Προς το περιεχόμενο

το αίσχος της αεπι


dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πόρισμα του ελέγχου που διεξήχθη στην ΑΕΠΙ για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού από την εταιρεία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) κι έχει στα χέρια της η «Εφ.Συν.», αποδεικνύει πανηγυρικά το πάρτι που είχε στήσει η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρίας, η οποία διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. 

 

Στην «Εφ.Συν.» έχουμε αναδείξει με σειρά δημοσιευμάτων μας (υπάρχει ειδικός φάκελλος στο efsyn.gr) την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στην ΑΕΠΙ. Το πόρισμα ελέγχου έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τα δημοσιεύματά μας για το πάρτι που γινότανε εκεί.

 

Ενδιεκτικά μερικά στοιχεία τώρα εδώ και περισσότερα αύριο στην έντυπη έκδοσή μας.

 

Η ύπαρξη αρνητικών κεφαλαίων ύψους περίπου € 19,9 εκατ. υποδεικνύει την αδυναμία της ΑΕΠΙ να εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεών της.

Τα λειτουργικά έξοδα είναι υψηλότερα οε σχέση με τα έσοδα της ΑΕΠΙ με αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών λειτουργικών ζημιών για την υπό εξέταση περίοδο 2011 - 2014 συνολικού ύψους € 11,3 εκατ.

Οι συνολικές αμοιβές των μετόχων της Εταιρείας (Διευθύνων Σύμβουλος, Γενικός Διευθυντής και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων & Γραμματείας) ανήλθαν συνολικά στο ποσό των € 5 εκατ για τα χρόνια αυτά.

Ενδεικτικά, ο διευθύνων σύμβουλος λάμβανε ετησίως 625.565 ευρώ (άνω των 52.000 ευρώ μηνιαίως), ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος 195.544, ο γενικός διευθυντής 294.450 και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και γραμματείας 466.266 ευρώ. Εκτός από τους μισθούς που λαμβάνουν οι μέτοχοι της ΑΕΠΙ έχουν επίσης ετήσιες αμοιβές παραστάσεων στο Δ.Σ. 4.000 ευρώ ο καθένας. Ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος Δ.Σ. έχουν και αντίστοιχα μηνιαία ποσά 2.000 ευρώ και 1.700 ευρώ. Επίσης πληρώνονται οι ιδιωτικές τους ασφαλίσεις, αυτοκίνητα κ.λπ.

Το πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει την διαδικασία της διανομής δεν μπορεί να εξάγει ανάλυση ουοχέτιοης ειοπραχθέντων τιμολογίων και διανεμηθέντων δικαιωμάτων.

Τα αδιανέμητα δικαιώματα σε μέλη / δικαιούχους συνολικού ύψους την 31/12/2014 € 42,5εκατ. δεν έχουν ακόμα διανεμηθεί και αποδοθεί σε μέλη. Δεν κατέστη εφικτό να αναλυθεί η φύση σημαντικού μέρους των αδιανέμητων πνευματικών δικαιωμάτων, ύψους € 36,8εκατ. λόγω μη αντιστοίχιοης τιμολογίων με εισπράξεις στο πληροφοριακό ούστημα της Εταιρείας.

 

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 280
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

 

Πάω για δημοφιλές αραποσίτι.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

1. Αν αποδειχτεί πως αυτά είναι τα στοιχεία, τότε υπάρχει θέμα.

2. Εντύπωση μου κάνει η επιμονή του συντάκτη, σε βάθος χρόνου προς την συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείριση. Εκτός κι αν είναι μέλος με παράπονα.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Ποιοί είναι άραγε οι μέτοχοι της ΑΕΠΙ οέο?

Αν τα θες, σίγουρα είναι δημοσιευμένα στο ΦΕΚ. Αλλά τι σημασία έχει;

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρθρο του tvxs και στο τελος ολο το πορισμα

 

Σκάνδαλο: 52.000 ευρώ το μήνα έπαιρνε ο Διευθυντής της ΑΕΠΙ - Όλο το πόρισμα

 

είναι ορισμένα από τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνει στο φως το πόρισμα του ελέγχου, που διεξήχθη προσφάτως, για λογαριασμό του ΥΠΠΟ για την εταιρεία ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας)

 

 

Αρθρο του news247 που στην ουσια ειναι του tvxs

Πόρισμα φωτιά : 52.000€ μηνιαίος μισθός για τον πρόεδρο της ΑΕΠΙ - Επιχειρήσεις - NEWS247

 

 

Μικρος ηθελα να γινω δικηγορος αλλα με κερδισε το ζιγκολικι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τα θες, σίγουρα είναι δημοσιευμένα στο ΦΕΚ. Αλλά τι σημασία έχει;

Ήθελα να μάθω αν  οι ίδιοι οι μέτοχοι είναι επαγγελματίες μουσικοί, καλλιτέχνες, του χώρου δλδ, και αν αληθεύει ότι αμοίβονταν με τα παραπάνω αναγραφόμενα ποσά, και σίγουρα πολλοί θα θέλουν να μάθουν αν αποδειχτεί τελικά, ότι είναι σε βάρος των μουσικών.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Απο την σελίδα τςη ΑΕΠΙ:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Παράλληλα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΠΙ, έχει συσταθεί με τον κανονισμό λειτουργίας της η Επιτροπή Δημιουργών-μελών της, με σκοπό αφενός έναν εξελεγκτικό, γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων του Οργανισμού και αφετέρου την ουσιαστική και συνεχή ενημέρωση των πνευματικών δημιουργών σχετικά με όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, που αφορούν σε θέματα διαχείρισης της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Εξελεγκτική – Γνωμοδοτική Επιτροπή Δημιουργών – Μελών ΑΕΠΙ  αποτελείται κατ’ αρχήν από τους: Γιώργο Ανδρέου, Σπύρο Γιατρά, Θοδωρή Γκόνη, Άρη Δαβαράκη, Μάνο Ελευθερίου, Νίκο Ζούδιαρη, Γιώργο Θεοφάνους, Μαριανίνα Κριεζή, Χρήστο Νικολόπουλο, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Κώστα Τουρνά και Κώστα Φασουλά. Επίσης, παράλληλα με την Επιτροπή μελών Αθήνας, έχει συσταθεί ανάλογη επιτροπή με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες των Επιτροπών μελών της ΑΕΠΙ, είναι ανοιχτές σε όλα τα μέλη της ΑΕΠΙ που επιθυμούν να συμμετέχουν είτε παρακολουθώντας, είτε εκθέτοντας και παρουσιάζοντας τις απόψεις-προτάσεις τους. Για συμμετοχή μελών της ΑΕΠΙ στις Επιτροπές Δημιουργών Αθηνών-Θεσσαλονίκης αρμόδιο είναι το Τμήμα Επικοινωνίας της ΑΕΠΙ.

 

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ιδρυτικά μέλη της ΑΕΠΙ ήταν κατά αλφαβητική σειρά οι: Σώσος Ιωαννίδης, Μανώλης Καλομοίρης, Ιωάννης Κομνηνός, Ιωάννης Κυπαρίσης, Κωνσταντίνος Λάβδας, Νικόλαος Λάβδας, Ζαχαρίας Μακρής, Τάκης Μαρίνος, Κυριάκος Μαυρέας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Σκαρλάτος, Γιώργος Τσακατσιάνος.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μου κανει καθολου εντυπωση, οσοι πλαγιως η εμμεσως την υποστηριζαν καπου λερωμενη θα ειχαν τη φωλια τους. Να πω οτι ΔΕΝ ειμαι αντιθετος στη διαφυλαξη δικαιωματων και στην πληρωμη των καλλιτεχνων με τετοιο τροπο αλλα στη χωρα που ζουμε μονο τετοια μπορει να ειναι δυστυχως η ποιοτητα τετοιων επιχειρησεων. Οι λιγες επαφες που ειχα με υπαλληλους της (συγκεκριμενα με τους agents για τις πληρωμες σε καταστηματα εστιασης) με ειχαν προιδεασει πολυ αρνητικα.

Διαβαζοντας πριν μηνες τα δημοσιευματα της εφσυν περι μεταφορας στην Κυπρο (της ΑΕΠΙ) ειχα κ γω τοτε ψιλιαστει με τους συντακτες κ μου φανηκε υποπτη η ενασχοληση κ επιμονη τους με το θεμα, αλλα δυστυχως για αλλη μια φορα στην Ελλαδαρα αποδειχτηκε ενα καλοστημενο φαγοποτι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου