους μαγνήτες φαίνεται σαν καλός δρόμος και θα σου δώσει, πίστεψέ με, την αίσθηση νέου οργάνου, αφού (παιχτικά) η κιθάρα που έχεις τώρα σε ικανοποιεί.

 

Γκουντ λακ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου