Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για μαθηματα ηλεκτρικης κιθαρας σε αρχαριο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας.

Αρχικα να σας πω οτι ακομα δεν γνωριζω ουτε πως κρατανε σωστα την πενα....

 

Ειμα 34. Και παρα την ηλικια μου αποφασησα να μαθω ηλεκτρικη κιθαρα .

 

Αγορασα μια fender squier bullet  και εναν ενισχυτη  katana 50

 

Δεν Εχω φοβερες απαιτησεις. Δεν με ενδιαφερει να γινω επαγγελματιας μουσικος , ουτε να παιξω σε μπαντα , ουτε να γινω κανενας φοβερος κιθαριστας. Το μονο που θελω ειναι να μαθω και να μπορω να παιζω για εμενα κοματια που μου αρεσουν και αυτο ειναι ολο.

 

Ειμαι επαρχεια αλλα ασχετα απο αυτο, δυστηχως κυριως για οικονομικους λογους δεν εχω την δυνατοτητα να παω σε δασκαλο.  Θα ηθελα να προσπαθησω να μαθω μονος μου απο τα online μαθηματα που υπαρχουν σε youtube κλπ αλλα δεν ξερω ουτε  απο που να ξεκινησω.

 

Για αρχη πχ ξεκινησα αυτο το μαθημα

 

Αλλα δυστηχως ακομα και σε αυτο το πολυ απλο δυσκολευομαι.

Δηλαδη  για να καταλαβετε το προβλημα μου ειναι οτι πχ με το αριστερο χερι βαζω τα δαχτυλα και αν δεν κοιταζω το δεξι χερι μπορει πχ να χτυπησω λαθος χορδη . Η αν κοιταζω το δεξι χερι πια χορδη να χτυπησω    βαζω λαθος τα δαχτυλα στο αριστερο...

Επισης νομιζω οτι τα δαχτυλα μου ειναι χοντρα και  πολες φορες μπορει να ακουμπανε και τις πιο πανω η κατω  χορδες ...

 

Εχω 2 μερες που αρχισα και εχω απογοητευτει. Εσθανομαι οτι ειμαι αχρηστος.

 

Γιαυτο θα ηθελα να ρωτησω και εσας, αν  δεν το εχω που λενε το χαρισμα ... τοτε να σταματησω.....

να πουλησω τον εξοπλησμο και να το ξεχασω.

 

Μηπως ειναι φυσιολογικα τα λαθη που κανω και θελει υπομονη μεχρι να τα καταφερω?

 

Υπαρχει περιπτωση δηλαδη καποια στιγμη να καταφερω να βαζω σωστα τα δαχτυλα του αριστερου μου χεριου και να χτυπαω με το δεξι την σωστη χορδη που πιανω με το αριστερο χωρις να κοιταω και να θελω ενα 5λεπτο καθε φορα οπως τωρα???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε,  ;D έχεις αρχίσει από τα ΠΟΛΥ πολύπλοκα  ;D ;D ;D Λοιπόν, για αρχή θα βρεις ένα βίντεο για το πως κρατάς την κιθάρα σου, πως κρατάς την πένα και πως βάζεις το δεξί σου χέρι. Για τις πρώτες καναδυο εβδομάδες τουλάχιστον θα πρέπει να ασχολείσαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το δεξί σου χέρι. Θα ανεβοκατεβαίνεις όλες τις χορδές με όλους τους συνδυασμούς πένας, πάνω- κάτω, μόνο πάνω, μόνο κάτω, μέχρι το σημείο να μη χρειάζεται να κοιτάς ΚΑΘΟΛΟΥ το δεξί σου χέρι, ώστε στην συνέχεια να βάλεις και το αριστερό.

 

 

Κάνε πρώτα αυτό, και μετά θα δεις ότι θα μπορείς να ασχοληθείς πολύ πιο άνετα και με το αριστερό. Φυσικά δεν μπορώ να μην τονίσω την ανάγκη να βρεις έστω κάποιον κάπως έμπειρο παίκτη να σε κατευθύνει στην πολύ κρίσιμη πρώτη αυτή περίοδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αδικα απογοητευεσαι φιλε μου. Ειναι απολυτα φυσιολογικο να δυσκολευεσαι. Πρεπει το πρωτο σου μαθημα να ειναι αναλογο του επιπεδου σου.

 

Πρωτα θα δεις ενα βιντεακι για το πως κραταμε την κιθαρα σωστα, επειτα ενα αλλο για το πως κραταμε την πενα και πως χτυπαμε τις χορδες. Επειτα πρεπει να δεις πως τοποθετειται το αριστερο  χερι πανω στο μπρατσο. Πολυ βασικα πραγματα οπου σε ενα δασκαλο τα εκανες στο πρωτο μαθημα.

 

Επειτα, μπορεις δουλεψεις το βιντεο που ανεβασες. Τα πρωτα 30 δευτερολεπτα του για αρχη. Θα δουλεψεις πρωτα το δεξι χερι μονο του. Να μπορει να χτυπησει την πρωτη χορδη 4 φορες. Επειτα θα πας στο αριστερο χερι και θα τοποθετεις τα δακτυλα οπως στο βιντεο. Μετα θα προσπαθεις, με πολυ αργο ρυθμο, να χτυπας και την πενα με ενα ενα δακτυλο ωστε να βγαινει ηχος. Θα ειναι δυσκολο, αδυνατον σχεδον αρχη. Θα πετυχαινεις αλλη χορδη, θα μπλεκονται τα δακτυλα και ηχος δεν θα βγαινει. Και αυτο ειναι ενα σταδιο που περνουν ΟΛΟΙ που παιζουν ενα εγχορδο οργανο.

 

Θα δουλεψεις λιγη ωρα. Θα κουραστεις. Θα το ξαναπιασεις αργοτερα και θα σου παει καλυτερα. Την επομενη μερα θα βγαινει ηχος. Και τοτε προχωρας και στη συνεχεια του βιντεομαθηματος.

 

Αργα αργα, ενα ενα το χερι να το δουλευεις, μια μια τις χορδες. Και ολα θα πανε καλα! Μην τρελαινεσαι. Εισαι σε καλο δρομο. Εαν δεις πολυ ζορι, καποιο πρωι-μεσημερι μπορω να σε βοηθησω και μεσω skype.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσπαθησε οπωσδηποτε να πας σε δασκαλο τουλαχιστον για 6 μηνες η βρες εναν πιο εμπειρο παιχτη να σε βοηθησει στα πρωτα σου βηματα.

Μονος σου ειναι πολυ δυσκολα να προχωρησεις και στο τελος θα απογοητευτεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Παράλληλα αν με τα αγγλικά δεν τα πας καλά, μέσα στις αγγελίες μας υπάρχουν δάσκαλοι που κάνουν προσωπικό μάθημα μέσω Skype.

π.χ. δες εδω https://smart.noiz.gr/listings.php?page=1&keyword=skype&category=17&eidikotita=%CE%9A%CE%B9%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B1

Αν βρεις τον κατάλληλο θα έχεις πιο γρήγορη εξέλιξη.

Μην σε τρομάζει η ηλικία σου.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολύ όλους για τις απαντήσεις. Μου δώσατε θάρρος για να μην τα παρατήσω.

 

Για αρχή υπάρχει κάποια έτοιμη και δοκιμασμένη  σειρά βίντεο μαθημάτων για τελείως αρχάριο, Που να  πηγαίνει βήμα βήμα για να μην ψάχνω σκόρπια βιντεο στο Ίντερνετ?

 

Παντως θα ξεκινήσω με αυτά που μου είπατε και θα επανέλθω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bill, κακα τα ψεματα, για να κανεις σωστη και γρηγορη δουλεια χρειαζεσαι εναν καλο δασκαλο. Φιλοι μου που εκαναν μεσω skype ηταν πολυ ευχαριστημενοι. Προσωπικα προτιμω το face to face, αλλα εχω την επιλογη αυτη. Εσυ οχι.

 

Εαν τα κανεις μονος σου, θα καταληξεις να κανεις κυκλους γυρω απο τον εαυτο σου και να τα παρατησεις, καθως δεν θα εχεις κινητρο.

 

Κανε δοκιμαστικα μια ωρα. Ειναι η καλυτερη επενδυση που μπορεις να κανεις.

 

Ο,τι απορια εχεις εδω ειμαστε...

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Για αρχή υπάρχει κάποια έτοιμη και δοκιμασμένη  σειρά βίντεο μαθημάτων για τελείως αρχάριο, Που να  πηγαίνει βήμα βήμα για να μην ψάχνω σκόρπια βιντεο στο Ίντερνετ?

 

Justinguitar έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ;D ;D

 

 

Αλλά ναι ο προσωπικός δάσκαλος είναι αλλιώς..

Καλή συνέχεια!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω και πάλι, από το λίγο που είδα βλέπω ότι τα μαθήματα του  Justin για αρχάριους τα κάνει με ακουστική Κιθαρα και όχι ηλεκτρική.  ισχύουν τα ίδια και για ηλεκτρική φαντάζομαι?

 

Σέβομαι την άποψη κ

Oσων λένε ότι με δάσκαλο θα είναι πολύ καλύτερα να ξεκινήσω . Σίγουρα θα είναι. Αλλά όπως είπα και πριν δεν μπορώ να διαθέσω στην παρούσα φάση αυτά τα 20-25 ευρώ για τα 45 λεπτά του κάθε μαθήματος είτε από κοντά είτε μέσω Skype...

 

Άλλωστε όπως είπα και αρχικά δεν βιάζομαι να μάθω , ούτε έχω μεγάλες βλέψεις. Απλά θα ήθελα κάποια στιγμή να καταφέρω να φτάσω σε ένα σημείο να μπορώ και να παίζω τα κομμάτια που μου αρέσουν. Και πάλι σε νορμαλ επίπεδα και όχι τίποτα τρέλα σόλο  κλπ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου