Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για κομμάτι για ορχήστρα (epic,neo-classical?)


Nikos Achilleus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ την παρέα του Noiz! Εδώ και αρκετό καιρό ασχολούμαι με κάτι διαφορετικό από rock και metal (συνθετικά τουλάχιστον). Γράφω κομμάτια για πιάνο και ορχήστρα και θέλω αφενός κάποιες γνώμες αν υπάρχουν για βελτίωση( it's a very, very long way to the top), αφετέρου ιδέες προς τα που μπορώ να κινηθώ με αυτό το είδος μουσικής. Επίσης δεν ξέρω τι είδος θεωρείται αυτό (neo-classical ίσως; ???). Τέλος πάντων, ακούστε και πείτε...Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί καταλαβαίνω πως το ύφος αυτό μπορεί να μην ενθουσιάζει πολλούς           

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρχικά θα πω ότι είναι μια προσπάθεια που δείχνει ότι έγινε δουλειά.

Και αυτό πρέπει να το εκτιμήσει κανείς.

Ως ενορχήστρωση και γενική εικόνα είναι για τα αυτιά μου άρτιο.

Συνθετικά το βασικό θέμα είναι ενδιαφέρον, επικό, κινηματογραφικό και εξελίσσεται όμορφα, αλλά από ένα σημείο και πέρα αρχίζει να επαναλαμβάνεται και αρχίζεις να ανησυχείς ότι δεν θα γίνει τίποτε άλλο. Βέβαια στη μέση έρχεται μια παύση, αλλά και πάλι μετά φαίνεται να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, αν και προς το τέλος διαφοροποιείται αλλά για μένα πολύ λίγο, απλά παραλλάσσεται, κάτι που μου αφήνει την αίσθηση ότι ταξιδέψαμε χωρίς προορισμό.

Λίγο πριν το τέλος, σε ένα επαναλαμβανόμενο θέμα η τελευταία νότα (στην οποία επιμένεις) δεν μου κάθεται καλά. Όπως και κάτι γκλισάντι (?) στο τέλος ξενίζουν.

 

Όλες οι παρατηρήσεις είναι ίσως υπερβολικές, κανονικά θα έπρεπε να σου πω μόνο μπράβο, απλά δέξου τις ως πιθανές αιτίες αλλαγών αν συμφωνείς και σύ.

 

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ dimsonic! Τις καταλαβαίνω τις παρατηρήσεις σου και δε θα τις έλεγα υπερβολικές. Με βοήθησαν να το δω από άλλη πλευρά. Ήταν πράγματι ένα πρόβλημα που είχα η κατάληξη και το "τέλος του ταξιδιού",  σε σχέση με την πορεία που ακολουθούσα. Προσπάθησα να μην πάει εντελώς αλλού το πράγμα για να κρατήσω μια συνοχή, αλλά εκ των υστέρων έχω την αίσθηση πως προσπάθησα πολύ.  Σε ευχαριστώ και πάλι πάντως :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου