Προς το περιεχόμενο

Φύγε Triton LE - Έλα Triton Extreme ????


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! :)

 

 

Δουλεύω σε μαγαζί με λαϊκο πρόγραμμα (κοινώς "σκυλάδικο") και χρησιμοποιώ τα εξής δύο όργανα:

 

1) Ένα Roland Fantom X8 για πιάνο και πλάτες και

2) ένα KORG Triton LE για τους Lead σκυλοήχους.

 

Υπήρξαν φορές που το LE με κρέμασε στις αλλαγές των ήχων και σίγουρα θα μπορούσα να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη με ένα όργανο που να έχει touch screen, επίσης μου έχουν δωθεί samples τα οποία δεν μπορώ να φορτώσω στο LE. Το Extreme το έχω δουλέψει 1-2 φορές και Πιστεύω να συμφωνείτε ότι οι διαφορές που έχουν τα δύο όργανα στην ακουστική ποιότητα των ήχων τους είναι αμελητέες (και ας έχει το Extreme λυχνία στην έξοδο). Σκέφτομαι πολύ σοβαρά πλεόν την αγορά ενός Triton Extreme για τους λόγους που προανέφερα. Το θέμα είναι οτι απο οικονομικής πλευράς, στην παρούσα φάση, δε βγαίνω με τίποτα (ακόμα ξεχρεώνω το Fantom). Η μόνη λύση είναι να δώσω το LE και τσοντάροντας κάποια χρήματα να αγοράσω το Extreme. Τίθεται λοιπόν η ερώτηση: αξίζει να δώσω το LE έτσι ώστε να το αντικαταστήσω με ένα Extreme? Με φίλους πληκτράδες που το συζήτησα μου προτείνουν να το κρατήσω γιατί είναι εύκολο στη μεταφορά, στη χρήση, στα menu του.. Περιμένω σχόλια - συμβουλές.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σίγουρα θα μπορούσα να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη με ένα όργανο που να έχει touch screen' date=' [/quote']

 

μην το λες!! η touch screen θελει μεγαλυτερη ακριβεια στο πατημα απ οτι ενα κανονικο κουμπακι.σε γρηγορες αλλαγες μπορει να μην ανταποκριθει.

Οσο για τα samples νομιζω οτι αν βαλεις μα 64αρα μνημη στο le, τα φορτωνεις ευκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην παρούσα φάση μην αγοράσεις το extreme καθώς υπάρχουν φήμες(αν και δν τις πολυπιστεύω) ότι προετοιμάζεται αντικαταστάτης(Oasys LE?) που θα παρουσιαστεί στη φετινή NAMM.

 

Πάντως το extreme το βλέπω να αποσύρεται σίγουρα το χρόνου.

 

Πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσεις το LE καθώς για αυτό που ζητάς το extreme ίσως να μην είναι ικανό να σε βοηθήσει τόσο όσο πιστεύεις :wink:

 

ΥΓ: Βγήκε καινούργιο MOTIF XS6, XS7, XS8!!! :D :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

perimene kai to neo roland fantom gia ANATOLITES

 

proegkatestimenoi samplarismenoi laikoi hxoi(instabul violins,kanun,oud,nay),monofonikoi ixoi poly konta sto sigma..

 

KOLASH......

 

anamenetai otan to exw sta xeria mou tha sas pw..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε kerkiras για καθαρόαιμους σκυλάδικους ήχους μην ψάχνεις στα καινούργια σαβουροRomblers δες κάτι σε Roland 2000, Korg Σ, Prophesy (αλλά θέλει προγραμματισμό έ! θα κουραστείς και λίγο), D50 (από αυτό έχω όσους σκυλάδικους ήχους θέλεις), Τeisko 100P, κλασικά σκυλάδικα Synth. Όλα τα υπόλοιπα είναι για κάνα σπιτικό demaki. Kαι μην εμπιστεύεσαι τους άλλους, ούτε και μένα, μόνο τα αυτιά σου και την διαχρονικότητα των οργάνων, όσο παλια και αν είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν λέω με κρεμάει εννοώ ότι χάνω χρόνο μέχρι να αλλάξω τράπεζα και αριθμό γιατί τους έχω ψιλοχίμα τους ήχους στο όργανο και είναι διαδικασία να τους βάλω σε σειρά χωρίς κάποιο προγραμματάκι σαν το Lelliby... Όμως γενικά είναι ψιλοχρονοβόρα η όλη διαδικασία ακόμα και με το πρόγραμμα..... Ενώ με μια touch screen περνούσα τους ήχους μου στο ίδιο category και είχα μια λίστα μπροστά μου με όλους τους ήχους που χρειάζομαι και θα μπορούσα πολύ απλά και πολυ εύκολα με το πάτημα στην οθόνη να αλλάζω τον ήχο που θέλω. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε άλλα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.. 8). Όσο για τα παλιότερα σύνθια που αναφέρθηκαν θα συμφωνήσω ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα μουσειακό D50 στη συλλογή κάθε 'σκυλά' πληκτρά όμως στη φάση που είμαι κοιτάω να ικανοποιήσω τα απολύτως απαραίτητα και αργότερα προσθέτουμε και εφε στην υπόθεση :) Βρίσω ένα 01/WFD μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση και σε καλή τιμή.. Αξίζει τον κόπο? Παίζουν καλοί σκυλοήχοι για το συγκεκριμένο όργανο? Ανήκει στην κατηγορία που ανέφερε ο frhodes?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου