Προς το περιεχόμενο

GSI BURN - Leslie simulator


Προτεινόμενες αναρτήσεις

IMG_5851.png

 

GSI BURN, ενα Leslie SIM που ηρθε πριν δυο μερες και αραξε πανω στο Hammond μου. Απ'οτι καταλαβα θα τα πανε πολυ καλα οι δυο τους... 8)

 

Το GSI BURN ειναι ενα Leslie simulator για Hammond organs και οχι μονο. Αυτο και το Ventilator II ειναι τα δυο κορυφαια Leslie SIM στην αγορα, και οσοι οργανιστες δεν μπορουν για διαφορους λογους να αγορασουν ή/και μεταφερουν ενα πραγματικο Leslie, απλα αγοραζουν το BURN ή το Ventilator II και καθαριζουν. Το Ventilator II θεωρειται το καλυτερο SIM του Leslie 122 και χρησιμοποιειται ευρεως απο επαγγελματιες και μη οργανιστες που το συνδεουν σε vintage, digital Hammond και Hammond clones. Στα μειον του Vent ειναι η τιμη του (κοντα €400) και η ελλειψη MIDI και οθονης για τον προγραμματισμο των διαφορων παραμετρων.

 

Ειχα αποφασισει να το αγορασω οταν πηρε το ματι μου το GSI BURN. Εκτος απο Leslie SIM, διαθετει και πολλα αλλα "καλουδια", οπως διαφορα εφφε, emulations απο διαφορες καμπινες που χρησιμοποιουσαν οι οργανιστες στα 60s και ενα τονο παραμετρους για το "πειραγμα" του Leslie. Διαθετει επισης tube (12AX7) για overdrive, οθονη για το μενου, θεσεις μνημης για user programs και MIDI. Το BURN κοστιζει €300 στο Thomann και το εφερε μολις τον Απριλιο, αν και κυκλοφορει περιπου 3 χρονια.

 

Μετα απο αρκετο ψαξιμο στα organ/keyboard forums και αρκετα βιντεο στο youtube, αποφασισα να το αγορασω. Το BURN ερχεται μεσα σε μια πλαστικη βαλιτσα μεταφορας! Ωραιο εξτρα που δεν συναντας συχνα. Απο το λιγο τωρα που το εψαξα, εχει ηχαρα. Ιδιαιτερα ο ηχος απο τους amp SIMs σε παει πισω κατι δεκαετιες. Ως γνωστον, για τον ηχο του Hammond ευθυνεται  κατα τουλαχιστον 50% το Leslie στο οποιο εχει συνδεθει, το σεταρισμα των μικροφωνων των upper & lower rotors, τις διαφορες μοντες των Leslie που γινονται κατα καιρους απο τους τεχνικους των πληκτραδων, την φυσικη κατασταση του ιδιου του Leslie κτλ κτλ. Η υποθεση "ηχος Hammond" ειναι πολυ μεγαλη και θελει πολυ ψαξιμο και "καψιμο".

 

Στην εποχη μας ευτυχως τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα και πολυ πιο φτηνα. Η τεχνολογια εχει κανει αλματα. Πισω στα 70s, για να μπορεσεις να βγαλεις σε ενα Hammond τον ηχο του Jon Lord για παραδειγμα, δεν ειχες παρα να...δανειστεις τον guitar amp του, το Hammond C3 του και τα modified Leslie του. Την εποχη εκεινη, αλλα και σε πιο κοντινες στις μερες μας εποχες, οι μεγαλες μπαντες και διαφοροι διασημοι πληκτραδες τροποποιουσαν τα Hammond και τα Leslie τους για να φτιαξουν τον ηχο που ειχαν σκεφτει. Πολλα πειραματα και μοντες εχουν γινει, οι οποιες κοστιζαν σε χρημα μεν αλλα αλλαζαν εντελως τον standard ηχο ενος Hammond συνδεδεμενο σε ενα ή δυο Leslie.

 

Για τον κλασσικο "Memphis Sound" για παραδειγμα, αποσυνδεαν το bass rotor του Leslie απο το μοτερ του και αφηναν μονο το horn rotor να γυριζει. Αλλοι αντικαθιστουσαν τα woofer & treble speakers του με μαγαλυτερης ισχυος speakers, μονταραν το μοτερ της κορνας ετσι ωστε να σταματαει πιο γρηγορα απο τη θεση fast στη θεση slow ή το αντιστροφο, και αλλες πολλες απιθανες τροποποιησεις. Σε συνδυασμο με τις θεσεις των μικροφωνων τα οποια μπαινουν σε ενα μυριο γωνιες και αποστασεις, αναλογα τα κεφια και τον ηχο που θελει κανεις να βγαλει, καταλαβαινετε οτι ο ηχος Hammond δεν ειναι απλη υποθεση.

 

Και αντε να πεις οτι ησουν "ονομα" και ειχες φραγκα και μερικους τεχνικους να σε ακολουθουν απο πισω και να κανουν για σενα ολες αυτες τις τρελες μοντες στο Hammond και στο Leslie σου. Μετα τι? Ολες αυτες οι μοντες γινονται με επεμβαση στα μηχανικα μερη του Hammond και του Leslie. Το ηχητικο αποτελεσμα που παραγεται ειναι ενα και Τελος. Δεν μπορεις να πατησεις ενα κουμπακι και να πας απο τον Memphis Sound στον normal sound ενος Leslie 122, ουτε μπορεις να αλλαξεις τον εντονο Rock χαρακτηρα του horn rotor με τα δυο μικροφωνα σε αποσταση αναπνοης, με ενα πιο soft ηχο που θα απαιτουσε ισως ενα πιο Jazzy κομματι και τα mics θα επρεπε να ειναι σε πιο μεγαλη αποσταση απο την κορνα.

 

Ολα αυτα στην virtual reality της digital τεχνολογιας ειναι piece of cake. 8) Ευτυχως που υπαρχουν πλεον τα διαφορα Leslie SIM οπως το Vent και το BURN και μας κανουν την ζωη ευκολη.

 

Τα κυρια χαρακτηριστικα του BURN:

• Tube Distortion

• MIDI IN & THRU

• 12 different Rotary effects

• Other effects of static amps, modulations, delays, reverbs, etc

• Digital stereo reverb on all effects

• 32 Programmable presets

• LCD Character display with backlight

• 7 real time parameters and up to 15 additional parameters per preset

• Full MIDI control with freely assignable controllers

• True stereo bypass

• Separate Left and Right 1/4" jacks for input and output

• Remote control via optional foot switch, half-moon switch or expression pedal

• Built-in stereo headphone amplifier with volume control

• Easily upgradable via MIDI

• Free Preset Editor / Librarian for Windows and OSX

 

Θα μου παρει πολυ ωρα για να γραψω αναλυτικα εδω τι μπορει κανει το BURN, το μονο σιγουρο ειναι οτι εχει φανταστικο ηχο και μεγαλες δυνατοτητες, ειναι δε ιδανικο για καθε vintage ή συγχρονο Hammond organ. Εννοειται οτι αξιζει καθε cent της τιμης του.

 

Παρακατω μερικες φωτογραφιες που τραβηξα και 7 βιντεο. Το πρωτο ειναι ενα γενικο βιντεο για να ακουσετε το BURN συνδεδεμενο σε ενα Hammond ΧΚ3 , και τα υπολοιπα 6 βιντεο ειναι μια αναλυτικη παρουσιαση των δυνατοτητων του. Εκει ειναι συνδεδεμενο σε ενα vintage Α100. Προσωπικα αποφασισα να το αγορασω αφου ειδα τα τελευταια 6 βιντεο. Ειχα κανει ηδη την παραγγελια οταν ειδα μετα απο 4 μερες οτι πουλανε και optional foot switch για το Stop/Speed του BURN. Αλλα ανακαλυψα τυχαια οτι το Mod Wheel του Hammond μου λειτουργει σαν Slow/Stop/Fast διακοπτης για το Leslie, ακριβως οπως λειτουργει το half-moon switch που εχουν ως standard τα μεγαλα Hammond (C3/B3/New C3/B3 κλπ) Με λιγα λογια, οταν το Mod Wheel ειναι τερμα κατω λειτουργει ως Slow, οταν ειναι στη μεση λειτουργει ως Stop και οταν ειναι τερμα πανω λειτουργει ως Fast. Cool. 8)

Thanks Hammond και Thanks MIDI. :-*

 

IMG_5831.png

 

IMG_5832.png

 

IMG_5835.png

 

IMG_5837.png

 

IMG_5838.png

 

IMG_5846.png

 

IMG_5847.png

 

IMG_5849.png

 

IMG_5850.png

 

IMG_5852.png

 

IMG_5855.png

 

 

 

 

 

 

 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάζεις posts σαν και αυτό, και το GAS αρχίζει να χτυπάει κόκκινο! Κατατοπιστικό και ενημερωτικό ό,τι γράφεις! Ευχαριστούμε!

Genius begins great works; labor alone finishes them... -- J. Joubert

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε κάτι τέτοια η GSi είναι "μανούλα".

 

Χρησιμοποιώ το VB3, και μάλιστα πρόσφατα το είχα προτείνει και στον Dimsonic.

 

Ωραία παρουσίαση. :)

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε κάτι τέτοια η GSi είναι "μανούλα".

 

Χρησιμοποιώ το VB3, και μάλιστα πρόσφατα το είχα προτείνει και στον Dimsonic.

 

Ωραία παρουσίαση. :)

δεν ήξερα ότι είναι η ίδια εταιρεία.

Εχω το demo για την ώρα και τα πάμε πολύ καλά...

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H GSI ειναι Ιταλικη εταιρεια, τα προϊοντα της δε κατασκευαζονται και πωλουνται απο την V.M. Connection, την εταιρεια που εχει την Crumar, η οποια btw εχει αποκτησει παρα πολυ καλο ονομα στο χωρο των clonewheel organs με το Mojo organ που κατασκευαζει. 8) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου