Προς το περιεχόμενο

White Noise σε Kurzweil


spyraras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά.

Πρόσφατα αγόρασα ένα Kurzweil PC3x μεταχειρισμένο. Συνδέοντας το απευθείας με τα Fluid Monitors μου με balanced καλώδια παρατήρησα ότι κάνουν έναν θόρυβο (white noise) δε μπορώ να πω ότι είναι δυνατός άλλα είναι αισθητός και σταθερός καθώς παίζω. Το white noise δεν έχει να κάνει με το volume του οργάνου ακόμα και όταν το volume είναι μηδενικό ακούγεται. Το  white noise εξαρτάται από την ένταση των ηχείων όσο πιο δυνατά είναι τα ηχεία τόσο πιο πολύ έχω. Δοκίμασα να βάλω μονωτική ταινία στη γείωση του βύσματος της πρίζας αλλά το πρόβλημα εξακολουθούσε. Όταν το δοκίμασα στο σπίτι του πωλητή δεν είχε θέματα δεν παρατήρησα κάποιο white noise. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τη συνδεσμολογία synthesizer->καρτα ηχου->ηχεία για να παίζω, η κάρτα μου  πλέον δεν υφίσταται οπότε έκανα μια απευθείας σύνδεση (δεν ξερω αν φταίει αυτό). Όσον αφορά τα ακουστικά όταν τα βάζω στο αντίστοιχο βύσμα υπάρχει ένα ελάχιστο white noise. Τελος να σημειώσω ότι καθώς το όργανο κάνει boot up το white noise δεν ακούγεται καθόλου μόλις ολοκληρωθεί η εκκίνηση και μου επιτρέπει να παίξω τότε ακούγεται ο σπαστικός αυτός εφιάλτης-ήχος.

Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί αφενός δεν έχω μεταφορικό και αφετέρου μένω μακρυά από την αντιπροσωπεία και είναι πράγμα αρκετά δύσκολο να το πάω εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εννοείς balanced TRS καρφί balanced? Δοκίμασε απλά καρφιά 1/4" unbalanced και λογικά δεν θα πρέπει να έχει θόρυβο.

 

Για να δεις αν βγαίνει ο θόρυβος από τα ηχεία ή το όργανο συνέδεσε κάτι άλλο στα μόνιτορς πχ ένα cd player/mp3  και μετά το όργανο με τα ίδια καλώδια, αν στο κάνει μόνο στο όργανο μάλλον να έχει θέμα το όργανο.

 

Επίσης αν σου βγάζει θόρυβο και η έξοδος ακουστικών (phones) απευθείας στα ακουστικά αυτό είναι ύποπτο. Μπορεί να χρειάζεται κάποιο reset ή ίσως εσωτερική μπαταρία μνήμης το Kurzweil για κοίτα σε κάποιο forum της σχετικό.

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιθανότερο είναι αυτό που λέει και ο συνάδελφος παραπάνω, δοκίμασε απλά καλώδια και όχι balanced, έπειτα δοκίμασε άλλα καλώδια μήπως αυτά δημιουργούν το θόρυβο και τέλος δες εκτός από την γείωση των ηχείων και την γείωση του kurzweil (αν έχει σούκο βίσμα) καθώς και αν έχεις ταυτόχρονα τα ηχεία συνδεδεμένα και σε δεύτερη πηγή (π.χ. pc) αφαίρεσέ την προσωρινά.

Γενικότερα πάντως τα kurzweil έχουν λίγο περισσσότερο θόρυβο/φύσημα, λίγο πιο δυνατό από τα Roland ή τα Yamaha, ο οποίος καλύπτεται πλήρως όταν ανεβάσεις λίγο το volume οπότε δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι προβληματικό ή κάτι ανησυχητικό.

Τέλος δοκιμάζεις και το digital out, ή αν δεν σου κάνει δοκιμάζεις τι παίζει και με DI/γείωση μήπως βοηθήσει στην εξάλειψη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Όσον αφορά τα ακουστικά όταν τα βάζω στο αντίστοιχο βύσμα υπάρχει ένα ελάχιστο white noise. Τελος να σημειώσω ότι καθώς το όργανο κάνει boot up το white noise δεν ακούγεται καθόλου μόλις ολοκληρωθεί η εκκίνηση και μου επιτρέπει να παίξω τότε ακούγεται ο σπαστικός αυτός εφιάλτης-ήχος.

 

και μόνο εξ αυτού, δια της ατόπου αποκλείεται η εμπλοκή των ηχείων στο πρόβλημα...

 

αν χρησιμοποιήσεις την ψηφιακή έξοδο και ο θόρυβος συνεχίζει, το πρόβλημα λογικά βρίσκεται στο ψηφιακό στάδιο σε κάποιο-α chip που εμπλέκεται στην παραγωγή του ήχου... σε αυτή την περίπτωση την αντιπροσωπεία δεν την γλυτώνεις, εκτός αν είσαι τυχερός και μπορούν να σου προτείνουν εκ του μακρόθεν κάποια λύση όπως ένα reset ας πούμε που ενδεχομένως βοηθήσει...

 

αν χρησιμοποιήσεις την ψηφιακή έξοδο και ο θόρυβος σταματήσει, το πρόβλημα βρίσκεται στο DAC του οργάνου... σε αυτή την περίπτωση προσωπικά, αφού βέβαια πρώτα μάθαινα την τιμή επίλυσης του προβλήματος από την αντιπροσωπεία (ή κάποιον έμπιστο τεχνικό), θα έριχνα μια ματιά και στα  ανεξάρτητα φθηνά dac του εμπορίου... έχω βρεθεί σε περιπτώσεις που ο ήχος ενός synth, μεταμορφώθηκε με την προσθήκη ενός outboard φθηνού DAC...  8)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστω όλους. Τα ακουστικά μου λένε ότι είναι 50Ω (Stanton DJ Pro 60) ενώ παρατήρησα  πως το μανιουαλ του οργάνου λεει για 47Ω όσον αφορά το output των headphones, είναι αυτός λόγος για το ελάχιστο αυτό white noise;

Η μπαταρία έχει να αλλαχτεί από το 2009 που και κυκλοφόρησε το όργανο λέτε να έχει σχέση αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά έβαλα μια κάρτα ήχου και συνέδεσα τα αναλογικά outputs με τα inputs της κάρτας. Εκεί σε ένα καλό gain πιάνει (-83.1 db)  (δεικτης στο κανάλι του μίκτη του cubase) το συνολικό noise, νομίζω πως είναι καλό (αν εχετε αντίθετη άποψη πειτε μου). Συνεπώς το πρόβλημα  δεν είναι το synth.

Να υπογραμμίσω πως με το connection με ψηφιακό καλώδιο δεν υπάρχει κανένα απολύτως παράσιτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου