Προς το περιεχόμενο

overdriven tweed


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπαρχει καποιο πεταλι που να βγαζει τον ηχο του 3ου ηχου απο τον fender supe champ xd?

Υποτιθεται οτι ειναι γκαζωμενος  tweed. Δε ξερω αν ειναι αλλα τον γουσταρω πολυ τον ηχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.thomann.de/gr/tech_21_sansamp_character_blonde_v2.htm

 

Ακριβούτσικο αλλά έχω την εντύπωση πως είναι αρκετά κοντά σ'αυτό που ψάχνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες πες και σε τι κιθάρα-ενισχυτή πάνω.

 

Προσωπικά βγάζω αντίστοιχο αποτέλεσμα πάνω στο 2ο κανάλι ενός Mesa LoneStar (το έχω ρυθμισμένο να είναι αντίστοιχα καθαρό με το 1ο κανάλι, και απλά να έχει ελάχιστα παραπάνω όγκο - παίζω στα 50 watts και στην tweed ρύθμιση του ενισχυτή), χρησιμοποιώντας ένα T. Jauernig Gristle King (το βασικό πετάλι του Greg Koch: http://www.tcjeffects.com/the-gristle-king-v3/), που είναι ουσιαστικά 2 πετάλια σε 1: ένα overdrive τύπου tubescreamer (αλλά χωρίς περιορισμένο bass response όπως τα γνωστά πράσινα πεταλάκια) που πηγαίνει σε ένα ωραιότατο clean boost.

 

Το βασικό τρικ σε τέτοιου τύπου pedal stacking είναι να έχεις ψηλά τα volume και όχι τα gain. Κατ'αυτόν τον τρόπο (δηλ. overdrive-->boost, για να εξηγούμαστε) ανεβάζοντας το volume του overdrive αυξάνει το συνολικό γκάζι του ήχου, ενώ έχοντας ψηλά το volume του boost επιτυγχάνεις την επιθυμητή in-your-face μεγάλη και καθαρή παρουσία. Τέλος αν θες ακριβώς αποτέλεσμα όπως το συγκεκριμένο ηχητικό απόσπασμα, πιθανότατα θες και το tone του overdrive σχετικά χαμηλά.

 

Δες τις ρυθμίσεις στο πετάλι μου για να καταλάβεις. Τα δύο δεξιότερα knobs είναι τα volume (το κόκκινο είναι το volume του boost, και το μπλε το volume του overdrive). Το αριστερά knob είναι το gain του overdrive, ενώ το δίπλα του είναι το tone.

gristle_king.jpg.0cedc25171c0d2e1b85094373dae4191.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κρίνοντας από το καθαρό κανάλι του ενισχυτή στο παραπάνω βίντεο (δες ειδικά στη συνέχεια όταν παίζει με μία Eastman), μιας που δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη, μια χαρά μπορείς με αυτό σαν βάση, τη Les Paul σου κι ένα overdrive να πας προς τα εκεί.

 

Το στυλ overdrive που μοιάζει να ταιριάζει καλύτερα θα ήταν κάτι σαν το Voodoo Lab Sparkle Drive Mod στο mode 1 (το έχω και για αυτό το προτείνω), που είναι drive στυλ Bonamassa και Eric Johnson, δηλ. ένα πιο full range tubescreamer πρακτικά. Άλλα αντίστοιχα πετάλια που θα σε πάνε εκεί (με μικρή επιφύλαξη γιατί δεν τα έχω παίξει) είναι τα JHS Angry Charlie, MXR FET Driver, BK Butler Tube Driver, Hermida Audio Dover Drive, Ibanez Tube King overdrive κλπ...  

 

Και με κάποιο από τα παραπάνω μαζί με τον ενισχυτή σου μπορεί να μην πιάσεις ακριβώς την παρουσία και την καθαρότητα γκαζιού του βίντεο που πόσταρες, οπότε τότε πιθανά να θες pedal stacking. Σε αυτή την περίπτωση δοκίμασε αν θες αυτό που σου περιέγραψα παραπάνω (overdrive+boost, με αυτή τη σειρά: overdrive-->boost... πάνω από το καθαρό κανάλι του ενισχυτή σου πάντα). Εγώ παρά το ότι ο ενισχυτής μου έχει fat και ωραία γκάζια στο 2ο κανάλι του, προτίμησα στην πορεία να το χρησιμοποιήσω σαν μια καθαρή βάση για να χτίσω το gain συνολικά από τα πετάλια, πετυχαίνοντας έτσι το στυλ γκαζιού που γούσταρα (επιρροές Landau, Henderson, και ήρθε σαν επιβεβαίωση ο ίδιος ο Timmons που με επηρέασε να πάρω το συγκεκριμένο ενισχυτή να κάνει κι αυτός στην πορεία τα ίδια - παίζει μόνο με το καθαρό κανάλι του ενισχυτή, και για το lead ήχο του με ένα JHS AT drive, που είναι ένα modded Angry Charlie... ο κύριος αυτός βέβαια παίζει στα 100 watts, με εντάσεις, και με τις δαχτύλες του θερίζει κόσμο με κάθε πενιά).

 

Προφανώς αν έχεις ήδη κάποια πετάλια drive ή/και boost δοκίμασε να το δεις απλά διαφορετικά σε επίπεδο χτισίματος του συνολικού gain σου (αυτά που σου έγραψα πριν για πολύ volume και λιγότερο gain), αφού πρώτα δημιουργήσεις την κατάλληλη βάση από το καθαρό (ή με ελάχιστο crunch) του ενισχυτή σου. Δεν χρειάζεται κατ'εμέ να πεις κατευθείαν "ήρθε η ώρα να δώσω λεφτά για να πάρω το drive του Bonamassa" π.χ.. Αυτό πιθανά να μην χρειάζεται και καθόλου γενικότερα.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οντως ειναι τελειο. ειχα τον ενισχυτη για κανα 10μηνο και επαιζα και για βρωμικο μονο αυτον στο 3 εβαζα. λογικα κανα tubescreamer θα το βγαζει ανετα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου