Προς το περιεχόμενο

Μόνωση τοίχου με φελό...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

 

Έχω ένα ένα ερώτημα που θέλω να σας θέσω.

 

Μένω σε διαμέρισμα και ως γνωστόν όταν η καλή μου γειτόνισσα έχει δυνατά την τηλεόραση υπάρχει και η αναπόφευκτη ενόχληση στο σαλόνι μου.

Αυτό λοιπόν το πρόβλημα, το οποίο θεωρώ ίσως αδύνατο να το εξαλείψω εντελώς, πιστεύω ότι μπορώ να το μειώσω.

Θέλω λοιπόν να μου πείτε αν θα έχω κάποιο αποτέλεσμα αν ντύσω τον τοίχο με φύλλα φελού (συνολικό πάχος 3-4 εκατοστά). Όσο για το αισθητικό αποτέλεσμα από πάνω μάλλον θα κολλήσω μία ταπετσαρία αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας!

 

Αποτελεί δηλαδή ο φελός καλό μονωτικό δεδομένου ότι πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα με γυψοσανίδα δεν προτίθεμαι να βάλω?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανεβα στην ταρατσα βγαλτης την καιραια και τελος :P

 

Περα απο την πλακα ο φελος ναι μεν ειναι μονωτικο υλικο αλλα φανταζομαι δεν ειναι μονο θεμα εντασης αλλα και συντονισμου του τοιχου. Με λιγα λογια οι χαμηλες συχνοτητες παλι θα σκουγονται :roll:

χι greeklish, στο forum του NOIZ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι πιο αποτελεσματικό θα ήταν, αν την έπειθες να ηχομονώσει εκείνη το δικό της τοίχο.

 

Παρεπιπτόντως, ο φελλός δεν είναι και τόσο φθηνός.

 

Ειδικά για το πάχος, στο οποίο αναφέρεσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω διαβάσει πολλά άρθρα ότι ο φελλός αποτελεί γενικά ένα ηχομονωτικό υλικό.Πραγματικά εκπλήσομαι από αυτό που μου λες PJ!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας μέχρι στιγμής!Αναμένω κάποιον άλλο χρήστη αν ξέρει περί της ηχομονωτικής ικανότητας του φελού ή αν έχει κάποια άλλη ιδέα περί του θέματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θες να τη δειρω? 8)

:lol:

 

αληθεια τωρα ο φελλος οντως δεν ηχομονωνει(ηχομονωνει οχι ομως καλα).μια προχειρη λυση που σκεφτομαι και εγω να κανω ειναι να βαλω κατι σαν χαλια στο τειχο.ηχομονωνουν καπως και ειναι και cool.λεω για αυτα που βαζουν και οι ινδοι στους τοιχους τα διακοσμητηκα :lol:

η αληθεια ειναι πως δεν ειμαι ειδημων αν και εγω εχω προβληματα με τους γειτονες(δεν τους αρεσει μαλλον οπως παιζω :oops: )

 

 

ps.της εχεις πει να χαμηλωνει τη τηλεοραση που και που? :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O τύπος για την ηχομονωτική ικανότητα ενός υλικού είναι:

 

R=20log(fm)-45dB

 

 

Όπως μπορείς να δεις οι μόνες μεταβλητές είναι η μάζα (m) και η συχνότητα (f) που είναι και ευθέως ανάλογα με την ηχομόνωση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυξάνοντας το βάρος του υλικού έχουμε περισότερη ηχομόνωση και όσο χαμηλότερη συχνότητα τόσο δυσκολότερα μπορούμε να την εμποδίσουμε να δραπετεύσει για το λόγο αυτό έξω από ένα club ακούμε να βγαίνουν περισσότερα μπάσα. Υπάρχουν τεχνικές να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα πχ mass-spring-mass αλλά δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε τον γενικό κανόνα.

Ο φελλός θα μπορούσε πλημελώς να χρησιμοποιηθεί σε ένα πλωτό πάτωμα και ο πετροβάμβακας για απορρόφηση και φυσικά δεν λέω ότι δεν θα έχεις κανένα απολύτως αποτέλεσμα αλλά πάντα σε μια ηχομονωτική κατασκευή έχουμε να κάνουμε με ηχομόνωση vs κόστος vs απαιτούμενο χώρο. Σε αυτή την σχέση ο φελλός δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

PJ σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Με κάλυψες πλήρως γιατί καμιά φορά είναι καλό τις απαντήσεις μας να τις στηρίζουμε και λίγο στα μαθηματικά!

 

Από ό,τι βλέπω παίδες τη λύση του φελλού μάλλον δεν θα την προτιμήσω...Πάμε για άλλες λύσεις.Το πρόβλημα γενικά σε μία πολυκατοικία δεν είναι ότι οι δίπλα ενοχλούν εσένα αλλά και ότι αν θες να βάλεις λίγο δυνατά τη μουσική σου (μη φανταστείτε μεγάλη ένταση) γίνεσαι και εσύ ο ίδιος ενοχλητικός...

 

Η λύση με γυψοσανίδα και μέσα πετροβάμβακα σε πάχος περίπου 5-6 πόντων πιστεύετε ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά? Χωρικά έχω το περιθώριο να το κάνω.

 

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως που ασχολείστε με το problem μου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έβαλα διπλη γυψοσανίδα και είχε πολύ καλά αποτελέσματα...

 

Για τον φελό να ρωτήσω κατι....

Ανακλά τον ήχο και αν ναι ποιές συχνότητες:

Βασικά θέλω να καλύψω κατί κομμάτια πετροβάμβακα με ενα υλικό που να μην επιτρέπει τον αέρα να βγει έξω αλλά να μην ανακλά και τον ήχο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου