Προς το περιεχόμενο

Άπειρες ερωτήσεις από έναν άπειρα άσχετο επί του θέματ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στο φόρουμ,νέο μέλος.Θα μπω κατευθείαν στο θέμα.

 

Σκέφτομαι εδώ και πολλούς μήνες να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το πιάνο(εννοώντας αρμόνιο) γιατί το θεωρώ απίστευτα ενδιαφέρον.Έχω,λοιπόν,κάποιες ερωτήσεις,οι οποίες περιστρέφονται γύρω από ένα και μόνο πλαίσιο:το budget είναι μηδενικό,όπως και η επένδυση χρημάτων σε αυτή μου την νέα ασχολία.Είναι κάτι που δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του πότε,δεν έχω ακουμπήσει πλήκτρο πιάνου ούτε για πλάκα και όλα είναι απλά μια παρόρμηση του μυαλού μου ότι θέλει πολύ να ασχοληθεί με αυτό το μουσικό όργανο.Οπότε αυτό έχει ως επακόλουθα ότι δεν θα κάνω μαθήματα με κάποιον μουσικό,θα ψαχτώ για το φθηνότερο αρμόνιο που υπάρχει και θα ξεκινήσω μόνος μου σταδιακά να προοδεύω(είτε σε αυτό το φόρουμ είτε στο youtube).Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

 

1)Φυσικά με ενδιαφέρει η εμπειρία του πιάνου και κανενός άλλου είδους ενασχόληση πχ.σύνθεση μουσικής,πειραματισμός με άλλους ήχους σε synth ή κάτι τέτοιο.

  • Μπορεί ένα φθηνό αρμόνιο να με εισάγει σε αυτήν την εμπειρία;
  • Ποιες είναι οι διαφορές του με ένα πιάνο;
  • Θα μπορέσω με ένα αρμόνιο λιγότερων πλήκτρων να μάθω να παίζω κλασσικές μελωδίες από κάποιο κανονικό πιάνο;

2)Το συγκεκριμένο αρμόνιο θα καλύψει τις ανάγκες μου(οι οποίες ελπίζω να 'χουν γίνει κατανοητές);

 

https://www.skroutz.gr/s/6144305/Elegance-MQ-816.html

 

3)Διάβασα ότι είναι κοινή στα αρμόνια η λειτουργία με ακουστικά με muted τα ηχεία.Ισχύει αυτό; Με ενδιαφέρει η εξάσκηση μόνο για τα δικά μου αυτιά,καθώς και η ησυχία.

 

Πιστεύω καταλάβατε ότι είμαι ο ορισμός του αρχάριου στο συγκεκριμένο ζήτημα(η επαφή μου με την μουσική περιορίζεται σε 1 χρόνο μαθήματα κιθάρας προ 10ετίας+) και ελπίζω να μην ακούγομαι αλαζόνας όταν λέω ότι θέλω να εισαχθώ στην μουσική με 35 ευρώ,αλλά πραγματικά όντας φοιτητής δεν υπάρχουν τα χρήματα για να κάνω αυτήν την κίνηση ορθότερα ή πιο ζεστά.

 

Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις προκαταβολικά.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το έχουμε καλύψει πολλές φορές το θέμα ψάξε λίγο τα θρεντς.

 

Το συγκεκριμένο δεν κάνει λόγω του ότι έχει mini keys δηλ πολύ μικρά πλήκτρα και θα σε δυσκολέψει χειρότερα στην εκμάθηση. προσπάθησε να πας σε κάποιο casio ή yamaha ypt/psr με 61 πλήκτρα αυτά κυμαίνονται γύρω στο 100.

 

Για αρχή δεν χρειάζεσαι κάτι πολύ ακριβό να δεις εάν σου κάτσει-αρέσει το άθλημα αλλά κάποια μαθήματα μουσικής ειδικά στην αρχή βοηθάνε αρκετά με δάσκαλο όπως και το να μάθεις να διαβάζεις παρτιτούρα και φυσικά το καλό αυτί.

 

καλή αρχή και υπομονή  η μουσική είναι μια τέχνη που θέλει συνεχή εξάσκηση  ;)

 

ps αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το πιάνο και η κλασσική σπουδή θα πρέπει να πάρεις πιάνο (ολόκληρο) κανένα αρμόνιο δεν κάνει.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Για εκμάθηση πιάνου αυτά τα αρμόνια δεν κάνουν.

 

Επειδή όμως είσαι αρχάριος με το όλο θέμα, καλύτερα θα ήταν να πάρεις αρχικά κάτι πάρα πολύ φθηνό, έστω και μεταχειρισμένο αν βρεις, έτσι ώστε να δεις αν σου κάτσει το όλο θέμα και αργότερα παίρνεις κάτι πιό ακριβό ή ακόμα και πιάνο.

 

Για πιάνο όμως θα χρειαστείς πιάνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ με αυτό που θα σου πω, αλλά με αφορμή αυτό:

 

Σκέφτομαι εδώ και πολλούς μήνες να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το πιάνο(εννοώντας αρμόνιο) γιατί το θεωρώ απίστευτα ενδιαφέρον

 

θα ήθελα να σου πω δυο λόγια. Λοιπόν, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ στο πιάνο. Δεν είναι κάτι ας πούμε σαν τη θεωρητική φυσική, ή σαν τη γεωπολιτική, που ρίχνεις μια επιφανειακή ματιά και εντυπωσιάζεσαι απλά με το τι παίζεται ακόμα και αν δεν ασχολείσαι. Στην πραγματικότητα μοιάζει με το πλέξιμο, ή με ένα άθλημα, ή τέλος πάντων με κάτι εντελώς πρακτικό.

 

Αυτό που έχει το ενδιαφέρον είναι η μουσική αυτή κάθε αυτή, ο ήχος δηλαδή του πιάνου, η σύνθεση που παίζει. Η διαδικασία του να βγάλεις το κομμάτι όμως είναι ένα σκάψιμο, μια διαρκής επανάληψη του ίδιου και του ίδιου σημείου που σε δυσκολεύει, με άλλα λόγια είναι ένα πράγμα που όχι ενδιαφέρον δεν έχει, αλλά μάλλον με τιμωρία μοιάζει.

 

 

Η γνώμη μου λοιπόν είναι πως, αν δεν έχεις πραγματικά μια εσωτερική ανάγκη να ασχοληθείς με το πιάνο, διότι μιλάς για πιάνο και μιλάς για "κλασσικές μελωδίες", αν μίλαγες για κάνα trance beat θα ήταν αλλιώς,  αν λοιπόν δεν το έχεις πραγματικά ανάγκη τότε θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς, έτσι και αλλιώς θα πρέπει να δώσεις αρκετά λεφτά για κάτι που φέρνει σε πιάνο, και έχω την αίσθηση, με επιφύλαξη πάντα, ότι δεν θα πιάσουν τόπο.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Η διαδικασία του να βγάλεις το κομμάτι όμως είναι ένα σκάψιμο, μια διαρκής επανάληψη του ίδιου και του ίδιου σημείου που σε δυσκολεύει, με άλλα λόγια είναι ένα πράγμα που όχι ενδιαφέρον δεν έχει, αλλά μάλλον με τιμωρία μοιάζει.

 

πέραν του συνολικού προβληματισμού που ορθώς σου θέτει ο Μάνος, απέκοψε το παραπάνω απόσπασμα του λόγου του και σκέψου παράλληλα....

 

κάθε φορά που ("επίπονα" δυστυχώς αρχικά) με επιμονή και υπομονή θα "βγάζεις" ένα κομμάτι (θα καταφέρνεις δηλαδή  να ακούγεται "σωστά" εκτελώντας το στο πιάνο ή την μελόντικα δεν έχει σημασία), το συναίσθημα που θα εισπράττεις σε πρώτο χρόνο εσύ, συν αυτό του δεύτερου χρόνου παίζοντας το μπροστά σε άλλα άτομα του περιβάλλοντος σου, αξίζει τον κόπο?...

 

η πραγματική ανάγκη μας καθορίζει κατά κανόνα (ορίζοντας εξελικτικά και το μέγεθος της προσπάθειάς μας)... δεν την καθορίζουμε...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μαθε τροπους, αγενεστατο καθικι

 

Κοίτα, είπα (περιφραστικά) ένα τρολ πως είναι τρολ.

Με εσένα δε νομίζω ότι θα χρειαστεί κάποια ιδιαίτερη ανάλυση.

Όλοι βλέπουμε τι είσαι.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβαίνω απόλυτα τι μου λέτε όλοι,ειδικά στον φίλο manosx θέλω να απαντήσω ότι δεν είμαι 15 χρονών,είμαι 21 και καταλαβαίνω απόλυτα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να ξεκινήσεις(και ίσως να συνεχίσεις) ένα μουσικό όργανο και είμαι οκ με αυτό,απλά επειδή είμαι ενθουσιώδης σαν άνθρωπος δεν θα ήθελα να επενδύσω 100-200 ευρώ σε ένα αρμόνιο και 1 μήνα μετά να πάψω να ασχολούμαι,εξού και το Elegance που παρέθεσα.

 

Τώρα προς τον stavros_d80,καταλαβαίνω την διαφορά μεταξύ mini keys και normal keys(μετά από λίγο ψάξιμο).Αν είμαι διατεθημένος να προσπεράσω το μέγεθος πιστεύεις πως θα με καλύψει το συγκεκριμένο αρμόνιο που αναφέρω; Θέλω να πω τεχνικά η εξάσκηση θα μπορέσει να είναι η ίδια; πχ να βλέπω σε ένα βιντεάκι ότι κάποιος παίζει το 4ο πλήκτρο και να μπορώ κι εγώ να παίξω το 4ο πλήκτρο και να είναι τα ίδια; Αυτό με ενδιαφέρει.Και αν μάθω με μικρά πλήκτρα και συνεχίσω να ασχολούμαι νομίζω η μετάβαση σε κάτι πιο σοβαρό δεν θα είναι τόσο δύσκολη.

 

Τέλος,ως γενικότερη απάντηση,δεν νομίζω πως ένα μουσικό όργανο είναι γολγοθάς ή τιμωρία(ακόμα και με την σουρεαλιστική έννοιά τους).Σίγουρα είστε πιο αρμόδιοι από μένα στο να το κρίνετε αυτό,αλλά όντας έξω απ'τον χορό τείνω να διαφωνήσω.Θέλει την πειθαρχία του,αλλά στο τέλος είναι κάτι που σε κάνει χαρούμενο και σε γεμίζει.

 

Σε ένα τύπο που γράφει έναν ωκεανό από ανήκουστες μαλακίες, ως πρώτο ποστ μάλιστα, απαντάτε με φιλοσοφίες για τη σπουδαιότητα της μουσικής.

 

Θέλει λοιπόν να έχει την εμπειρία του πιάνου (ότι διάβολο και αν είναι αυτό) με μηδενικό μπάτζετ (έτσι γράφει) και αρχική οικονομική δαπάνη 35 ευρώ.

 

Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος;

 

Ίσως και το Άλφα του Κενταύρου.

 

Πραγματικά δεν θέλω να σου απαντήσω,από σεβασμό του ότι είχες σίγουρα δύσκολη παιδική ηλικία.Αναθεώρησε κάποια πράγματα.Νομίζω ένα τρολ δεν θα έγραφε όπως γράφω εγώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα όντως δύσκολη παιδική ηλικία, κατά τη διάρκεια της οποίας έμαθα να μην απευθύνω σε άλλους ανθρώπους ανόητες απορίες. Αν όντως είσαι 21 ετών και δεν είσαι τρολ, και δεν το έχεις μάθει ακόμη αυτό, μου χρωστάς μία μπύρα διότι σου προσφέρω πληροφορίες διαδικτυακής αγωγής που σου είναι απόλυτα απαραίτητες.

 

Απ' την άλλη, δεν είσαι υποχρωμένος να μου δίνεις σημασία. Μπορείς πάντα και ανέξοδα να συνεχίσεις να αναζητείς την εμπειρία του πιάνου.

 

Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε.

 

Μπορεί να'μαι 21 αλλά είμαι στο ιντερνετ πολλά χρόνια,ίσως περισσότερα κι από σένα που υποθέτω ότι είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία,οπότε ούτε εκτιμώ τα όποια αχρείαστα μαθήματα ούτε μπορώ να καταλάβω γιατί με θεωρείς τρολ ενώ λέω κάτι πολύ απλό και κατανοητό στο αρχικό μου post.Μπορεί τα προβλήματά σου να είναι και νοητικά,οπότε θα πάω πάσο και θα ευχηθώ να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικα εκπλησσομαι δυσαρεστα με καποιους, Ειναι δυνατον να απαντατε ετσι και με τετοια βεβαιοτητα οτι ο αλλος ειναι τρολ? Και με τετοιο τροπο?

 

Αναλογιστηκατε το ενδεχομενο οτι ο αλλος μπορει να ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ασχετος και να πηγαινει (ακομα και με βλακωδη τροπο-δεν το λεω προς εσενα OP) να βουτηξει σε νερα αγνωστα τα οποια μπορει να του αποδωσουν ομως πολλα οπως ανεφερε και ο npap?

 

Ειναι ενα φορουμ που αποτελειται απο ανθρωπους που ασχολουνται χρονια με τη μουσικη (αλλοι επαγγελματικα και αλλοι οχι) και καποιοι ειστε και μεγαλυτεροι σε ηλικια (και πραγματικα δεν θελω να παιξω εδω το χαρτι και την καραμελα των γενεων απλα περιμενα αλλες συμπεριφορες) και κρινετε με τετοια ταχυτητα και επιθετικοτητα νεα μελη?

 

Αντιδρω γιατι και απο τη μερια μου ειχα τετοια αντιμετωπιση στο πρωτο μολις θεμα που εκανα εδω στο φορουμ (και νομιζω το οτι γραφω ακομα εχει αποδειξη οτι δεν ημουν/ειμαι τρολ) οπου απο μια απλη τεχνικη ερωτηση για το cubase της οποιας η φυση με εμποδιζε πρακτικα να την αναζητησω στα steinberg forums (ειχε να κανει με το 6,02 db max level και γιατι συγκεκριμενα 6,02-οποτε το αναζητουσα σαν λημμα μου εβγαζε σχετικες ημερομηνιες δλδ 06/02) και καποιος εκρινε οτι ατυχως εφτασε το προγραμμα στα χερια μου (υποννοοντας οτι δεν το αξιζω) και οτι γκρινιαζω για το προγραμμα! δν το ανακινω για προσωπικο λογο- ειχε λυθει το θεμα αλλωστε, αλλα το αναφερω για να αποδειξω προσφατη περιπτωση νεου μελους (εμου) που απο ερωτηση απειριας η οτι αλλο θελετε πειτε το δεχτηκε προσωπικο κραξιμο!

 

OP ενα θελω να σου πω απο τη μερια μου, και 1000 ευρω να εχεις να δωσεις σε πιανο η σε οτι αλλο θες ΚΑΝΕ ΤΟ, και ο καιρος που θα ενασχοληθεις με τη μουσικη ειτε ειναι δυο μηνες και τα παρατησεις ειτε ειναι μια ζωη θα σου δωσει πολλα μα πολλα πραγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικα εκπλησσομαι δυσαρεστα με καποιους, Ειναι δυνατον να απαντατε ετσι και με τετοια βεβαιοτητα οτι ο αλλος ειναι τρολ? Και με τετοιο τροπο?

 

Είπαμε, είχα δύσκολη παιδική ηλικία (και φορουμικώς).

Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να μου δίνει σημασία.

Διαβάστε κάτι άλλο.

Κάποιον άλλο.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου