Προς το περιεχόμενο

Χειροποίητο μπάσο!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω σχεδόν αποφασίσει να φτιάξω ένα μπάσο το οποίο θα ήθελα να έχει το σλαπ του miller και τον φοβερό ήχο του pastorius.

Θα ήθελα να μου πείτε τι χρειάζεται να αγοράσω για να το πετύχω αυτό (ξύλα, μαγνήτες κλπ).

(Δεν αναφέρομαι στο θέμα του ενισχυτή, αυτό είναι άλλο κομμάτι.)

Ο άνθρωπος που θα μου το φτιάξει έχει τις κατάλληλες γνώσεις να το φτιάξει, αλλά όχι την εμπειρία του ήχου γι'αυτό και απευθύνομαι εδώ.  :)

Αν κάποιος έχει όρεξη και χρόνο να μου απαντήσει θα το εκτιμούσα αφάνταστα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Υ.γ Έχω σταματήσει να παίζω εδώ και 3 χρόνια. Ας είναι καλά η κρίση που με κάνει να το ξανά ξεκινήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φίλε μου δεν ξέρω από μπάσα (παίζω κιθάρα), αλλά είσαι σίγουρος οτι η λύση του να φτιάξεις κάτι δικό σου είναι καλύτερη από το να αγοράσεις κάτι έτοιμο;

 

Αν κρίνω από την αντίστοιχη αγορά στις κιθάρες, το ήδη έτοιμο και πιο φθηνά θα σου βγει και καλύτερη μεταπωλητική αξία θα έχεις...ειδικά από τη στιγμή που από ότι φαίνεται δεν ξέρεις ήδη ακριβώς τι θέλεις και πως το κάθε μέρος επηρεάζει τον ήχο σου..άσε που μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από ενισχυτή πρώτα..και οτι οι συγκεκριμένοι δύο μουσικοί που αναφέρεις, με ότι και να παίζανε θεϊκά θα ακουγόντουσαν

 

Άποψή μου κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά και στα μεταχειρισμένα, με την ποικιλία των οργάνων που κυκλοφορεί σήμερα δύσκολα να μην βρεις ΚΑΝΕΝΑ που να σου κάνει..

 

Εκτός αν έχεις άλλους λόγους που θες να φτιάξεις κάτι για σένα, οπότε πάσο..

 

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eνα πολυ βασικο συστατικο του ηχου του Miller (και του slap ηχου γενικα) ειναι το οτι το οργανο εχει ταστα. Απο την αλλη, ενα πολυ βασικο του ηχου του Pastorius ειναι οτι το οργανο του ΔΕΝ εχει ταστα.

 

Ε εδω εχουμε προβλημα.  ;D

 

Ειναι αυτο που ελεγε και ο αστυνομος στο ατερμον Κωσταντινου και Ελενης, "και παρθενα και πουτανα".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.

 

This is sparta Πίστευα ακριβώς το αντίθετο  :( Ένας λόγος που θέλω πάντως να το φτιάξω είναι για να βοηθήσω και τον φίλο  ;)

 

odis Το ξέρω πως του παστοριους είναι άταστο, απλά εννοώ τον κλασικό αμερικάνικο τζαζ ήχο (με τάστα).

 

Όσον αφορά τον ενισχυτή σε κάτι τέτοιο θα καταλήξω όταν μαζέψω χρήματα. https://www.thomann.de/gr/ebs_reidmar_bundle.htm

 

Αυτός ο ήχος σλαπ μου αρέσει και είναι κοντά στον μίλλερ.. οκ ο καθένας χρησιμοποιεί και διαφορετικά πετάλια και ενισχυτές τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

Θες να παντρέψεις δύο σχολές, διαφορετικές, οι οποίες βασίζονται περισσότερο στην ικανότητα και την φιλοσοφία του παίχτη, παρά στις ηχητικές ρυθμίσεις. Το μόνο κοινό που έχουν και οι δύο είναι το jazz bass.

 

Συνοψίζοντας, ο ήχος φτιάχνεται, κατά συντριπτικό βαθμό, περισσότερο με τεχνική και εξάσκηση παρά με μπλιμπλίκια και ενισχυτές.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύμφωνοι, δεν θέλω να σου κάνω αντίλογο gommer αλλά αν μπορείς και εσύ βοήθησε την κατάσταση με τις γνώσεις σου επί του θέματος.

 

Αυτοί οι μαγνήτες https://www.thomann.de/gr/emg_pjx_set.htm (νομίζω πως τους φοράει και ο τεράστιος wooten) "παντρεύουν" αυτό που θέλω να κάνω;

Ξέρετε αν βγαίνουν και για 5χορδο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ετσι οπως τα περιγραφεις εγω θα πηγαινα σε καποια κλασσικη συνταγη για jazz bass, με ταστα δηλαδη και vintage-ish passive μαγνητες με σκοπο να εχω τον κλασσικο vintage jazz ηχο, οπως τον συσχετιζεις με τον Pastorius τουλαχιστον. Και μετα μια (προφανως bypassable) active προενισχυση που να με φερνει πιο κοντα στον ηχο του Miller. Δυστυχως δεν εχω καποια συγκεκριμενη προταση να σου κανω, δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με active...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς αν είναι εύκολο να με βοηθήσεις να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου;

Η προενίσχυση δεν υπάρχει "μέσα" στους μαγνήτες;

Τα ηλεκτρικά μέρη του οργάνου από τι απαρτίζονται;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου καλησπέρα και από εμένα! Μπήκα μήπως μπορέσω να βοηθήσω καθώς και γω όταν ξεκίνησα να ψάχνομαι για χειροποίητο μπάσο είχα στο μυαλό μου ακριβώς το ίδιο με σένα σε ήχο, βέβαια αργότερα και αφού έκανα περίπου 3 χειροποίητα και αφού περάσανε περίπου 60 μπάσα από τα χέρια μου κατάλαβα ότι τα μπάσα είναι σαν τα παππούτσια στους αθλητές, δλδ δεν μπορεί ένας αθλητής του στίβου να τρέξει καλά με παππούτσια πχ για μπάσκετ και το ανάποδο.

 

Κατέληξα να έχω 5 διαφορετικά όργανα αυτήν την στιγμή

Τώρα όσον αφορά τον ήχο μιλλερ η συνταγή είναι jazz bass ash σώμα maple μανίκι και ταστιέρα και θα πρότεινα bartolini μαγνήτες jazz για όγκο αφού το σκάσιμο θα το πάρεις λογικά από τα ξύλα

Για preamp η οποία είναι ξέχωρη από τους μαγνήτες μιας και ρώτησες θα έλεγα glockenlag 3 περιοχών αλλά να σπάει και σε passive

Επίσης πρόσεξε το βάρος να μην ξεφύγει και σε κουράζει!

Ελπίζω να βοήθησα!  ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

 

 

Τώρα όσον αφορά τον ήχο μιλλερ η συνταγή είναι jazz bass ash σώμα maple μανίκι και ταστιέρα

Σωστά

 

Ενώ ο Jaco έπαιζε με alder σώμα (πέρα από το άταστο της ιστορίας)... Και εδώ είναι που αρχίζουν τα όμορφα  ;)

 

Το Miller λόγω των ξύλων του έχει το σκάσιμο. To άλλο όμως λόγω του alder "κόβει" καλύτερα στα μεσαία και έχει την "καραμούζα".

 

Προσωπικά, είχα ένα Miller- ωραίο για slap- αλλά δεν το βολεύτηκα ποτέ για δάχτυλα. Μου έλειπε η "καραμούζα"- το πούλησα.

 

Έμεινα στα alder Jazz bass που έχω.

 

Bottom line: Τα δύο όργανα (παίκτες) που αναφέρεις IMHO, ηχητικά, είναι κόσμοι αντίθετοι (τουλάχιστον στα jazz bass). Κανονικά θες δύο όργανα  ;D αλλά ας μην το ξεχειλώσουμε.

 

Μοιραία, θα διαλέξεις ανάμεσα από ash ή alder σώμα και μετά με ένα preamp θα προσπαθήσεις να έρθεις πιο κοντά σε αυτό που θα σου λείπει.

 

Αν είναι σώμα ash, το pre να σου δώσει τα μεσαία ή τα μπασόπριμα στο alder. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η "συνταγή" δεδομένων των οργάνων/παικτών που ανέφερες.

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου