Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος ΜΟΝΟ όταν ηχογραφείται σήμα


IraklisZS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά και χαρά!

Τελευταία σε διάφορες ηχογραφήσεις (m-audio fast track pro---->Ardour) παρατήρησα πως μαζί με το σήμα ηχογραφείται και θόρυβος.

Το περίεργο είναι οτι όταν το input της κάρτας είναι πολύ χαμηλό (δηλαδή απλά δε παίζω) δεν ακούγεται κιχ. Με την πρώτη νότα μαζί με το σήμα ακούγεται και χιςςς. Το φαινόμενο μεγεθύνεται στην ηχογράφηση κρουστών που έχουν πιο απότομες μεταβάσεις στο δυναμικό εύρος.

Φαίνεται να έχει κάποια εξάρτηση απο το level της εισόδου (ή ακόμα και απο το transient του level), είτε να μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η στάθμη του σήματος, είτε απλά να triggάρεται από το σήμα μόλις αυτό ξεπεράσει κάποιο επίπεδο.

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι και δεν έχω εναλλακτικες (αλλη καρτα, αλλο συστημα) για να δοκιμάσω. Δε ξέρω ούτε πως να το ψάξω στο ιντερνετ.

 

Καμιά ιδέα, εστω κάποιο keyword?

 

Eυχαριστώ!

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φιλε ,δεν ξερω τι δοκιμασες μεχρι τωρα αλλα τα πρωτα πραγματακια που θα εκανα και θα σου προτεινα να δοκιμασεις κι εσυ αν δεν το εχεις κανει ηδη ειναι :

 

να βαλεις το mix  τερμα αριστερα στο In για να ελεγξεις αν το σημα σου παραμορφωνεται με το που μπαινει στην καρτα ηχου ή στην πορεια απο το DAW,

 

να ελεγξεις drivers και να πειραματιστεις με τις διαφορες ρυθμισεις μηπως διορθωθει ή και να τους ξαναπερασεις απο την αρχη στην τελικη.

 

δοκιμασε διαφορετικες μπριζες χωρις να εχεις πανω αλλες συσκευες μηπως δημιουργουν στατικο θορυβο , δοκιμασε να κλεισεις την οθονη του υπολογιστη

 

δοκιμασε αλλα καλωδια αν εχεις διαθεσιμα , τσεκαρε και τα βυσματα στα οργανα αν ειναι σωστα

 

δοκιμασε διαφορετικες εισοδους της καρτας

 

Καποιες διευκρινιστικες ερωτησεις :

 

Εχεις μονο hiss και δεν κλιπαρει το σημα σωστα ;

 

Τι οργανα ηχογραφεις και με ποιον τροπο (καρφι , μικροφωνο , αν ναι τι τυπου κτλ .) ;

 

Ποσο καιρο εχεις την καρτα και το θεμα αυτο το ειχε παντα ή το παρουσιασε στην πορεια ;

 

Αν δεν στο παρουσιασε εξαρχης τοτε εχεις κανει καμια προσφατη αλλαγη στον υπολογιστη σου ; Προσθηκη νεου hardware ,format , νεα  Windows ;

 

Αυτα μου ερχονται προχειρα στο μυαλο ελπιζω να σε βοηθησα καπου . Θα πονταρα σε θεμα με drivers παντως , πειραματισου ενδελεχως και εαν δεν εχει χαλασει κατι στην καρτα ηχου θα βρεις λυση σιγουρα .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση!

 

Το πρόβλημα το παρατήρησα πρόσφατα, παλιά δεν υπήρχε.

 

Το κάνει είτε ηχογραφήσω κάποιο όργανο καρφί (κιθαρα, μπάσο) είτε ηχογραφήσω με μικρόφωνο (κρουστα, λαουτο κλπ)

Δεν είναι ακριβώς χιςςς, δε ξέρω πως να το περιγράψω, μοιάζει λίγο με το θόρυβο που κανει ενα σκουριασμένο βύσμα όταν το στριβεις, αλλα γίνεται με διάφορα καλώδια και διάφορα όργανα και διαφορους τροπους εγγραφής. Το θέμα είναι οτι αμα ηχογραφήσω παιζοντας τίποτα (ανοιχτα βολιουμ ομως) δεν ακουγεται κιχ. Με την πρώτη ατάκα (είτε χτυπημα, ειτε πενια) μαζί με την ατάκα του ήχου κανει και αυτό.

 

Κλιπάρισμα δεν είναι ηχογραφώ σε χαμηλες στάθμες περιπου -15 dbfs

 

Θα κοιτάξω και μερικά απο αυτά που μου προτείνεις και δεν έχω κανει και θα επανέλθω! ευχαριστώ και πάλι!

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν καταλαβα καλα απο την περιγραφη σου κανει καποια "κρακαρισματα" ο ηχος . Αυτο το εχω παρατηρησει και στην δικια μου καρτα οταν  εχω λαθος επιλογες σε buffer,latency,bandwidth ( δεν ξερω τι επιλογες εχει η καρτα σου αλλα λογικα κατι απο αυτα θα τα εχεις ) .

 

Η εξηγηση ειναι οτι ζοριζεται ο επεξεργαστης σου να επεξεργαστει το σημα με αποτελεσμα να εχεις αυτες τις αλλοιωσεις/σπασιματα . Μην το βαλεις πολυ ψηλα το buffer ομως γιατι τοτε θα εχεις  latency . Κανε δοκιμες μεχρι να βρεις τι σε ικανοποιει .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου