Προς το περιεχόμενο

Korg M3 vs Roland Fantom G


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχοντας για κάποια χρόνια ένα Roland Juno Stage & ένα Kurzweil 88αρι, θέλω να πάω στο επόμενο στεπ.

Παίζω κυρίως ηλεκτρονική μουσική και cinematic δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα πιάνα τους. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΛΑΙΚΟΥΣ ήχος οπότε μην σπεύσετε οι όποιοι Korgακιδες να με παροτρύνετε προς τα εκεί. Δεν με ενδιαφέρουν τα lives κλπ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και θα εκτιμούσα δεόντως την άποψη ατόμων που έχουν δουλέψει και τα δύο όργανα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι το επόμενο στέπ για μία περίπτωση σαν την δική σου, θα ήταν ένα καλό d.a.w. με κάποια vst plugins, ειδικά για ηλεκτρονική μουσική υπάρχουν πολλά καλά ΚΑΙ δωρεάν vsts να κατεβάσεις και να δουλέψεις.

Όμως, εφόσον θέλεις οπωσδήποτε κάποιο workstation, θα σου πρότεινα μάλλον να πάς για Fantom G και αν στην πορεία χρειαστείς και κάποιους ήχους από korg για σινεματικ και ηλεκτρονικές χροιές, θα μπορούσες να αποκτήσεις και κάποιο ρακ της korg από τα παλιά, τα οποία είναι και φθηνά σε κόστος.

 

Με το Fantom G θα έχεις περισσότερες δυνατότητες στο sequencer του, αν δεν κάνω λάθος, και μεγαλύτερη οθόνη για ευκολότερη εργασία. Βέβαια, τό τι ακριβώς θέλεις να κάνεις το ξέρεις μόνον εσύ, άρα θα ήταν λογικό να κατεβάσεις τα manual και των 2 οργάνων, να διαβάσεις τί δυνατότητες προσφέρει το καθένα και να δείς ποιό ταιριάζει στον τρόπο δημιουργίας σου.

 

Υ.Γ. Δεν έχω παίξει κανένα από τα 2. O0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

axtarmas εφόσον δεν έχεις χρησιμοποιήσει κανένα από τα 2 (τουλάχιστο για κάποιο διάστημα) δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη.

 

τα manual να τα κάνει τι? video πρέπει να δει στο youtube- όσα πιο πολλά μπορεί- και αν μπορεί και τα όργανα από κοντά -μεταχειρισμένα βεβαίως καινούργια δεν υπάρχουν πλέον- για να μπορεί να πάρει μια ιδέα καταρχήν στο ηχόχρωμα του κάθε οργάνου τελείως διαφορετικός ήχος το ένα όργανο με το άλλο...

 

Το m3 πιστεύω υπερτερεί σε θέμα pc editor, τη radias expansion που δίνει πάρα πολύ καλά cinematic pads & arpegios και τα karma scenes+arpegiator βεβαίως μπορεί να δώσει πολύ καλούς ηλεκτρονικούς ήχους και "κίνηση" + το sampler που βεβαίως σε αφήνει να φορτώσεις και άλλες βιβλιοθήκες από akai κτλ (256 mb max)

 

To Fantom G το θεωρώ καλύτερο σε πιάνα και φυσικούς ήχους και pads όταν το άκουσα δεν με γέμισε ο όγκος του, υπάρχουν όλα σχεδόν όσα προσφέρει το m3 (εκτός karma τεχνολογία) αλλά δεν τα θεωρώ τόσο προηγμένα όσο του m3, ίσως το sequencer που είναι λίγο καλύτερο και η χρήση ποντικιού να τα καθιστούν πιο εύχρηστο (?) εμένα ο ήχος του δεν μάρεσε, ενώ προηγούμενα Roland τα λάτρευα το συγκεκριμένο το θάβω από τότε που βγήκε σε όλα τα threads....

 

σε live σίγουρα το ένα συμπληρώνει το άλλο από τα καλύτερα όργανα που έχουν κυκλοφορήσει τη τελευταία 10ετία, αλλά εφόσον πρέπει να διαλέξεις ένα από τα 2 για χρήση studio νομίζω θα πρέπει να πας για m3.

 

 

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου σας ευχαριστήσω για την αμεση ανταπόκριση. Θα σας ρωτήσω σχετικά με το fantom τι ποσοστό εχει απο τους ηχους των expansion srx των προηγούμενων γενιων. Υπαρχει περιπτωση η roland να βγαλει αλλες ARX καρτες; Ακουσα επισης οτι το fantom υποστηριζει μέχρι και 22 εφφε ταυτόχρονα. Να φανταστω συνολικά για κάθε patch ενος performance (πχ 12 στο πρωτο 6 στο δεύτερο 4 στο τριτο) σωστα; Για την Κarma τεχνολογια δεν ξερω και πολλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα περί Fantom ας απαντήσει κάποιος χρήστης που το έχει και γνωρίζει περισότερα.

 

για την τεχνολογία karma τα λέει όλα εδώ, όπως και πολλά βίντεο σε youtube http://www.karma-lab.com/main.html?p=index.html

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα manual να τα κάνει τι?

Να διαβασει τεχνικες λεπτομερειες για το καθε synth, τι αλλο? Εκτος κι αν δεν βαριεται να περιμενει καποιες ωρες/μερες να του απαντησει καποιος, αν του απαντησει. Τα βιντεο στο youtube καλα ειναι για να παρει μια ιδεα για τους ηχους καθε οργανου, αλλα δεν θα του πουν πχ ποσα εφφε μπορει να χρησιμοποιησει ταυτοχρονα σε ενα patch ή σε ενα live/studio set και αλλες παρομοιες λεπτομερειες.

 

Ακουσα επισης οτι το fantom υποστηριζει μέχρι και 22 εφφε ταυτόχρονα. Να φανταστω συνολικά για κάθε patch ενος performance (πχ 12 στο πρωτο 6 στο δεύτερο 4 στο τριτο) σωστα;

Οχι.

Το καθε patch (σε Single Mode) μπορει να εχει ενα PFX, Chorus και Reverb. Τρια εφφε συνολικα.

Σε Live Mode μπορεις να εχεις ως 8 patches/parts μαζι σε split ή layer mode, με ξεχωριστο εφφε στο καθε patch/part και ολα αυτα περασμενα απο τα Chorus & Reverb.

Σε Studio Mode μπορεις να εχεις ως 16 patches/parts μαζι με ξεχωριστο εφφε στο καθε patch και ολα αυτα περασμενα απο δυο ακομα μοναδες εφφε συν τα Chorus & Reverb.

Στο συνολο των εφφε προστιθενται τα Input εφφε και το Mastering εφφε. 22 εφφε εχουμε στο Studio Mode, οπου παιζουν ταυτοχρονα: 16 εφφε απο τα 16 patches/parts, τα δυο MFX εφφε, τα Chorus & Reverb, το Input εφφε και το Mastering εφφε που ειναι για τον τελικο/συνολικο ηχου του οργανου.

 

image.png

 

Τα υπολοιπα θα τα δεις στο manual στο παρακατω λινκ. Για τα εφφε ξεκινα απο τη σελιδα 150.

http://lib.roland.co.jp/support/en/manuals/res/1810793/Fantom-G_r_e04.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Waterfall όσες φορές έχω ρωτήσει κάτι εδώ η αποψη σου ειναι πάντοτε εμπεριστατωμένη. Με κάλυψες στα εφφε. Η αποψη σου για τους preset ήχους των 2 οργάνων ποια ειναι; αλλά και ποια η δυνατότητα σύνθεσης νεων;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο θεμα ηχου, εγω θα επαιρνα το Μ3. Το Fantom G δεν μου αρεσει καθολου, εχει imho πολυ "κρυο" ηχο. Και τα δυο βεβαια ειναι πολυ καλα workstations, αλλα ο ηχος του Μ3 δεν συγκρινεται, imho παλι. Επισης βρισκω τα Korg "χαοτικα"/δυσκολα στα μενου τους, παρα τη μεγαλη οθονη τους ειναι μπερδεμα. Θεωρω τα Yamaha τα πλεον straightforward. Τελος παντων, τα ακους και τα δυο και κρινεις, τα μηχανηματα ειναι της ιδιας "ταξης" και το μονο που μενει ειναι να τσεκαρεις τον ηχο τους. Προσωπικα θα ηθελα το "σωμα" του Fantom G με την sound engine του Μ3, γιατι το Μ3 εχει εντελως μαπα design. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου