Προς το περιεχόμενο

NSynth Super by Google


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Η/To Google έχει απλώσει τόσο πολύ τα πλοκάμια του που ακόμα και ομάδα που σχεδιάζει synthesizer με AI διαθέτει! Την λέει Magenta και πρόκειται για ένα ερευνητικό project που αναζητεί τρόπους για τους μουσικούς να χρησιμοποιήσουν "machine learning tools" για να γράψουν μουσική.

 

Το NSynth Super είναι ένα πειραματικό hardware interface για τον αλγόριθμο NSynth.

Αυτός μαθαίνει τα βασικά στοιχεία που απαρτίζουν κάποιον μοναδικό ήχο και συνδυάζοντας τον με κάποιον άλλο, δημιουργεί κάτι τελείως διαφορετικό και νέο.

To σημαντικό είναι πως δεν κάνει layer, δηλαδή δεν προσθέτει τους 2 ήχους αλλά συνθέτει κατι τελείως διαφορετικό, σύμφωνα με την Google.

 

 

Η επιφάνεια δεν είναι κάτι νέο αφου πρόκειται για μια επιφάνεια ΧΥ όπως το γνωστό Kaospad, που επιτρέπει μέχρι 4 ήχους - πηγές να συνδυαστούν, σύροντας το δάχτυλο επάνω της.

 

Το NSynth Super μπορεί να παιχτεί μέσω οποιασδήποτε πηγής MIDI, όπως DAW, sequencer ή πληκτρολόγιο και διαθέτει κάποια παραμετροποίηση όπως ADSR (περιβάλλουσα καμπύλη).

 

Παρόλο που το NSynth Super δεν είναι διαθέσιμο για αγορά, η Google προσφέρει οδηγίες για DIY  χρησιμοποιώντας το Raspberry Pi. Περιλαμβάνει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας του πίνακα τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB) και των σχημάτων για το περίβλημα.

 

Για όσους ενδιαφέρονται, οι οδηγίες είναι εδώ: https://github.com/googlecreativelab/open-nsynth-super

 

 

Περισσότερα : https://nsynthsuper.withgoogle.com/

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Google - μεταξύ άλλων - έχει αναπτύξει και μια μηχανή που παίζει παιχνίδια όπως το σκάκι με πολύ αξιόλογα αποτελέσματα (Alpha-Zero). Μάλιστα, έλεγαν τότε ότι το σκάκι το έμαθε μόνος του ο Η/Υ μελετώντας παρτίδες και δεν του πέρασε κανένας προγραμματιστής ειδικό σκακιστικό αλγόριθμο (όπως γίνεται συνήθως στα προγράμματα σκακιού).

Άρα, γενικά στην Τεχνητή Νοημοσύνη φαίνεται ότι "το έχει"...

 

 

🔇🔇🔇

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου