Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος σε jazz bass mexico


velior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας συνφορουμίτες. Είμαι κάτοχος ενός jazz bass mexico του 1992. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Γνωρίζω ότι στα jazz bass γενικότερα όταν χρησιμοποιείς έναν από τους 2 single coil μαγνήτες υπάρχει ένα hum, το οποίο όμως φυσιολογικά, εξαφανίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου όταν και οι 2 μαγνήτες είναι σε λειτουργία.

Το θέμα μου είναι ότι όχι απλά δεν εξαφανίζεται, αλλά ίσως να ακούγεται και λίγο πιό δυνατά όταν και τα 2 ποτενσιόμετρα είναι στο φούλ. Ο ήχος του μπάσου μου -αν εξαιρέσεις το hum- μου αρέσει και δε θα άλλαζα μαγνήτες αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας στο γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, και στο τι θα μπορούσα να κάνω χωρίς να αλλάξω μαγνήτες. Σας ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα velior,

 

Παρ/οτι δεν ειμαι μπασσιστας, ειπα να γραψω κατι μπας και βοηθησω μιας και δεν εχει απαντησει ακομη καποιος πιο σχετικος.

 

Εχουν αλλαχτει / πειραχτει / μονταριστει ποτε τα ηλεκτρικα του μπασσου σου; Εχεις αλλαξει καποιον απο τους δυο μαγνητες; Εχεις τσεκαρει οτι η γειωση ειναι οκ;

 

Το λογικο νομιζω πως ειναι ο θορυβος δεν αλλαζει γραμμικα καθως ανεβαζεις τα ποτς μια και αυτο εξαρταται οχι μονο απο τη θεση αλλα και απο το output των μαγνητων - θελω να πω πως ισως η θεση που εχεις τον ελαχιστον θορυβο να μην ειναι εκεινη που και οι δυο μαγνητες ειναι fully on.

 

Αυτα με καθε επιφυλαξη μεχρι να γραψει καποιος πιο πεπειραμενος με μπασσα :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικα σε ολα τα JB οι μαγνητες ειναι RWRP (reverse wound, reverse polarity)  ετσι ωστε οταν παιζουν μαζι να εχεις hum canceling,αν το φαινομενο αυτο στο κανει απο το..... 1992 μαλλον στο εργοστασιο τοποθετηθηκαν κατα λαθος δυο ιδιοι μαγνητες με αποτελεσμα να μην ειναι  RWRP (reverse wound, reverse polarity) και να εχεις θορυβο.

 

Αν δεν εισαι ο original owner του μπασου μαλλον θα εχει αλλαχθει καποιος μαγνητης με καποιον που δεν ειναι RWRP

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ παιδιά! Δεν είμαι ο αρχικός ιδιοκτήτης, ίσως θα έπρεπε να το είχα γράψει από την αρχή. Οπότε η μόνη λύση απ' ότι φαίνεται είναι αλλαγή μαγνητών. Oh well..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι απαραιτητα, αναλογα με τη περιπτωση (ειναι 4 σεναρια, 2 να ειναι σε φαση η οχι οι πολοι επι δυο αν ειναι σε φαση η οχι τα ρευματα [για να ειμαστε ακριβεις μαθηματικα ειναι 16 σεναρια αλλα λογω "πρακτικα συμμετρικων" σεναριων μπορεις να το δεις σαν 4]) εχεις μια πιθανοτητα να τη γλιτωσεις ενδεχομενως με απλη αναστροφη των καλωδιων του ενος μαγνητη (hot και ground)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου