Προς το περιεχόμενο

250 piano pieces for Beethoven


Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

250 piano pieces for Beethoven

 

AkmkgSU.jpg

 

Αυτή είναι η νέα έκδοση των εκδόσεων Musica Ferrum (που πλέον έχει την βάση της στο Ηνωμένο Βασίλειο).

 

Το project εμπνεύστηκε η Susanne Kessel πριν 2 χρόνια περίπου και περιλαμβάνει το κάλεσμα 250 συνθετών, για να γράψουν έργα... για τον Beethoven. Είτε επηρεασμένα από τη μουσική του, είτε από την φιλοσοφία του, τη ζωή του, τα γραπτά του, ακόμη και το όνομά του.

 

Η παρούσα παρτιτούρα αριθμεί 152 σελίδες και περιλαμβάνει τα 25 πρώτα έργα. Ο δεύτερος τόμος θα εκδοθεί στο καλοκαίρι (ελπίζω).

 

Τα ονόματα που συμμετέχουν σε αυτό το τεράστιο έργο είναι πολλά και αρκετά είναι πολύ γνωστά στο χώρο της κλασσικής μουσικής. Ενδεικτικά αναφέρω τον York Höller, τον Moritz Eggert, την Charlotte Seither, τον William Kinderman και άλλους.

 

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό το project είναι ένα σημαντικό σημείο στην πορεία της κλασσικής μουσικής (ή του κλασσικού πιάνου αν θέλετε) καθώς εννώνει, κατ' έναν τρόπο την μουσική του Beethoven με την σύγχρονη μουσική. Το μέγεθος, δε, της δουλειάς είναι απλά... τεράστιο, χωρίς καμμία υπερβολή.

 

Όλα τα έργα έχουν εκτελεστεί τουλάχιστον μία φορά στην Βόννη (γενέτειρα του Beethoven αλλά και της Susanne Kessel) ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και το CD με τα έργα του πρώτου τόμου.

 

Παρακάτω είναι η πρώτη σελίδα από το δικό μου έργο για το project.

 

kDeHRuR.jpg

 

Εδώ είναι ένα άρθρο σχετικά με το project, από το Piano Street (Stockholm): http://www.pianostreet.com/blog/piano-news/250-new-piano-pieces-for-beethoven-premiering-in-bonn-7800/

 

Τέλος για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να αγοράσετε την παρτιτούρα: http://musica-ferrum.com/catalog/viewitem.php?show=79

 

Νικόλας Σιδερής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες αργότερα...
  • Guru

Καθώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να σχολιάσει στο παρόν θρεντ, νιώθω την ανάγκη να σχολιάσω εγώ.

 

http://250-piano-pieces-for-beethoven.com/en/

 

Αυτή είναι η σελίδα του project.

 

Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές πληροφορίες για κάθε έργο του Project στη σελίδα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ευχαριστώ Σάμη.

 

Το Project δεν είναι δικό μου και δεν διαλέγω εγώ συνθέτες. Γενικά έχουν υπάρξει πολλές προσκλήσεις από την Susanne Kessel προς συνθέτες, αλλά πραγματικά δυσκολεύεται με το να λεει "όχι" σε όποιον την ρωτάει (που είναι φυσικό επακόλουθο ενός τέτοιου project φυσικά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η προσπάθειά σου είναι απλά αξιέπαινη.

Ελπίζω να τύχει της αποδοχής που της αξίζει γιατί φαίνεται ότι είναι δουλειά με μεράκι. (άλλωστε ήταν σίγουρο ότι θα ήταν έτσι μια και δείγματα της προσπάθειάς σου έχουμε παρακολουθήσει από κοντά τα μέλη του Noiz)

 

και εις ανώτερα !  8)

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου