Προς το περιεχόμενο

In ear monitor / Πως τα χρησιμοποιω - συνδεω / Τι θα χρειαστω


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι ετοιμος για αγορα ενσυρματων in ear. Σκεφτομαι τα shure 215.

 

Οι ερωτησεις μου:

 

Πως που τα συνδεω επανω σε μια απλη μικρη κονσολα πχ mackie fx12

 

Θα χρειαστω καποιον προενισχυτη?

 

Θα μπορω να εχω στα in ear απλα εφφε τυπου reverb κλπ απο τη κονσολα?

 

Υπαρχει κατι επιπλεον που θα χρειαστω γενικα η για καλυτερη αποδοση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα !!!

 

ίσως δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να σου δώσω πληροφορίες σε βάθος σχετικά με το θέμα των in ears, μιας και τα άρχισα να τα χρησιμοποιώ πριν λίγες μέρες, ωστόσο αυτό που μπορώ να σου πω με βάση την δικιά μου εμπειρία από την ολιγοήμερη χρήση και αγορά in ear monitors είναι το εξής :

 

αν είσαι στατικός την ώρα του live ή καθιστός τότε μια ενσύρματη υλοποίηση είναι αρκετή και πολύ πιο οικονομική. μερικά βήματα σε παίρνει να κάνεις προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά ίσως να πατάς κανένα καλώδιο ή να μπλέκονται στα πόδια σου καμιά φορά κτλ...

 

τα shure σαν ακουστικά (εγώ πήρα τα 425 δύο δρόμων) είναι αρκετά ικανοποιητικά και σαν ήχο και σαν απομόνωση από τις εξωτερικές πηγές ήχου. τώρα αυτά που έχεις ποστάρει εσύ είναι ενός δρόμου, το οποίο σημαίνει ότι ένα μεγαφωνάκι θα προσπαθεί να αναπαράξει τα πάντα μέσα στο αυτί σου. δεν ξέρω αν θα σε καλύψουν πχ για καλύτερα μπάσα,  μπασάτη μπότα κτλ και τι απαιτήσεις έχεις.

 

θα χρειαστείς και μια προενίσχυση ακουστικών  (εγώ πήρα μια με δύο xlr inputs την hpa1 της LD systems) και ένα ή δύο καλώδια μικροφώνου jack σε xlr (ανάλογα τι προενίσχυση θα δουλέψεις και πόσα σήματα θα στέλνεις στην προενίσχυση σου)

 

το σήμα σου θα το πάρεις από το aux send της κονσόλας σου και θα φτιάξεις την μίξη στα aux level του κάθε καναλιού για κάθε όργανο. είναι σαν να ρυθμίζεις ένα floor monitor, απλά αυτό πλέον βρίσκεται μέσα στα αυτιά σου.

 

μερικά τελευταία tips ... μην έχεις δυνατή ένταση στα αυτιά σου... σκοπός είναι να παίζεις ξεκούραστα και όχι να γίνεται πόλεμος μέσα σου... μην πας να τα σετάρεις όλα αυτά κατευθείαν στο live την πρώτη φορά αν κάνετε ήχο μόνοι σας... θα δυσκολευτείς και ίσως ξενερώσεις με την όλη προσπάθεια... πάνε αρκετά πιο νωρίς ή ζήτα βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο να σε βοηθήσει γιατί θέλει μια κάποια εμπειρία για να βγάλεις αυτό που περιμένεις σαν ήχο... πέρασε πρώτα λίγο χρόνο εξοικείωσης με τα ακουστικά στα αυτιά σου γιατί ίσως στην αρχή να σε ενοχλούν λίγο...

 

ελπίζω να βοήθησα και καλή τύχη !!!! 

The Bass Dredd

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Ωραία τα λέει ο 95thanasis.

Θα ήθελα να προσθέσω πως θα χρειαστείς ένα body pack σαν κι αυτό

12126892_800.jpg

 

Επίσης καλό είναι να ξεκινήσεις απο τα ακουστικά που επέλεξες και αργότερα όταν δεις πως τα βολεύεσαι, κάνεις αγορά και κατα παραγγελία ειδικά για το αυτί σου.

 

Οσο για τον αριθμό των μεγαφώνων/drivers, είναι τάση τα περισσότερα drivers (5 και βάλε) για την αντιμετώπιση της παραμόρφωσης, φυσικά εκτοξεύοντας τις τιμές. Δεν είναι πάντα όμως η λύση. Ο Edge πχ χρησιμοποιεί ακουστικά με 1 driver χωρίς πρόβλημα.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστω!

 

Αγορασα κ εγω για προενισχυτη το LD Systems HPA 1 αλλα το βασικο μου προβλημα ειναι οτι απο οτι βλεπω η κονσολα μου δεν εχει aux !!!

 

Εχω την Mackie fx12... εχει tape k ctrl out μονο! οποτε τι κανω ?

 

Χρειαζεται να παρω αλλη η και μ αυτες τις εξοδους κανω τη δουλεια μ ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

αν έχεις αυτή κοίταξε καλύτερα... ;)

έχει δύο aux... το ένα ανατεθειμένο ήδη στα εσωτερικά fx και το άλλο για monitor (το γράφει κιόλα πως μπερδεύτηκες?)...

 

Mackie_ProFX_12.jpg

 

 

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν έχεις αυτή κοίταξε καλύτερα... ;)

έχει δύο aux... το ένα ανατεθειμένο ήδη στα εσωτερικά fx και το άλλο για monitor (το γράφει κιόλα πως μπερδεύτηκες?)...

 

Mackie_ProFX_12.jpg

 

Δεν εχω την pro..εχω την απλη fx

 

Αυτη:

 

https://www.skroutz.gr/s/5535937/Mackie-Mix12FX.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με την κονσόλα που έχεις η δουλειά σου γίνεται δύσκολη.... νομίζω ότι μπορείς να πάρεις σήμα απο το control room out, αλλά αυτό που θα ακούς είναι η βασική σας μίξη που βγαίνει από τα main speakers... δεν βλέπω να μπορείς να κάνεις ξεχωριστή μίξη monitor εκτός αν δουλέψεις την προενίσχυση των ακουστικών σου ως εξής:

 

ένα σήμα με την γενική σας μίξη από την κονσόλα

ένα σήμα από το όργανο σου (βρες τον τρόπο ανάλογα με το gear που έχεις πχ di split)

 

αφού η προενίσχυση των ακουστικών σου έχει δυο εισόδους στο left θα ακούς την μίξη την γενική από την κονσόλα και στο right θα ακούς μόνο το όργανο σου

 

σε περίπτωση που θες πχ να ακούς παραπάνω το οργανο σου χωρίς να επηρεάζεται η γενική σας μίξη  θα χρησημοποιήσεις  το left right focus από την  προενίσχυση των ακουστικών... εννοείται ότι το κουμπάκι που επιλέγεις για αυτή την λειτουργία θα είναι στη θέση focus

The Bass Dredd

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Δοκίμασε να στείλεις στα ακουστικά απο το FX Send.

Το πιο πιθανό είναι να ακυρώνει τα FX (δεν ξερω αν τα χρησιμοποιείς) αλλά στην ουσία πρέπει να ντουμπλάρει σαν απλό Auxiliary send.

Αν χρησιμοποιείς τα εφέ και σου είναι απαραίτητη η χρήση ακουστικών με ειδικό mix (γιατί αν θες απλά το σύνολο της εξόδου, το παίρνεις απο τα  control room out όπως είπε ο 95thanasis) τότε πας για άλλη κονσόλα με εφέ ΚΑΙ Auxiliary send.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πάρεις καλό αποτέλεσμα (σαν μίξη ακουστικών) γιατί λογικά θα χρησημοποιείτε και ενισχυτές.... σε αυτή την περίπτωση επειδή και οι ενισχυτές συνεισφέρουν σε ένταση στον χώρο λογικά τα levels του κάθε καναλιού θα είναι έτσι ρυθμισμένα ούτως ώστε το pa να λειτουργεί επικουρικά με τους ενισχυτές σας, ειδικά σε μικρότερους χώρους που παίζουμε οι περισσότεροι ... αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πχ να θες παραπάνω τύμπανα στα αυτιά σου ή κιθάρα κτλ.... δηλαδή η μίξη στα αυτιά σου δεν θα είναι σωστή και κάποιους θα τους ακούς περισσότερο και κάποιους λιγότερο....

 

συμφωνώ και εγώ με τον yameth και καλά θα κάνετε να πάρετε μια κονσόλα που θα σας δίνει την δυνατότητα ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΜΙΞΗΣ για monitors!!!! υπάρχουν πολλές λύσεις και ευτυχώς όχι ακριβές !!!!

 

βέβαια αν δεν δοκιμάσεις δεν θα έχεις εικόνα ότι και να πούμε εμείς

The Bass Dredd

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου