Προς το περιεχόμενο

Marshall JVM 410 ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.Εχει (η εχει παιξει) κανενας τον παραπανω ενισχυτη και γενικα ποιες οι εντυπωσεις.Ποια τα θετικα και τα αρνητικα του κατα τη γνωμη σας;Ευχαριστω.

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τον έχω από τότε που πρωτοβγήκε. Κεφαλή. Live, πρόβες, ηχογραφήσεις, πολύ κουβάλημα γενικά.

 

το footswitch μου χάλασε πολύ γρήγορα, το αντικατέστησα με ένα midi controller με 10 preset, πολύ καλή κίνηση. Η κεφαλή δεν μου έβγαλε βλάβη για τόσα χρόνια μέχρι πριν κανα χρόνο που χαλάρωσε λίγο το jack ενός speaker output και έκανε διακοπές. Απλή αντικατάσταση. Σκυλί. Marshall. Άλλαξα 2-3 φορές λάμπες, προληπτικά.

 

Ηχητικά, θα ξέρεις για το εύρος του. (Το signature του Santριγιαννη είναι πολύ διαφορετικό)

Το καθαρό κανάλι προσφέρει 3 φοβερά modes με το μειονέκτημα του ότι δεν μπορείς εύκολα να μοιραστείς τα settings του καναλιού και στα 3 modes. Πολύ fenderικό green, vintage marshall το orange, μοναδικό το red.

To crunch κανάλι είναι εκπληκτικό, είναι το αγαπημένο μου κανάλι, ειδικά το red mode (hot wired 800) . Και τα τρία modes είναι στην ουσία ο ίδιος ήχος (800ρης), άρα μπορείς να στήσεις πολύ πράγμα εδώ. Βάζεις και ένα screamer μπροστά, κύριος.

To OD1 καλό, στο ίδιο στυλ ηχητικά με το crunch, αλλά λίγο πιο bright και πιο πολύ gain βέβαια, δεν το δούλεψα πολύ. Για κάποιο λόγο ποτέ δεν μου κάθησε καλά. Ίσως να μην ήξερα τι να το κάνω.

Το OD 2 είναι το "μοντέρνο" κανάλι, scooped και bassy. Τόνοι gain. Το red mode είναι πόλεμος. Αν δεν σου φτάνει τόσο γκάζι, κάτι δεν πάει καλά. Πολύ ωραίο κανάλι, μοναδικό μείον ο θόρυβος, αλλά τι περιμένεις με τόσο γκάζι. To green και orange mode μου θύμισε λίγο τον DSL στο OD2 με πατημένα το deep και το shift, αν έχει τύχει και έχεις παίξει.

 

Πολύ χρήσιμα τα 2 master volume, ωραία και χαμηλά. Πολύ χρήσιμα και τα resonance και presence. Εντελώς αδιάφορο reverb. Χάσιμο χώρου.

Γενικά, πολύ ευχαριστημένος. Ίσως καμιά φορά να εύχομαι να ήταν λιγότερο Marshall, αλλά αργά ή γρήγορα διαπιστώνω, πως ότι και να γίνει, ένας Marshall κάθεται στη μίξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα και ευχαριστω για την λεπτομερη ερωτηση.Το οτι κοβει καλα στη μιξη ειναι παρα πολυ σημαντικο και ενα απο τα πρωτα ζητουμενα μου.Δεν κοβουν ολοι το ιδιο οσο και να ανεβασεις τα μεσαια.Γενικα το eq ειναι δραστικο;πχ στον dual rectifier xωρις εξτρα eq υπαρχει midrange lack...και γενικα το eqing ειναι πιο δυσκολο.Μια αλλη ερωτηση...οταν αλλαζεις καναλια εχεις ενοχλητικους θορυβους;Στο chanel 3 που λες οτι εχει θορυβο...α)με τι μαγνητες παιζεις;β)εχεις δοκιμασει noise gate;Μου αρεσει πολυ το ηχοχρωμα του...τον θεωρω all around  monster και για λαμπατος με 4 καναλια και 12 modes ειναι αρκετα προσιτος σαν τιμη.ΟΙ MARSHALL εχουν αντεξει στο χρονο "για καποιο λογο".Σκεψη μου ειναι να κανω διαφανη την boss gt 100 που ηδη εχω (νομιζω μπορει να χρησιμοποιηθει και σαν midi controller)και να τρεχω μονο για τα εφε της πανω στον JVM-410

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα και ευχαριστω για την λεπτομερη ερωτηση.Το οτι κοβει καλα στη μιξη ειναι παρα πολυ σημαντικο και ενα απο τα πρωτα ζητουμενα μου.Δεν κοβουν ολοι το ιδιο οσο και να ανεβασεις τα μεσαια.Γενικα το eq ειναι δραστικο;πχ στον dual rectifier xωρις εξτρα eq υπαρχει midrange lack...και γενικα το eqing ειναι πιο δυσκολο.

 

να σαι καλά. θα έλεγα πως κόβει μοναδικά στη μίξη, και από την εμπειρία μου, όσο κανείς. έχω παίξει με αρκετούς high gain ενισχυτές του λεγόμενου ανταγωνισμού και έχω ακούσει και άλλους πολλούς. τολμώ να πω πως κόβει καλύτερα από όλους χωρίς ιδιαίτερο tweaking. το eq είναι σχετικά focused οπότε μη φανταστείς δραματικές αλλαγές, αλλά ακούει μια χαρά για ότι χρειάζεται. έχει όλο το marshall midrange που φαντάζεσαι, τζιτζίκια και crunch και όλα, love it or hate it!

 

Μια αλλη ερωτηση...οταν αλλαζεις καναλια εχεις ενοχλητικους θορυβους;

 

όχι, αλλά έχω διαβάσει πως συμβαίνει σε κάποιους. Ισως το footswitch που χρησιμοποίησα ελάχιστα.

 

Στο chanel 3 που λες οτι εχει θορυβο...α)με τι μαγνητες παιζεις;β)εχεις δοκιμασει noise gate;

 

μιλάμε για το red mode των od1 και od2. παίζω με emg... καταλαβαίνεις λοιπόν... βέβαια το πρόβλημα μειώθηκε αισθητά με ένα σοβαρό upgrade λυχνιών. ξέρω πως πολλοί βάζουν noise gate στο fx loop επιτυχώς. εγω δεν το δοκίμασα γιατί δεν χρειάστηκα τόσο gain που να αποτελεί ο θόρυβος πρόβλημα

 

Μου αρεσει πολυ το ηχοχρωμα του...τον θεωρω all around  monster και για λαμπατος με 4 καναλια και 12 modes ειναι αρκετα προσιτος σαν τιμη.ΟΙ MARSHALL εχουν αντεξει στο χρονο "για καποιο λογο".Σκεψη μου ειναι να κανω διαφανη την boss gt 100 που ηδη εχω (νομιζω μπορει να χρησιμοποιηθει και σαν midi controller)και να τρεχω μονο για τα εφε της πανω στον JVM-410

 

πολύ καλή ιδέα με την gt100 και 4cm. το δοκίμασα λίγο με την hd500  αλλά το άφησα λόγω του hd500 (δεν τράβαγε... πολύ ψηφιακό). γενικά είχα delay στη loopα και ενα boost od και wah μπροστά, τίποτα ιδιαίτερο. έχει τόσα πολλά ο jvm...

 

για τους marshall, έτσι όπως τα λες είναι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου