Προς το περιεχόμενο

επιλογη μαγνητων για LTD M-50


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε ολους,ενας φιλος θελει να αναβαθμιση την κιθαρα του(LTD M-50)αλλαζοντας μαγνητες ποντεσιομετρα και ολο το κυκλωμα,φυσικα ειναι πολυ φθηνη κιθαρα και ισως τα χρηματα που θα δωσει φτασουν την αξια της κιθαρας,παρ ολα αυτα επειδη δεν προκειται να αγορασει αλλη αμεσα θελει να την αναβαθμισει,ο ενισχυτης του ειναι ενας Laney cub 12R,παιζει μονο metal και ειδικοτερα black-death,το distortion το παιρνει απο πεταλακια,καποιες επιλογες θα θελαμε,μετα απο ψαξιμο και διαβασμα μια επιλογη ισως θα ηταν ο γνωστος συνδυασμος SD JB/Jazz η '59(SH 6-SH 1),του αρεσει ο Dimarzio D activator θεση bridge,αλλα για neck τι πιστευετε οτι θα ταιριαζε;παρακαλω προτεινετε οτιδηποτε αλλο πιστευετε οτι ταιριαζει στο ειδος της μουσικης που παιζει(δεν θελει active μαγνητες),ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωμη μου, μην το ψαχνεις και πολύ βαλε μια καλη και δοκιμασμενη λυση οπως ειναι o JB ΤΒ 4 του Duncan ή o DP100 SD του Dimarzio για bridge που κατα 99% παιζεις με αυτον και εισαι κομπλε....

Θες να βαλεις ζαντολαστιχα των 2000€ σε σακαρακα του χιλιαρικου.....Δεν αξιζει τον κοπο

μαζεψε λεφτουδακια και παρε ενα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε ευχαριστω αλλα δεν γινεται ολος ο κοσμος να εχει κανονικο οργανο οπως λες,για φτηνη μια χαρα ειναι και ουτε θα βγει να παιξει live με αυτη,αν ειναι εφικτο να αλλαξει κατι ετσι ωστε να βελτιωσει τον ηχο του με λιγα χρηματα θα ηταν ευχης εργον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι αληθεια ειναι οτι ενα σετ μαγνητες των 150 ευρω δεν μπορουν να αποδωσουν το 100% τους σε μια φτηνη κιθαρα. Θα αποδωσουν ενα 80% το οποιο ειναι και αρκετο για να βελτιωσει αρκετα τον ηχο. Θα υπαρχει καλος και γεματος ηχος για εξασκηση στο σπιτι. Μεχρι εκει.

 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να κάνω δυο χαζές ερωτήσεις;

 

Ο φίλος είναι bedroom player ;

Τον ενισχυτή τον έχει τερματίσει σε συνθήκες studio;

Έχει παίξει με την ίδια κιθάρα σε συνθήκες βαρβαρότητος (ένεκα το τεκτονικό ωστικό κύμα που προκαλεί ο ακραίος black death ήχος )  με  άλλους δυνατότερους ενισχυτές  και η κιθάρα συνέχιζε να μην ανταποκρίνεται;

 

Οκ οι ερωτήσεις είναι τελικά τρεις, ένεκα η χαζομάρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω το φιλο gkourmoul 1 για την απαντηση του,βοηθησε παρα πολυ,οσο για τον αλλο φιλο ναι παιζει και στο σπιτι αλλα και σε προβαδικο που εχουμε φτιαξει(studio χωρις μηχανηματα για εγγραφες),η ιδια κιθαρα εχει παιξει σε ενα randall κεφαλι λαμπατο,ισως εννοεις φιλε οτι αυτη η μουσικη δεν χρειαζεται καλυτερη κιθαρα;δεν καταλαβα ακριβως τι ακριβως θελεις να πεις,δεν ειναι θεμα οτι δεν ανταποκρινεται απλα ψαχνει εκαν πιο ποιοτικο  ηχο ακομα και σε συνθηκες βαραβαροτητας που αναφερεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα το δω απο αλλη πλευρα το θεμα του φιλου:

 

Γιατι δεν θα μπορει να βγαλει αξιοπρεπη ηχο αλλαζοντας ολα τα ηλεκτρικα, σε μια παμφθηνη κιθαρα; ???

 

Αν μιλαμε, για playability, ok, οι Μ-50 δεν εχουν το heel των set-through των ακριβοτερων μοντελων, που να βοηθαει, αλλα bolt on (οπως το 100% ακομα και των πανακριβων Fender), ουτε και τις καλυτερες γεφυρες, σιγουρα zinc alloy.

 

Αλλα παρολα αυτα, αφου μιλαμε για παραμορφωση, αξιζει να αναστηθει ενα τοσο φθηνο οργανο (που οι Ltd ειναι αξιοπρεπεστατα οργανα για τα λεφτα τους), αλλα παραλληλα και με ενα καλο σεταπ σε μαστορα.

 

 

 

Εγω στον ΟΡ προτεινω (αν βεβαια η κιθαρα ειναι και σε γενικα καλη κατασταση)

 

1. οντως να αλλαξει τα ηλεκτρικα, ολα, πχ, να βαλει το πολυφορεμενο σετ SD JB-jazz (το προτιμω στον neck απο τον 59), ειναι πιο πριματος

2. ακομα καλυτερα αν σηκωνει η τσεπη ενα καλο σεταπ σε μαστορα,

3. και αντι να την βαλει στην ακρη, και να μαζεψει λεφτα για πιο ακριβη κιθαρα καποια στιγμη, να επενδυσει σε καλο υπολοιπο εξοπλισμο. (ενισχυτες, πεταλια, καλωδια κτλ.)

4. καλυτερο nut, πχ Tusq

 

τοτε

 

5. αν πανε ολα καλα, και πραγματικα αλλαξουν πραγματα (πχ μονο ο ΟΡ ξερει τι και πώς) και θελει να αλλαξει κιθαρα (που αυτο θα γινει σε βαθος χρονου, ειναι σιγουρο  8) )  τοτε μπορει να επενδυσει σε αλλη κιθαρα, καλυτερη οχι μονο σε ηλεκτρικα αλλα και σε χαρακτηριστικα για πιο ανετο παιξιμο...

 

 

 

(ακομα προσπαθω να συνειδητοποιησω πώς καταφερναμε και καναμε το 1990 Live με μια παμφθηνη Ibanez RX-40 με στοκ μαγνητες, χωρις ιδεα απο σεταπ, γιατι σπαγανε οι χορδες, γιατι δεν κρατουσε κουρδισμα κτλ...Πλεον ολο αυτο το θυμαμαι σαν αστειο...)

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως προαναφέρθηκε, η μακροπρόθεσμη λύση θα είναι η αγορά ακριβότερης κιθάρας.

 

Μικροπρόθεσμα προτείνω να δοκιμάσει, με άλλη κιθάρα δανεική σεταρισμένη από μάστορα, να παίξει στον ίδιο εξοπλισμό στον ίδιο χώρο. Υποθέτω οι υπόλοιποι της μπάντας θα συνεχίσετε να παίζετε όπως παίζατε και δεν θα αρχίσετε τα γιούρια και τις υπερβολές λόγω αλλαγής οργάνου του συνπαίκτη σας. Με αυτό τον τρόπο θα δει ο φίλος σας που υπάρχουν θετικά ή αρνητικά με ότι γνωρίζει έως τώρα.  Με αυτό τον τρόπο θα ακούσετε τον φίλο σας και θα του δώσετε εύσημα για τα θετικά και θα επισημάνετε τα αρνητικά. Κάτι το οποίο κάνουν οι μπάντες όταν παίζουν μπάλα όλοι μαζί.

 

Μεσοπρόθεσμα προτείνω να πάει ο φίλος σε μάστορα που τον γνωρίζει. Που έχουν γνωριμία περί μουσικής τεχνολογίας, περί τεχνικής της κιθάρας, περί αισθητικής. Να εξηγήσει ο φίλος τι κυνηγάει για λογαριασμό του. Τι κυνηγάει στην μπάντα. Ηχητικά πάντα μιλώντας. Μπορεί μόνος να ακούγεται υπέροχα και στην τελική μίξη να μην ανταποκρίνεται ή ανάποδα. Ο μάστορας θα του προτείνει κάποιες επιλογές . Με δεδομένο πως στη μουσική όλα είναι υποκειμενικά η τελική επιλογή είναι του φίλου σας.

 

 

Μακροπρόθεσμα, δυστυχώς για την δική μου εμπειρία,  ο φίλος σας θα αναγκασθεί να προβεί σε αγορά εξοπλισμού. Και δυστυχώς αυτό περιλαμβάνει πολλά πράγματα.

 

(ακομα προσπαθω να θυμηθώ πώς καταφερναμε και καναμε το 1990 πρόβες με έναν Marshall 10W, χωρις reverb, χωρίς πετάλια )

 

 

Όλα τα παραπανω τα γράφω γιατί είμαι μονοδιάστατα υπέρ των L-500 του Bill Lawrence. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(ακομα προσπαθω να θυμηθώ πώς καταφερναμε και καναμε το 1990 πρόβες με έναν Marshall 10W, χωρις reverb, χωρίς πετάλια )

 

;D

 

Ετσι!  ;D

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πριν λιγο μιλησα με εναν αλλο φιλο και μου ειπε οτι ο ενισχυτης του(fender mustang iii)σε ενα απο τα presets(metal 2000)βγαζει ενα πολυ δυνατο βομβο με συνεπεια ο ογκος του distortion να μειωνεται δραματικα,ενω ολα τα αλλα παιζουν κανονικα,μηπως εχετε καποια ιδεα τι μπορει να φταιει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου