Προς το περιεχόμενο

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΜΠΑΣΟΥ


makis-vst

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σε ολους... θελω να αγορασω ενα ακουστικο μπασο και ψαχνω γνωμες μιας που γενικα δεν βλεπω πολλες επιλογες ειδικα στα μαγαζια στην ελλαδα ωστε να πας να ακουσεις και να παρεις αυτο που σαρεσει περισσοτερο... εγω δεν παιζω μπασο ως βαση κιθαρα παιζω αλλα χρειζομαι ενα μπασο στο στουντιο μου ωστε να κανω ηχογραφήσεις σε ακουστικο ηφος γιαυτο και η επιλογη του ακουστικου και οχι ηλεκτρικου...ακομη και μπασιστες που ρωτησα αν εχουν ακουσει καποιο και τι προτεινουν οι 9/10 δεν εχουν ιδεα απο καποιο καλο ακουστικο μπασο.. αν λοιπον καποιος εχει καμια εμπειρια απο καποιο μπασο που εχει ο ιδιος η και γενικοτερα θα βοηθουσε πολυ για την τελικη επιλογη... εγω μεχρι στιγμης εχω καταληξει  Stanford Robot 4 fretted μονο απο ακρόαση μεσο ιντερετ φυσικα...η καποιο απο τον Furch αλλα εδω ανεβενουμε λιγακι στην τιμη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακομη και μπασιστες που ρωτησα αν εχουν ακουσει καποιο και τι προτεινουν οι 9/10 δεν εχουν ιδεα απο καποιο καλο ακουστικο μπασο

Το μόνο ακουστικό μπάσο που θα σου πρότεινα είναι το κοντραμπάσο (το όρθιο άταστο και μεγάλο).

Μπασίστας δεν είμαι αλλά κάποτε την έψαχνα με κάτι ανάλογο και δεν λέει.

Η ένταση του αντηχείου δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει σε ακουστικό σχήμα, χώρια που ακούγεται σαν τενεκές (γι' αυτό δεν είναι πολύ γνωστό στους μπασίστες).

Οι συχνότητες του μπάσου είναι βλέπεις διαφορετικές από αυτές της κιθάρας.

Η γνώμη μου είναι να πας σε ηλεκτρικό μπάσο, και με το κατάλληλο EQ να το φέρεις (έτσι κι αλλιώς και το ακουστικό θα χρειαστεί πολύ EQ, κομπρέσορα, και άλλα για να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο και αν ...).

Τόσα ακουστικά σχήματα κυκλοφορούν εκεί έξω, και δεν χρησιμοποιούν ακουστικό μπάσο (έχουν τους λόγους τους).

 

Απλά η γνώμη μου.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολόσωστα όσα είπε ο fusiongtr. Για να έχεις αποτέλεσμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ακουστικό μπάσο με τρόπο τόσο κοντά σε αυτόν του ηλεκτρικού, που καλύτερα να πάρεις κατευθείαν ηλεκτρικό.

 

Κάποια εποχή στο talkbass είχε κάνει σουξέ αυτό:

 

 

Ισως να σε καλύψει και να έχεις και το novelty factor.  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μμμμμ καταλαβαινω τι λες φιλε μου και συμφωνω γενικα σε ολα γιαυτο ειμαι και προβληματισμενος και προσπαθω να καταληξω στο τι γινεται.. το θεμα ειναι ομως οτι υπαρχει και ο αντιλογος που με μπερδευει ο οποιος λεει το εξης.... εχω δει πολλα live καλλιτεχνών πχ eric clapton αλλα και παρα πολλους ακομη που ο μπασιστας παιζει με ακουστικο μπασο και σιγουρα εκει ειναι απο επιλογη... επισης οταν ειπα πιο πανω οτι 9/10 μπασιστες δεν εχουν ιδεα απο καποιο καλο ακουστικο μπασο δεν ενοω οτι δεν τα θεωρουν καλα απλα οσους ρωτησα ολοι μου ελεγαν μμμμμ καλη φαση τα ακουστικα αλλα δεν έτυχε ποτε να το ψαξω και δεν εχω ιδεα απο τετοια οργανα  για να σου προτείνω... καταλαβα δηλαδη οτι γενικα το ηλεκτρικο εχει καθιερωθει σε σημειο που ακομη και επαγγελματιες μπασιστες δεν εχουν μπει στην διαδικασία να παρουν ενα καλο ακουστικο μπασο... και σκεφτομαι το ακουστικο μπασο λεγεται ακουστικο ακριβως γιατι πλησιαζει το κοντρα μπασο και βγαζει ηχο και εκτος ηλεκτρικου... με αυτη την λογικη μετα το κοντρα μπασο πας στο ακουστικο αν θες αυτο τον ηχο ειτε για live ειτε για στουντιο χρησιμοποιωντας μικρόφωνο..... απο την αλλη παλι οπως λες και εσυ για καποιο λογο ισως το 95%  χρησιμοποιει ηλεκτρικο μπασο αλλα το θεμα δεν ειναι τι κανει το 95% αλλα το γιατι συμβαινει αυτο που ακομη δεν εχω καταλαβει...χαχαχ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ακουστικό μπάσσο είναι πιο στριμόκωλο στο παίξιμο γενικώς και σπάνια υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος. Πρωτίστως, το σώμα καθ'αυτό που είναι πιο "χοντρό" απ'το ηλεκτρικό είναι κομματάκι κουραστικό για μπασσίστες, είτε παίζεις καθιστός είτε όρθιος. Ρίχνει εκτός την όλη στάση σου και το που τοποθετείς συνήθως το δεξί (και το αριστερό σε περιπτώσεις).

 

Εκτός αυτού, στο ακουστικό το ταστάρισμα ακούγεται πολύ έντονα και δεν του ξεφεύγεις εύκολα. Οι περισσότεροι τα σετάρουν σαν ηλεκτρικά με τις χορδές να γλείφουν τα τάστα και φυσικά στο ακουστικό τα τσίκι-τσίκι θ'ακουστούν ΠΟΛΥ αν το ηχογραφήσεις, είτε direct (αντίο) είτε με μικρόφωνο (εκεί ψιλοπαλεύεται, αναλόγως εξοπλισμού).

Ένα εξτραδάκι ακόμα είναι ότι δεν τα πάνε και πολύ καλά και με το sustain, σε σχέση πάντα με τα ηλεκτρικά, όχι το κόντρα.

 

Δεν είναι δύσκολο να βρεις ένα καλό (και φθηνό φυσικά) ακουστικό μπάσσο πλέον οπότε αν έχεις καταλήξει εκεί πάσο.

Όμως εφόσον μιλάς για studio χρήση γενικώς, εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ηλεκτρικό. Αν θες να φτάσεις κοντά στον ήχο του ακουστικού (ή και του κόντρα...), είναι απλά τα πράγματα. Λίγο μαλακό αφρολέξ κάτω απ'τις χορδές δίπλα στην γέφυρα, flats ή halfwounds και όπισθεν το tone.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω τα όσα είπαν οι προλαλήσαντες , δεν είμαι και ειδικός. Απλά να πω, μιας και το χω και πρόσφατο, έπαιξα το καλοκαίρι μ΄ένα σχήμα όπου ο μπασίστας έπαιζε με ένα ακουστικό Eco και είχε πολύ, πολύ καλό ήχο. Τώρα, το μπάσο ήτανε, το gear ήτανε, τα δάχτυλα ήτανε...θα σε γελάσω.  Σίγουρα πάντως ταίριαζε και οπτικά με το όλο στήσιμο της μπάντας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι κιθαρίστας και όχι μπασίστας. Εφόσον δυσκολεύονται οι μπασίστες με αυτό, φαντάσου εσύ. Από κει και πέρα αν έχει κολλήσει τόσο πολύ στο μυαλό σου μια τέτοια αγορά, τουλάχιστον πήγαινε σε κάτι πιο φθηνό και μετά βλέπεις (εκτός και αν δεν έχεις θέμα χρημάτων οπότε πάω πάσο) π.χ. αυτό

 

https://www.amazon.com/Dean-EAB-FL-Acoustic-Electric-Fretless/dp/B001BFR7EK

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι κιθαρίστας και όχι μπασίστας. Εφόσον δυσκολεύονται οι μπασίστες με αυτό, φαντάσου εσύ. Από κει και πέρα αν έχει κολλήσει τόσο πολύ στο μυαλό σου μια τέτοια αγορά, τουλάχιστον πήγαινε σε κάτι πιο φθηνό και μετά βλέπεις (εκτός και αν δεν έχεις θέμα χρημάτων οπότε πάω πάσο) π.χ. αυτό

 

https://www.amazon.com/Dean-EAB-FL-Acoustic-Electric-Fretless/dp/B001BFR7EK

ευκολη επιλογη το αταστο για αρχη :P

Slow must go on....!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευκολη επιλογη το αταστο για αρχη :P

Το έβαλα γιατί είναι ανάμεσα στα δύο, αυτό που σκέφτεται και στο κοντραμπάσο που προτάθηκε

 

Μαλακίες λέω, η αλήθεια είναι ότι δεν το πρόσεξα  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι και ιδιαιτερα κοντα στο κοντραμπασο το ακουστικο μπασο παιδια, μη λεμε οτι να'ναι. Χιλιες φορες αταστο ηλεκτρικο με μπολικη δουλεια στο eq και στο παιξιμο αν θες να προσεγγισεις αυτον τον ηχο και το κοντραμπασο δεν ειναι διαθεσιμη επιλογη.

 

Απο εκει και περα αν δεν θελεις ηλεκτρικο και εχεις αποφασισει να κινηθεις σε ακουστικο μπασο θα συμφωνησω με την προταση να παρεις κατι φτηνο. Αν σκοπευεις να παρεις ενα ακουστικο μπασο και μετα να το ταραξεις στο post για να προσεγγισεις ηχο κοντραμπασου ή ηλεκτρικου ή δε ξερω τι, δε βλεπω το λογο να παρεις καποιο ακριβο οργανο.  Tα καλα ακουστικα μπασα ειναι ενα ιδιαιτερα niche οργανο και απευθυνονται σε ενα μικρο κοινο που θελει ενα πολυ συγκεκρκιμενο ειδος ακουστικου ηχου.

 

Οποτε οπως το βλεπω εγω ειτε παιρνεις ενα ακουστικο μπασο αρκουντως αξιοπρεπες ωστε να παιζει χωρις ιδιαιτερα προβληματα και με καποιες στοιχειωδεις δυναμικες είτε δινεις ενα σεβαστο ποσο για ενα οργανο που θα το αντιμετωπισεις (παικτικα και ηχοληπτικα) με την ιδια φιλοσοφια που θα αντιμετωπιζες πχ μια κλασσικη κιθαρα. Στην θεση σου ως κιθαριστας που θελει ενα μπασο για γραψιμο στο στουντιο θα ελεγα οτι εισαι ξεκαθαρα στην πρωτη κατηγορια.

 

Καποτε ειχα κανει μια ερευνα αγορας για φτηνα ακουστικα μπασα (για ενα φιλαρακι που ηθελε να παιζει μπασο στην παραλια για τα γκομενακια, μιλαμε για masterplan οχι αστεια) και ειχαμε καταληξει σε ενα Ibanez, αν θυμαμαι σωστα το AEB8

 

https://www.thomann.de/gb/ibanez_aeb8ebk.htm

 

Δεν ειναι η φτηνοτερη επιλογη αλλα αν μη τι αλλο δεν ακουγοταν σαν τενεκες και εχει και ηλεκτρονικα πανω (αν σε ενδιαφερει αυτο).

 

Καποτε ειχε τυχει να ακουσω και το Warwick Alien και ηταν σχετικα εντυπωσιακο (κανει και κοντα 1500 ευρω βεβαια) και απο οτι βλεπω υπαρχει μια deluxe εκδοση στα μισα σχεδον λεφτα (χαχ) οποτε ισως αξιζει μια ματια αν αποφασισεις να δωσεις τοσα λεφτα (βλεπω ειναι σε παρομοια τιμη με το Stanford που ανεφερες, το οποιο δεν εχω ξαναακουσει αλλα φαινεται ψαρωτικο).

 

https://www.thomann.de/gb/warwick_alien.htm

https://www.thomann.de/gb/warwick_alien_deluxe.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου