Προς το περιεχόμενο

Marshall DSL5CR - πρώτες εντυπώσεις


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παντα ηθελα εναν λαμπατο, high gain, marshall. Η ωρα ηρθε και σημερα εφτασε το νεο μελος της οικογενειας στο σπιτι. Βεβαια, πρωτα το πηρα μαζι μου στην μεσημεριανη προβουλα, για να παρω μια γευση και εκεινο να παρει το βαπτισμα του πυρος. Οπως ειναι λογικο, τα 5 watt αρκουσαν ισα ισα ωστε να τον ακουω μαζι με τα ντραμς. Σε μεγαλυτερη καμπινα ισως τα καλυπταν κιολας (με τερμα gain και vol).

 

Βεβαια δεν αγοραστηκε επ' αυτου, και δεν προκειται να ξαναπατησει τα ποδια του σε κακοφημα υπογεια. Κοσμει το σαλονι μου και εκει θα παραμενει. Το πολυ πολυ να τον σερνω απο τον ενα καναπε στον αλλον...

 

Τα χαρακτηριστικα του λιγο πολυ ειναι γνωστα. Κυκλοφορουν και αρκετα βιντεο. Οπως και περισσοτεροι 5w ενισχυτες, ετσι και αυτος ξεκινα απο εντασεις δυνατης τηλεορασης και καταληγει σχεδον να φτανει σε ενταση εναν μετριας εντασης ντραμερ. Αρα, οταν ειμαι μονος στο σπιτι μπορω να βγαζω γουστα χωρις να ενοχλω τους γειτονες ή και αν θελω μπορω να τους μαζευω ολους σπιτι, μαζι με την αστυνομια και να κανουμε τρελο παρτι. Παρουσια συζυγου, δεν παιζουν τα 5 watt, καθως ξεκινα να βρεχει παντοφλες...

 

Και εδω ερχονται τα ωραια. Πατας το κουμπακι του 0,5 watt και εισαι κυριος. Παιζεις και δεν σε ακουει η γυναικα στο διπλα δωματιο. Ο ηχος ξεκινα απο ενταση ψυθιρου και καταληγει αρκετα δυνατα ωστε να ξυπνησεις το σκυλο που κοιμαται στο παραδιπλα δωματιο. Και η ποιοτητα του ηχου εχει ελαχιστη διαφορα απο τα 5w.

 

Ο παραγομενος ηχος στο βρωμικο καναλι ειναι βελουδινος και χρειαζεται το πολυ πολυ ενα od πεταλι μπροστα για να τον μπουσταρει σε metal επιπεδα. Χωρις πεταλια βγαζει ευκολα ηχους gary moore και gnr. Μου αρεσει πολυ ο ηχος του και συγκριτικα με τον ht1r που εχω, ειναι πιο vintage και πολυ πιο ισορροπημενος. Επισης, με το 0,5w παιζω πιο χαμηλοφωνα, παρα το 10αρι ηχειο.

 

Το καθαρο καναλι ξεκινα απο αρκετα καθαρο και ελαφρως ξερο ηχο, και φτανει ελαφρια crunch μορφη. Το καναλι αυτο δεν αποτελει τον λογο που αγορασα αυτον τον ενισχυτη.

 

Δεν προλαβα να τον ξεγαργαλησω και πολυ. Το reverb εαν δεν το πας σχεδον τερμα δεν αντιλαμβανεσαι την υπαρξη του. Το eq κανει σωστα τη δουλεια του. Το effects loop ειναι πολυτελεια, και γενικοτερα το καθε κουμπακι, kbob, και υποδοχη βυσματος εχουν ρολο υπαρξης και κανουν τη διαφορα.

 

Εαν ειχε 12αρι ηχειο θα ηταν σουπερ. Με το 10αρι που εχει του λειπει το "σωμα" καθως και η αισθηση rip your face off. Το συνεδεσα στην blackstar καμπινα με celestion seventy 80 και η διαφορα ειναι χαωδης μονο και μονο απο τις 2 εξτρα ιντσες. Φανταζομαι πως θα παιξει σε κανα σοβαρο ηχειο. Το καλο ειναι οτι χωρα 12αρι ηχειο  μεσα στον ενισχυτη. Ειτε θα το βαλω στο μελλον, ειτε βαλω ενα σοβαρο 10αρι. Θα δειξει....

ae00-45731_4_.thumb.jpg.b3c50ddb2fd6eb95a96c8fd39cd51e79.jpg

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Καλοπαιχτος! Είναι και θέμα καμπίνας η διαφορά εκτός από το ηχείο. Ακόμα και με 12' ηχείο όσους μικρούς ενισχυτές είχα η έχω ακούσει έλειπε ακριβώς αυτό που περιγράφεις, είτε στα καθαρά είτε στα βρώμικα. Τα 10' φαίνονται να δουλεύουν καλά όταν είναι περισσότερα από ένα! ;D Η αν δεν θέλεις μπάσα. Η καλύτερη λύση από πλευράς ήχου μοιάζει να είναι τελικά το κεφάλι με μεγάλη καμπίνα. Έχεις το drive του ενισχυτή σε χαμηλή ένταση και τον γεμάτο ήχο (όσο γίνεται βέβαια χαμηλά). Με την κατάλληλη καμπίνα αυτά τα μικρά fender και Marshallακια σκοτώνουν.

 

Τελικά όμως το ερώτημα μικρό μηχάνημα δυνατά ή μεγάλο χαμηλά δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Εγώ μάλλον προς το μεγάλο χαμηλά καταλήγω έχοντας περάσει από πολλούς μικρούς ενισχυτές (από fender τους είχα όλους)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανως δεν εχεις δοκιμασει το 10αρι του ac10c1. Εκει εχει μονο μπασα...

 

Παντως πολλοι εχουν βαλει 12αρι στον dsl5 και διαφορα στο μπασο αλλα και γενικοτερα στον ηχο υπαρχει.

 

Τωρα για ερωτημα που θετεις, για οικιακη χρηση ο μεγαλος ενισχυτης δεν δουλευει σωστα. Σαν να καβαλαω μια χιλιαρα μηχανη και να αναγκαζομαι να την δουλευω μεχρι τις 2000 στροφες.

Σκεψου οτι τα 10 watt του ac μου παιρνουν τα αυτια στο σαλονι. Μονο καθαρα τον δουλευω και οχι συχνα. Και φυσικα δεν μπορει να παιξει βραδυ που κοιμαται η φαμιλια. Ποσο μαλλον μεγαλυτεροι ενισχυτες των 30w και ανω.

 

Τα 5 watt δεν ειναι τυχαια τοσο διαδεδομενη ισχυς. Ξεκινουν απο πολυ χαμηλες εντασεις, και σε μια μεση ενταση δωματιου οι λαμπες δουλευουν και ο ηχος ειναι οπως πρεπει, ειδικα μεσω μεγαλης καμπινας. Ειναι ενας τελειος ενισχυτης για οικιακη χρηση και λογικες εντασεις.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά όμως το ερώτημα μικρό μηχάνημα δυνατά ή μεγάλο χαμηλά δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.

 

Αυτό και αν είναι ερώτημα.

 

Πάντα αναρωτιόμουν ότι, αν υποθέσουμε ότι στα περισσότερα stages, ας μην βάλουμε μέσα τους χώρους πρόβας, υπάρχει pa, τότε ένας tube 5άρης που θα χρησίμευε και ως monitor, δεν θα έβγαζε άνετα live έχοντας καθαρά, άντε ίσως στο όριο του breakup ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα ακουγε τα καθαρα στο μονιτορ εαν ειχε τον ντραμερ πισω του. Χθες το ειχα στρεψει σε μενα, στο κοκκινο καναλι, τερμα ολα και απλα με ακουγα. Εαν ηθελα λιγοτερο gain δεν θα με ακουγα. Βεβαια οι marshall δεν ειναι και ο,τι πιο δυνατο στα 5 watt.

 

Ο ac10 θα ακουγοταν ανετα σαν μονιτορ, οσο και να βαρουσε ο ντραμερ. Και με crystal clean ηχο.

 

Σε πιο light καταστασεις, με ελαφροχερη ντραμερ, ειναι οκ.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα ακουγε τα καθαρα στο μονιτορ εαν ειχε τον ντραμερ πισω του. Χθες το ειχα στρεψει σε μενα, στο κοκκινο καναλι, τερμα ολα και απλα με ακουγα.

 

Με πιο μεγάλη καμπίνα, 1X12 ή 2Χ10 ;

 

Ο ac10 θα ακουγοταν ανετα σαν μονιτορ, οσο και να βαρουσε ο ντραμερ. Και με crystal clean ηχο.

 

Μήπως όμως το μεγάφωνο του marshall παραμορφώνει πιο εύκολα από του vox, ή είναι καθαρά θέμα περισσότερων watt του ενός, έναντι του άλλου ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεχρι στιγμης τον παιζω (μη σας μπαινουν ιδεες) χωρις πεταλια και λοιπα βοηθηματα.  Ειναι ο πρωτος ενισχυτης που μου αρεσει η epi lp std pro, προφανως λογω των εντονων μεσαιων και της δυνατοτητας να τα ελεγχω με το αναλογο knob. Κανεις απο τους αλλους μου ενισχυτες δεν ειχε τη δυνατοτητα αυτη, και το αποτελεσμα (χωρις πεταλια) χαλια.

 

Και το καθαρο καναλι ειναι τρελα καθως εχει εντονα κομπρεσαρισμενο ηχο με ισχνο breakup. Πολυ καλο για μπλουζ. Και το κοκκινο καναλι ζωντανει οταν το vol περασει τη μεση. Με λιγο πειραγμα του eq, αναλογα την κιθαρα, και με το gain περιπου στα 3/4, ο ηχος ειναι αυτος που πρεπει. Σιγουρα θα πετυχω καλυτερο ηχο με boostαρισμα του καθαρου καναλιου, αλλα προς το παρον εχει φυλαξει στη βαλιτσα ολα τα πεταλια και δεν εχω σκοπο να τα βγαλω συντομα...

 

Το 10αρι ηχειο ειναι μεγαλο μειον, καθως δεν βγαλει το κατι που θελω. Βεβαια, με το παιξιμο βελτιωνεται αρκετα. Με 12αρι θα απελευθερωθει/απογειωθει ο ηχος. Σκεφτομαι να κανω την εγχειρηση, ή εστω να βαλω ενα g10 vintage.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους καλυτερους ηχους, χωρις πολυ κοπο, τους παιρνω με tele, mustang και lp. Με τις δυο strat, και την prs παλευω πολυ για να βρω ηχο να μου αρεσει.  Ισως εχουν εντονα μεσαια και πριμα, ισως εχουν πιο hot μαγνητες, με αποτελεσμα να παιζω αρκετα με τo eq.

 

Παντως παιρνω αριστους ηχους σε ολες της εντασεις. Στο καθαρο καναλι δοκιμασα soul food και suhr riot clone και δουλευουν θαυμασια, ακομα και με τερμα το gain του ενισχυτη.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 μήνες αργότερα...

Περασε ενας χρονος απο τη αγορα του dsl.

 

Εαν μου ελεγαν να εχω εναν μοναδικο ενισχυτη για οικιακη χρηση, δεν θα μπορουσα να σκεφτω αλλον. Τα κανει ολα και τα κανει κανει καλα, απο ενταση ψιθυρου μεχρι και στο 100%. Πολυ καλο eq, ok reverb, και εχει και fx loop. 

 

Συνηθως το δουλευω μονο του ή με ενα soul food μπροστα. Πληρης ηχος, οπως και να 'χει. Και το καθαρο καναλι παιρνει εξαιρετικα τα πεταλια. Και σουπερ ηχος με ολες τις κιθαρες μου, ειδικα τις strat (στο μεσοδιαστημα απεκτησε δυο καινουργιες στρατ...).

 

Μοναδικο πραγμα που με ξενερωνει ειναι το 10αρι ηχειο. Χανει πολυ σε χαμηλο μεσαιες συχνοτητες. Οποτε το βαζω σε καμπινα εχει διαφορα. Και αυτος ειναι ο λογος που τον δουλευω λιγες φορες τον μηνα. Εχω συνηθισει το 12αρι ηχειο και με ψιλοχαλα.

 

Και φτασαμε στην σημερινη ημερα. Εφτιαξα καφεδακι και εκανα τη μικροεπεμβαση που σκεφτομουν αλλα βαριομουν...

 

20190115_094433.thumb.jpg.290add011556d59df3a87dedfc3ddd2b.jpg

 

Ανοιξα καπακι και αφαιρεσα το μαμα ten 30.

 

20190115_101731.thumb.jpg.0dddf22e65b1916a49a892aa6ab9d4f8.jpg20190115_101756.thumb.jpg.e74c7552c361f3df26da2b639e5e00f9.jpg

 

Επειτα αφαιρεσα το σασι, και ξεκινησα να σκαβω με ενα τρυπανι τον πατο ωστε να χωρεσει ενα 12αρι ηχειο που μου περισσευε...

 

20190115_101813.thumb.jpg.7ead20179d53541099241ab8e4372a7a.jpg

 

 Τοποθετηθηκε το ηχειο και βιδωθηκε σε νεες τρυπες. Δεν ανοιξα μεγαλυτερη τρυπα.

 

20190115_103058.thumb.jpg.af48d1596895313f43e586806c0f788e.jpg

 

Ο ηχος τωρα ειναι αρκετα πιο γεματος και ενα κλικ πιο δυνατος. Σε χαμηλη ενταση παιζει μια χαρα. Σε υψηλη ενταση τα σπαει. Πλεον εχει και το μπασο που ελειπε.

Θα παιζω σιγουρα πολυ συχνοτερα τωρα...

 

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου