Προς το περιεχόμενο
vangelisorfas

Tι είναι το circuit bending;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΥΧΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ circuit bending! ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ?Η ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ??

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Circuit- bending είναι η τέχνη του hacking, της μετατροπής και "κακομεταχείρισης" των κυκλωμάτων, σε φτηνά συνήθως ηλεκτρονικά keyboards με πολλούς τρόπους άσχετους με αυτούς που θα υποστήριζε η εταιρία κατασκευής τους, σαν πειραματικά μουσικά όργανα.

 

Για μια ευρύτερη άποψη κάνε μια βόλτα στο http://circuitbending.com/

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι γενικά ο πειραματισμός επάνω σε αυτά τα φτηνά synth,

με σκοπό την παραγωγή "διαφορετικον" ήχων, η και την προσθήκη επιπλέον

ρυθμίσεων σε αυτά.

 

http://audible-ism.com/

http://www.sinch.net/technology/

 

 

:P

c_s_m_o_s

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Circuit Bending!!!Κοίτα τι μου θύμισες... Λοιπόν, πατέρας του circuit bending θεωρείτε ο Reed Ghazala (search στο net για λεπτομέρειες), ο οποιος έκανε και τους πρώτους πειραματισμούς σε ηλεκτρονικά όργανα.Το concept του όλου θέματος βασίζεται στο εξής: Παίρνεις ένα παιχνίδι που παράγει ήχο(μουσικές κούκλες,μικρά κλαβιέ και παιδικά παιχνίδια),τα ανοίγεις και εφόσον αουτάν παράγουν ένα σταθερό ήχο αρχίζεις να πειράζεις την πλακέτα...για παράδειγμα "ξαχνεις" για sigkekrimrna σημεία πάνω σε μια πλακέτα τα οποια αν τα ένωσις παράγεται ένας  ήχος διαφορετικός από αυτόν που ήταν προορισμένο το μηχάνημα.Στο τέλος συγκεντρώνεις αυτά που έχουν το πιο ενδιαφέρον ήχο και με το κολλητήρι σου αρχίζεις να κολλας διακοπτάκια, ποτενσιόμετρα κλπ. Τέλος κόβεις το ηχειάκι που συνήθως υπάρχει σε αυτά τα παιχνίδια και βάζεις ένα jack για να τα χρησιμοποιείς με ενισχυτές και "κανονικά" ηχεία...Με λίγο delay και έναν καλο ενισχυτή δεν θα πιστεύεις στο τι ηχους μπορείς να δημιουργήσεις.

Αυτά

Auta

 

Nikos

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έξι χρόνια μετά από αυτό το ποστ, έρχομαι να γράψω και εγώ! (Θα έκανα άλλο ποστ αλλά νομίζω πως θα ήταν υπερβολή...)

 

Αυτή την περίοδο γράφω τη διπλωματική μου εργασία για το circuit bending, κυρίως σε σχέση με την κατανάλωση της δημοφιλούς μουσικής (μουσικών οργάνων και άλλου εξοπλισμού, δίσκων/cd, συναυλιών), αλλά και την παράλληλη βιομηχανία του circuit bending που δημιουργήθηκε τα τελευταία 10 χρόνια (φεστιβάλ, πωλητές οργάνων, δισκογραφία κλπ) η οποία έρχεται σε αρκετά σημεία σε αντίθεση με την DIY ιδεολογία του CB. Κάποια από τα θέματα που αναλύω είναι η κουλτούρα της ακρόασης της μουσικής που παράγεται από τέτοια όργανα, η σημασία των αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, οι ρόλοι του μουσικού (δημιουργός του οργάνουν, συνθέτης, εκτελεστής, τεχνικός ήχου), και πώς το CB επαναπροσδιορίζει την ακρόαση και κατανόηση της μουσικής.

 

Είναι λίγο συγκεχυμένο αυτό που έγραψα, αλλά είναι μια πρώτη ιδέα (αν και είμαι σε... ημιτελικό στάδιο της εργασίας!).

 

Έχω φτιάξει ένα blog (http://mariloup.wordpress.com) για να "εκθέτω" δημόσια την πρόοδο της και τις απόψεις μου.

Αν θέλετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μου, please do so! Με ενδιαφέρει πώς φαίνεται αυτό το ιδίωμα σε κάθε ακροατή μουσικής (είτε είναι μουσικός, είτε όχι).

 

Ευχαριστώ πολύ!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφού το θέμα αναστήθηκε μετά από τόσα χρόνια, θέλω να συμμετάσχω.

{toneless, C_S_M_O_S kai vangelisofras, ta greenglish apagoreyontai} ;D ;D ;D

 

 

έχω ασχοληθεί λίγο με το circuit bending, εχω κάψει κ εγώ μερικά αρμονιάκια, αλλά έχω πετύχει με τις οδηγίες του δάσκαλου Ghazala ένα  casio SA-2 aleatron custom

Πιστέυω πως η φάση του circuit bending είναι μια εμπιρεία, όχι πάντα μουσική. Είναι ένας τρόπος να βραχυκυκλώσεις και να επιβάλεις ένα κύκλωμα να "αντισταθεί" στη φύση του, δημιουργικά. Νιώθω ότι το αδικούμε αν αναφερθούμε μόνο στο πώς το εκλαμβάνει ένας ακροατής.

είναι παιχνίδι για το "δημιουργό--κολλητήριστα" να ψάξει να βρεί ήχους με ενδιαφέρον. Μετά να βάλει τη φαντασία του ώς συνθέτης-μουσικός να χρησιμοποιήσει αυτό τον ήχο. Ύστερα επι σκηνής να προσπαθίσει πειράζοντας καλώδια ή διακόπτες να "παίξει" τον ήχο.

η DIΥ νοοτροπία δε νομίζω ότι θίγεται όταν κάποιος "εμπορικός" τη χρησιμοποιεί. Το αντίθετο θα έλεγα.

το ότι κάποιοι εμπορεύονται μπενταρισμένα όργανα επίσης δε βρίσκω κακό. Απλά γιατί δεν μπορεί όλοι οι μουσικοί να χουν τέχνη και στο κολλιτίρι. Χάνουν βεβαια τη χαρά απ τη βάση του circuit bendning αλλά ενδέχεται να αγοράσουν ένα όργανο μονταρισμένο από πολύ ικανό ηλεκτρονικό, το οποίο θα τους ανοίξει οριζόντες πειραματισμού και δημιουργίας...

 

{θα με βοηθούσε αν έλεγες τι σπουδάζεις ώστε οι τοποθετήσεις μου να ναι to the point. έκανα απόπειρα να μπω στο blog αλλά πολύ επιστημονικό αγγλικό βλέπω και το χάνω... αν εχεις βγάλει κάποια συμπεράσματα, θα χαρούμε να μας τα μεταφέρεις εδώ, στα ελληνικά  ;)

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου WrTsXxx!

Άλλαξαν αρκετά πράγματα μέσα σε αυτό τον μήνα που έκανα το αρχικό ποστ. Έχει προχωρήσει πάρα πολύ η δουλειά, και μόλις σήμερα κατάφερα να φτιάξω το δικό μου bent όργανο. Το ονόμασα Gametoy και είναι ένα toy piano στο οποίο συνδέω ένα GameBoy με το software για μουσική δημιουργία, το Nanoloop.

Μέσα σε αυτό το μήνα έχω μιλήσει με πολύ κόσμο και έχω διαπιστώσει τα εξής:

Μπορούμε να δούμε πώς διαμορφώνεται το CB ιστορικά. Παλαιότερα ήταν μια αντίσταση κατά της εμπορευματοποιημένης τεχνολογίας, αλλά και ένας τρόπος έκφρασης μιας τέτοιας ιδεολογίας. Όσο εξελίσσεται, έχει εισχωρήσει σε πολλά είδη μουσικής και αυτόματα γίνεται δημοφιλές λόγω του παράξενου του πράγματος. Τραβάει την προσοχή του κόσμου. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι και το Bent Festival που γίνεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη (και πλέον και στο Λος Άντζελες και άλλες πόλεις). Ουσιαστικά είναι ένα meeting διάφορων benders που παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσω εργαστηρίων και εκτελέσεων.

Ναι το θέμα είναι να φτιάξεις τον "ήχο" σου (όπως γίνεται και με κάθε custom όργανο), να δεις τα όριά του, τα δικά σου όρια κλπ. Και όπως λες, είναι πολύ σημαντική η εκτέλεση με αυτό το όργανο που θα φτιάξεις.

Εγώ το εξετάζω το ζήτημα από την πλευρά της νέας μουσικολογίας και της δημοφιλούς μουσικής. Δηλ. προσπαθώ να κατανοήσω το CB αλλά και το ακροατήριό του, την κουλτούρα της ακρόασης, και περισσότερο το βλέπω σαν ένα είδος μεταμοντέρνας μουσικής που αντιτίθεται στην "παράδοση".

Συμπεράσματα ακόμα δεν έχω... αλλά ευελπιστώ να τελειώσω σύντομα!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:o

Πολύ ενδιαφέρον ακουγεται!!!Βάλε καμμιά φωτό,βίντεο,mp3,ό,τι έχετε ευχαριστηση, να το θαυμασουμε.

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτές τις μέρες ξεκοίλιασα ένα άτυχο γαιδουράκι εκ τζάμπον και κάτι κάνω με το μικρό κυκλωματάκι του. Πρός το παρόν βρήκα πως να αλλάζω την συχνότητα. Από σατανικό γκάρισμα τώρα κάνει σαν σατανικό chipmunk.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έφιαξα το GameToy: toy piano με line in για GameBoy με Nanoloop software.

Δείτε και ακούστε!

Αυτό θα το αφήσω όπως είναι, έχω ανοίξει άλλο ένα toy piano και θα του βάλω ένα μικροκυκλωματάκι με overdrive χεχεχε...

Επίσης πήρα ένα τηλεφωνάκι από Τζάμπο (τζάμπα πράγμα) και θα του βάλω χέρι τις επόμενες μέρες...

Κώστα πώς άλλαξες τη συχνότητα στο γαϊδούρι; Άλλαξες και κανα πυκνωτή;

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.