Προς το περιεχόμενο

Creative sound lab


vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με την ευκαιρία, αν σας αρέσουν αυτά που βλέπετε από τον Mixerman (Eric Sarafin), που να διαβάσετε κιόλας...

Κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και αγοράστε το The Daily Adventures Of Mixerman είτε έχετε φάει τη ζωή σας στα studio είτε ξέρετε δύο ακκόρντα. Θα το καταευχαριστηθείτε.  ;)

 

Πολύ ενδιαφέροντα video!

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με το πρώτο βίντεο, μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη/υλοποίηση της αρχής που καθιέρωσε τα "γούφερ" στην κάσα. maxresdefault.jpg

 

Ουσιαστικά δηλαδή, η χρήση ενός - ή, όπως εδώ, πολλών - επιπλέον τυμπάνων που λειτουργούν ως πρόσθετα αντηχεία. Χώρο, χρόνο, εξοπλισμό, διάθεση για πειραματισμό και ...πολλά τομ να έχεις, and the sky is the limit.   

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα προσθετα και αλλη μια παρατηρηση οσων αφορα στο 1ο βιντεο με τα 9 snare.

 

1. Στην ουσια, νομιζω κατα την γνωμη μου,  οτι μεγαλυτερο ρολο παιζουν τα 9 μικροφωνα και απο μονα τους που λαμβανουν τον ηχο διασπαρτα στο δωματιο, περισσοτερο απο τον συντονισμο στο τυμπανο αυτο καθαυτο. Ετσι, λαμβανει περισσοτερες αντηχησεις του ηχου λογω του δωματιου, εξου και ακουγεται πιο "huge" o ηχος οπως αναφερει.

 

2. Μην ξεχναμε επισης, οτι εκτος απο close miking των ντραμς, πολυ μεγαλο ρολο παιζει, ακριβως στην ηχογραφηση, ο χωρος που αντηχει το σετ.

 

3. Θα συμφωνησω βεβαια οτι ειναι ενδιαφερουσα η αποψη, και ο πειραματισμος, αλλα νομιζω σε λιγοτερο βαθμο παιζει ρολο ο συντονισμος των δερματων.

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα γιατί θεωρείς ότι στο συγκεκριμένο βίντεο "σε λιγοτερο βαθμο παιζει ρολο ο συντονισμος των δερματων".

 

Ναι, τα room μικρόφωνα υπάρχουν για να "πιάσουν" το χώρο, και ναι, 9 μικρόφωνα μακριά από το σετ θα το κάνουν και αυτό.

 

Το θέμα είναι ότι αυτά τα μικρόφωνα λειτουργούν σαν close mics για τα τομ που έχει στήσει ο τύπος. Νομίζω λοιπόν ότι περισσότερο καταγράφουν τον συντονισμό των τομ παρά το χώρο, ειδικά αν είναι δυναμικά (που νομίζω ότι είναι αλλά δεν παίρνω όρκο).

 

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν, προς το τέλος, "ανοιγοκλείνει" κάθε μικρόφωνο ξεχωριστά - έχοντας αφήσει ανοιχτά τα OH και το kick - και είναι σαφής η αλλαγή στο pitch, κυρίως της κάσας.

 

 

Βέβαια τα παραπάνω είναι "εξ αποστάσεως" κι αν δεν κάνουμε εμείς τη δοκιμή δεν θα ξέρουμε σίγουρα.

Νομίζω ότι έχω αρκετά τομ για να το δοκιμάσω. Αν κάποιος θέλει να μου στείλει μερικά μικρόφωνα, ένα καλό πολυκάναλο audio interface (ή ακόμα καλύτερα μου κλείσει ένα 24ωρο σε ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο - το Black Rock δεν με χαλάει, πάντα ήθελα να πάω Σαντορίνη χειμώνα), θα σας κάνω μια επαγγελματικού επιπέδου παρουσίαση, έτοιμη για δημοσίευση στο Sound on Sound!  ;D   

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου