Προς το περιεχόμενο

Φτιάχνεται με λογικό κόστος;


otto##

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

 

Είχα αγοράσει ένα μπουζούκι πριν λίγο καιρό και την πάτησα σαν πρωτάρης. Δε θα σταθώ στον πωλητή, που ήταν λίγο απατεώνας καθότι μου είπε μερικά ψέματα που ανακάλυψα πιο μετά, διότι το όργανο το είδα και το πήρα. Δε με υποχρέωσε να το πάρω. Απλά δεν ήξερα από μπουζούκια και την πάτησα σα παιδάκι.

 

Λοιπόν το όργανο έχει το εξής χοντρό πρόβλημα: Το action είναι πάρα πολύ ψηλά. Όταν το δοκίμασα νόμισα ότι ήταν επιλογή του παίχτη, και πιστεψα ότι με μια αλλαγή στους καβαλάρηδες θα το φέρω, έλα όμως που δεν έρχεται.

 

Το πήγα σε δύο γνωστά μαγαζιά εδώ στο κέντρο και μου είπαν τα εξής: Ο πρώτος μου είπε ότι το μπράτσο και το καπάκι έχει πάρει αλλά έρχεται. Θα το πλάναρε, θα το έτριβε κλπ κλπ. Μου ζήτησε 200 ευρώ περίπου. Το μπουζούκι το είχα πάρει 300 οπότε το θεώρησα ασύμφορο. Ο δεύτερος, που ήταν πιο μάστορας εμφανισιακά  ;D, μου είπε πως το όργανο θέλει πολλή δουλειά και δε γίνεται εύκολα. Το μπράτσο δεν έχει κυρτώσει ακριβώς, αλλά έχει μετακινηθεί λίγο ολόκληρο κάπως έτσι  \_ για να καταλάβετε, εξού και το τεράστιο action. Μάλιστα έβγαλε ολόκληρο τον καβαλάρη και οι χορδές τότε ήρθαν κάπως καλά σε action.

 

Η ερωτησή μου είναι η εξής υπάρχει κάποιος μάστορας οικονομικός και τίμιος να το πάω, υπάρχει κάποιος που κάνει ξέρετε να φτιάχνει τέτοια πράματα. Ρωτάω διότι και τα δύο μαγαζιά, αν και πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι, δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Το μπουζούκι έτσι όπως είναι, είναι ψιλοάχρηστο με τέτοιο action οπότε μόνο για διακοσμητικό θα το κράταγα και θα έκλεγα τα 300 Ε, οπότε θα εκτιμήσω όποια συμβουλή και συγγνώμη για το σεντόνι.

 

ΥΓ. Επειδή ο συγκεκριμένος πωλητής μου είχε πει ότι πουλάει και άλλα πράγματα συμβουλεύω τους συμφορουμίτες ότι αν δείτε αγγελία από Καβάλα να μου στείλουν ένα μήνυμα να τους πω αν είναι ο τυπάς που πέτυχα εγώ, καθότι ήταν ύποπτη φυσιογνωμία. Αν η αναφορά μου στην πόλη της Καβάλας αντιβαίνει στους κανονισμούς παρακαλώ να διαγραφεί από τους mods.

 

Και πάλι καλές γιορτές με υγεία σε όλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως τα μπουζουκια δεν εχουν βεργα και αν παρουν θελουν πολυ δουλεια για να ερθουν,επισης υπαρχει και περιπτωση να εχει γινει κατασκευαστικο λαθος και να ειναι λαθος η γωνια κολλησης  με το σκαφος...ολα αυτα δυστυχως κοστιζουν πολυ σε ΩΡΕΣ εργασιας.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως τα μπουζουκια δεν εχουν βεργα και αν παρουν θελουν πολυ δουλεια για να ερθουν,επισης υπαρχει και περιπτωση να εχει γινει κατασκευαστικο λαθος και να ειναι λαθος η γωνια κολλησης  με το σκαφος...ολα αυτα δυστυχως κοστιζουν πολυ σε ΩΡΕΣ εργασιας.

 

Αυτή η γωνία πρέπει να έχει το θέμα αλλά όχι από κατασκευαστικό σφάλμα. Στο σημείο ένωσης του μπράτσου με το σώμα στο πίσω μέρος έχει σκάσει και το βερνίκι οπότε εικάζω ότι το όργανο έκατσε πολύ καιρό σε υγρασία με τις χορδές περασμένες και πήρε αυτή η γωνία εκεί.

 

Και η αξιολόγηση κατόπιν της αγοράς βοηθάει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

χρόνια πολλά!!!!

 

Έχεις δίκιο αλλά όταν ανακάλυψα ότι είχα φάει την παπάτζα σκέφτηκα πως αυτός ο τύπος πιθανότατα θα ανοίξει και άλλο account για να πουλήσει κάτι άλλο. Μάλιστα προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του την άλλη μέρα όταν κατάλαβα ότι κάτι δε κολλάει από αυτά που μου έλεγε αλλά άφαντος. Τα παθήματα μαθήματα.  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα σου πρότεινα τον Παπαδάμου στη Θεσσαλονίκη. Αλλιώς μπορείς να απευθυνθείς και στο rembetiko.gr, που είναι forum αποκλειστικά για παραδοσιακά όργανα, και έχει και πολύ έμπειρους σχετικά με το μπουζούκι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η θα το πας σε επαγγελματία για την επιςκευή ή μπορείς να το άνεβάσεις σαν θέμα στο luthier.gr εκεί που δραστηριοποιούνται πολλοί Diyers και παρά πολλά παιδιά με παραδοσιακά όργανα για να πάρεις γνώμη

Από εκεί κάποιος θα μπορούσε να σε βοηθήσει χωρίς να πληρώσεις το όργανο διπλά

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στη Θεσσαλονίκη αυτόν που ξέρω είναι ο Δεκαβάλας Βίκτωρ, κάπου πίσω από τη Ροτόντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου