Προς το περιεχόμενο

Απορίες για πλανόδιους μουσικούς.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Heyy,

 

Θέλω να ξεκινήσω να παίζω στο δρόμο (Αθήνα), αλλά είμαι άσχετος για το τί χρειάζεται να ξέρω και να έχω εκτός απ'τα οργανά μου... Ορίστε οι αρχικές απορίες μου (οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα με βοηθήσει εξίσου  :))

 

1) Υπάρχουν πουθενά πηγές ρεύματος στο δρόμο? Κυρίως σε σημεία όπου συχνάζουν κι άλλοι, ή γενικά έχει κόσμο όπως π.χ. Θησείο...

 

2) Αν όχι, συνηθίζεται να ζητάς από ένα κοντινό μαγαζί για να πάρεις ρεύμα από εκεί?

 

3) Αν δεν παίζει τίποτα απ'τα παραπάνω, από που να ξεκινήσω να κοιτάω για μπαταρίες και γεννήτριες??

Ο εξοπλισμός μου προς το παρόν είναι πλήκτρα με 30 W και ηχειάκια 40 W (peak).

 

4) Eκτός απ'το να παίζεις αρκετά μακριά ώστε να μην μπλέκονται οι ήχοι, υπάρχουν καθόλου άγραφοι κανόνες για πλανόδιους μουσικούς (π.χ. αν έχει κάποιος ένα σημέιο καβαντζομένο ή αν θέλει να έχει μια περιοχή "δικιά του" ώστε να μαζεύει περισσότερο κόσμο) ?

 

5) Υπάρχουν νόμοι για τους πλανόδιους μουσικούς (π.χ. άδειες κλπ) ?

 

Γενικά, θέλουμε να παίξουμε πλήκτρα-σαξόφωνο, κυρίως για εξάσκηση και για πλάκα.  :)

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!  ;D

~ Moses

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάσει του νόμου, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε Δήμος, οπότε καλύτερα να ρωτούσες στον Δήμο Αθηναίων.

Ο νόμος στο Ελλάντα, δε νομίζω ότι προβλέπει ξεχωριστά για μουσική δραστηριότητα (μας τσουβαλιάζει εν ολίγοις τους μουσικούς μαζί με άλλες "ψυχαγωγικές δραστηριότητες"), αναφέροντας ενδεικτικά ότι:

 

¨...για¨λούνα πάρκ, πίστες αυτοκινητιδίων, τσίρκο, μουσικές συναυλίες, επιδείξεις και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που ασκούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ως εμπορικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, απαιτείται αυτοτελής άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας"

https://bit.ly/2tV5iSo

(στο παραπάνω ΦΕΚ, δες άρθρο 39 - ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ Ή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ)

 

Στη θέση σου, σε κάθε περίπτωση θα απευθυνόμουν στον δήμο - στις Βρυξέλλες όπου ζω για παράδειγμα, ο δήμος είναι υπεύθυνος να σου δώσει ένα χαρτί αδείας με το οποίο μπορείς να παίξεις σε συγκεκριμένο σημείο (από το μετρό μέχρι στους πεζόδρομους και από την κεντρική πλατεία μέχρι εξω από εκκλησίες), σε συγκεκριμένα spots δηλαδή και για συγκεκριμένη ώρα *συνήθως 1-1.30 ώρα) διότι μετά παίρνει σειρά άλλος buskin' μουσικός - είμαστε πολλοί :)

 

Έτσι αποφεύγονται και οι καυγάδες (τύπου "μου πήρες το μέρος ¨κ.λπ.) και οι συμμορίες που θα μπορούσαν να ορίσουν και καλά τη δική τους περιοχή, και τέλος, το θλιβερό φαινόμενο που έχουμε στην Ελλάδα, όπου πας να παίξεις μουσική στο δρόμο και σε συλλαμβάνουν για επαιτεία.

Σε κάποιες πόλεις μάλιστα , όπως π.χ. στο Leuven, έπαιξα πρόσφατα σε ένα "φεστιβάλ δρόμου", όπου ήρθαν μπάντες από παντού και σε κάθε γωνία της πόλης έπαιζε και άλλος καλλιτέχνης. Από μπάντες πνευστών , μέχρι ρέγκε και από funk μέχρι κλασική μουσική, ό,τι φαντάζεται κανείς. Πολιτισμένα πράγματα...

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσφατα είδα στο youtube, κάποιος (Έλληνας) ανέβασε μια σειρά από βιντεάκια που νομίζω βοηθάνε πολύ.

 

https://www.youtube.com/user/remiband/videos

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά τα νήματα "τι χρειάζομαι για μπάντα;" και "τι χρειάζομαι για sessionαs;" ήρθε και αυτό το νήμα. Υπάρχει δημιουργικός οργασμός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου