Προς το περιεχόμενο

Φορητότητα ενισχυτή - παγιότητα ήχου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.... Είμαι στο στάδιο κατα το οποίο χτίζω ενα pedalboard. Το θέμα μου είναι ότι τα όλα dist πετάλια που εχω δοκιμάσει κατα καιρούς ( vox satchurator, ctc black magic, jam rattler ) απο ενισχυτή σε ενισχυτή παρουσιάζουν μια διαφοροποίηση....θα μου πείτε ότι είναι λογικό και το ξέρω εκτός του satchurator που είχε φρικαλέα μεταβολή..... Όμως η κατάσταση αυτή δεν με βολεύει γιατί μ χει τύχει κατά καιρούς σε live να έχει απο fender twin reverb μέχρι και randall, orange, marshall.... Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια ακόμα με την μπάντα μ να χω δικό μου ενισχυτή τέτοιου μεγέθους ή να μπορώ πάντα να ζητήσω στα live συγκεκρημένο.... Οπότε αναζητώ λύση...

 

Μια ενδεχόμενη εκδοχή είναι τα stomphead της taurus διότι είναι φορητά  και ουσιαστικά προκειται για  ενισχυτη με μια  λάμπα για προενίσχυση.... Έχει δοκιμάσει κανείς ποτέ κάποιο?????

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση????

Το μπατζετ μ ανερχεται στα 400 ευρώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να καταλαβω καλυτερα, θελεις εναν μικρο ενισχυτη να συνδεεις σε καμπινα ή στο PA? Επισης, δουλευεις τα πεταλια σε καθαρο καναλι ή και σε βρωμικο?

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το υπάρχον dist (black magic το δουλεύω σε καθαρό κανάλι)....

θελω να συνδεθώ κατα βάση σε καμπίνα

 

Το βασικό point για το taurus ειναι οτι συνδεεται και με καμπινα και με PA....και στην ουσια εχει clean, crunch και lead

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν θελεις μονο καθαρο καναλι, κανεις την δουλεια σου με το σουπερ μικρο σε μεγεθος vox mv50 clean. Εχει λαμπα στην προενισχυση και αυτο. Αποδιδει 50 watt με την καταλληλη καμπινα και εχει αριστο line out.

 

Εγω εχω την crunch (mv50 ac) εκδοση, τη δουλευω στα 25 watt, και εχω την ενταση στη μεση και το gain στο 9:00 για καθαρα σε προβα.

Η clean εκδοση εχει πολυυ παραπανω clean headroom.

 

Σε βγαζει και προβα, και live πολυ ανετα, με λογικες εντασεις. Σε μεγαλους χωρους θα βαζεις μικροφωνο, προφανως.

 

Τιμη γυρω στα 190 ευρω. Και δεν παιζει πιο μικρος ενισχυτης στην αγορα με τετοια ποιοτητα ηχου.

 

 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι στο πώς διαχειρίζονται οι διαφορετικοί ενισχυτές τα μεσαία, οι fender ας πούμε είναι mid scooped ενισχυτές, οι Marshall όχι, κτλ, οπότε ανάλογα το συνδυασμό μηχανημάτων (και χώρου) θα ακούς κάθε φορά αλλά πράγματα. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό όμως, τελικά μετά από όλο αυτό το παίδεμα  κάποια στιγμή θα καταφέρνεις να βγάζεις καλό ήχο με οτιδήποτε.

 

Αν θέλεις βέβαια ακριβώς τον δικό σου ήχο πρέπει να κουβαλάς ενισχυτή, και μόνο για να μην εξαρτάται το τι ακούς από κάποιον άλλο (ηχολήπτη) αξίζει. Αν χρησιμοποιείς κεφαλή σε διαφορετικά ηχεία πάλι άλλα πράγματα θα ακούς, γιατί τα ηχεία παίζουν μεγαλύτερο ρόλο απότι τους καταλογίζουν οι περισσότεροι. 

 

Αυτό το vox είναι πολύ καλό πάντως, όπως και διάφορα Marshall heads που κυκλοφορούν και τα βρίσκεις και μεταχειρισμένα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμηθηκα, εδω μεσα ενα ποστ απο το δικο μας μελος που αναλυει το rig του, και ακριβως ελεγε (αν δεν κανω λαθος) οτι εχει στησει το pedalboard με καλουδια που προσομοιωνει ενισχυτη και σε καθε live για να μην εχει αυτο το θεμα και να εξαρταται απο ενισχυτες διαφορετικους κτλ κουμπωνει το rig του και κομπλε

 

 

 

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια καλή πρόταση είναι το amt ss-20 έχει τα πάντα(clean,rhythm και solo drive).

 

emulation out για προσομοίωση καμπίνας αν θέλεις να συνδεθείς χωρίς ενισχυτή και καμπίνα και να έχεις στάνταρ ηχο.

 

Αν πάλι θέλεις να περνάς σε ενισχυτή πρέπει να επιλέξεις κάποιον γιατί απο ενισχυτή σε ενισχυτή και από μεγάφωνο σε μεγάφωνο αλλάζει η χροιά.

 

 

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Στα dsl15/20/40 αναφερεσαι, ή υπαρχουν και πιο φορητα marshall heads?

 

Πιο πολύ τα watt σκεφτόμουν, και το να είναι φουλ λάμπα. Οτιδήποτε σε 40-50 δηλαδή. Στις κεφαλές δεν είναι και τόσο πρόβλημα το μέγεθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά σας ευχαριστώ για το ενδοιαφέρον.... Τσεκαρα το vox mv 50 που προτάθηκε. Πολύ ποιοτικό. Εξακολουθώ να γέρνω προς το taurus καθως και τα δύο βασίζονται στην ίδια τεχνολογία ελαφρώς μονταρισμένη αλλά το taurus είναι 3κάναλο ενώ το vox μονοκάναλο....ασφαλώς υπάρχει και οικονομική διαφορά που το δικαιολογεί.... απ' την αλλη δεν σκεφτομαι για μικρό ενισχυτή (μιας και καποιος προτεινε την σειρα DSL της Marshall) λόγο οτι ξεφευγει οικονομικά...οπότε μονο για κάποια πολύ καλή ευκαιρία θα εξετάσω αυτό το ενδεχόμενο...Τελος το AMT στα αυτιά μου, τελείως υποκειμενικά, ακούγεται υποδιέστερο ποιοτικά απ το MV50 και το Taurus.

 

Για όσους δεν γνωρίζουν τα taurus παραθέτω ένα ενδεικτικό βίντεο:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου