Προς το περιεχόμενο

Windows Vista


trolley

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με την ελπίδα ότι θα χρησιμεύσει τους επόμενους μήνες σε όποιον θελήσει να εντρυφήσει στο νέο λειτουργικό της Microsoft, θα περιγράφω σε αυτό το thread τις όποιες πρόσφατες εμπειρίες μου καθώς προσπαθώ να τρέξω τα audio και βίντεο προγράμματά μου (με τους drivers κλπ).

 

Ξεκινάω λοιπόν ενημερώνοντάς σας ότι αυτή τη στιγμή (1η Φεβρουαρίου 2007) οι περισσότερες από τις εταιρείες που υπολογίζουμε σαν "καλές" στο χώρο του επαγγελματικού audio, όχι απλώς δεν υποστηρίζουν τα Vista (κάτι αναμενόμενο) αλλά δεν έχουν καν κάποια ανακοινωμένη πολιτική σε σχέση με τα Vista (κάτι το απαράδεκτο).

 

Κορυφαία αναισθησία επιδεικνύεται από την M-Audio και την Native Instruments, με τις οποίες επικοινώνησα και τηλεφωνικά (σαν κάτοχος αρκετών προϊόντων τους) όπου το μόνο που δεν μου είπανε (ανάμεσα σε πολλά "δεν γνωρίζω/δεν απαντώ") ήταν "τι τα θες-τι τα γυρεύεις;".

 

Αν αυτό σας φαίνεται φυσιολογικό, ακούστε τώρα ποιες εταιρείες ασχολούνται πραγματικά με το θέμα:

 

- H syncrosoft (που βγάζει το λογισμικό προστασίας για διάφορα μουσικά προγράμματα) υποστηρίζει πλήρως τα Vista.

 

- Κατ' επέκταση, η Steinberg έχει ένα δοκιμαστικό installer ώστε κάποιος να βάλει το Cubase 4 σε Vista, αλλά όχι και για το (πολύ ακριβότερο) Nuendo 3, και ούτε λέξη για πράγματα όπως το Halion, The Grand κλπ.

 

- H Propellerheads ανακοίνωσε πλήρη συμβατότητα του Reason με τα Vista.

 

- H Motu και (λιγότερο) η RME είναι η μόνες εταιρείες που κατασκευάζουν κάρτες ήχου και συναφές hardware που έχουν drivers για Vista, μαζί με την Creative που έχει μόνο beta drivers. Ειδικά για τη Motu είναι κάτι το εντυπωσιακό διότι όλοι μας τη θεωρούμε Mac-ιντοσική εταιρεία.

 

- Η Cakewalk κυκλοφόρησε μόλις χθες το Sonar 6.2 σαν δωρεάν (ασφαλώς) αναβάθμιση για το Sonar 6, το οποίο και είναι συμβατό πλήρως με Vista ΚΑΙ έχει καμιά δεκαριά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά.

 

Έτσι, προς το παρόν, ο μόνος ήχος που ακούω από τα Vista μου είναι εκείνος της ενσωματωμένης κάρτας ήχου του motherboard.

 

Αναμείνατε στο ακουστικό σας.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 222
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

να σου πω την αλήθεια φυσιολογικά μου φαίνονται όλα αυτά.

όταν η ίδια η microsoft δεν υπολογίζει πάνω απο 15% "εισχώρηση"* του νέου της λειτουργικού και συνάμα οι μουσικοί είθιστε να μην πειράζουν κάτι που δουλεύει...

 

* για την πρώτη χρονιά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να σου πω την αλήθεια φυσιολογικά μου φαίνονται όλα αυτά.

 

Κοίτα, κατά τη διάρκεια του 2006 επένδυσα το ποσό των 4000 ευρώ για μουσικά ζητήματα. Θεωρώ ότι δικαιούμαι να βλέπω απολογίες στους δικτυακούς τόπους των εταιρειών όπου έδωσα τα χρήματά μου, διότι είχαν όλο το χρόνο να αναπτύξουν λογισμικό και λύσεις, όπως ακριβώς έκανε η Motu, η Rme και η Cakewalk. Επέλεξαν να μη το κάνουν (ok) αλλά αν δεν κάνω λάθος, η τιμή του Nuendo παραμένει εξίσου υψηλή. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ή δεσμεύεσαι σαν εταιρεία ότι θα υποστηρίξεις το νέο λειτουργικό (οπότε θα πρέπει να μας πεις και το πότε) ή το αγνοείς σα λειτουργικό, αλλά τότε είναι σα να λες ότι το Nuendo δουλεύει μόνο με τα παλιότερα Windows (και συνεπώς πέφτει η τιμή).

 

Φαντάζεσαι να έλεγε κάποιος ότι "γεια σας, έχω αυτό το πρόγραμμα, αλλά λειτουργεί μόνο με Windows 2000"; Βαρειά δήλωση, που θα απαιτούσε επίσης βαρειές παραχωρήσεις.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχεις το δίκιο σου,απλά αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν αγόρασες το συγκεκριμένο software,το αγόρασες γιατί λειτουργούσε σε ένα συγκεκριμένο λειτουργικό,με κάποια συγκεκριμένα specs.

 

έχω παρατήσει τα windows όμως τα ίδια ακριβώς περνάω και εγώ και όλοι αυτοί που έχουν επενδύσει σε intelmac.οπότε σε καταλαβαίνω,απλά χρειάζεται υπομονή.

 

σαν μεγαλύτερος θα ξέρεις οτι κάθε μετάβαση και δύσκολη :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να μας πεις και εντυπωσεις (απο πλευρας ταχυτητας κ.λ.π) γενικοτερα απο τα vista και οχι μονο σε εφαρμογες ηχου?

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να μας πεις και εντυπωσεις (απο πλευρας ταχυτητας κ.λ.π) γενικοτερα απο τα vista και οχι μονο σε εφαρμογες ηχου?

 

Σωστά, δίκιο έχεις.

Κατ' αρχήν να διευκρινήσω ότι εγώ έχω τα Vista Business Edition. Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, αυτή είναι η έκδοση που θα επέλεγε να τρέξει ένας μουσικός με την έννοια ότι η αμέσως επόμενη (τα Ultimate) περιλαμβάνουν τα "οικιακά" Media Center Edition και καταναλώνουν περισσότερους πόρους συστήματος.

 

Λοιπόν, το λειτουργικό είναι πιο σταθερό από ότι ήταν τα XP όταν πρωτοβγήκαν, κάτι που θεωρώ καλό νέο. Το περιβάλλον εργασίας που προσφέρουν είναι πολύ μοντέρνο και ευχάριστο, κάτι που έχει σημασία όταν εργάζεσαι για πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή όπως εγώ. Η ταχύτητα με την οποία τρέχουν οι εφαρμογές μου φάνηκε ακριβώς ή ίδια με πριν, αλλά περιέργως γίνονται κάτι αλλόκοτες καθυστερήσεις όταν προσπαθείς να κάνεις μαζικά copy + paste αρχείων από τον ένα δίσκο στον άλλο, ή όταν κάνεις διπλό κλικ πάνω σε ένα mp3 για να το παίξει ο media player.

 

To Aero, το "φοβερό και τρομερό" γραφικό περιβάλλον τους είναι πράγματι πολύ βαρύ, αλλά έχει το καλό ότι "ξεπέφτει" όμορφα: δηλαδή αν το βάλεις σε ένα υπολογιστή με μη-επαρκείς δυνατότητες, τότε δεν βλέπεις μεν το Aero, αλλά μία υποδεέστερη παραλλαγή του η οποία δεν είναι αίσχος.

 

Υπάρχουν πολλές ευκολίες για ενδο-γραφειακή καθημερινή χρήση, υπάρχει καλύτερο search (και ταχύτατο), καλύτερες επιλογές για το configuration δικτύων κλπ κλπ.

 

Ένα καλό νέο είναι ότι ενώ πολλά επίσημα και ακριβά προγράμματα ΔΕΝ τρέχουν με τη μία στα Vista, τα προγράμματα open source που χρησιμοποιών (Gimp, Scribus, Gaim, OpenOffice, Firefox, Thunderbird, Ghostscript κλπ κλπ) τρέχουν χωρίς κανένα πρόβλημα, οπότε βρέθηκα με ένα αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας πολύ-πολύ γρήγορα.

 

O Media Player είναι μία λακαμία και μισή (ως συνήθως) με την εμμονή του να εγκαθιστά σαν default on-line κατάστημα το Urge του MTV, το οποίο μάλιστα δεν πουλά μουσική έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που κάνει τον Media Player να φαντάζει ακόμη πιο άχρηστος από ότι συνήθως. Δεν πειράζει, το VLC να είναι καλά.

 

Συνοπτικά... για Windows πρόκειται... μη φανταστείτε τίποτε τρελό, απλά μια ωραία αναβάθμιση που πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο, ειδικά για όσους έχουν σχετικά καινούργιο, σχετικά ισχυρό υπολογιστή.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωστέ βαρύ και ασηκωτο το Aero...Να δω πιο pc θα αντεξει να το εχει συνεχως φορτωμενο....Να σου πώ...Η ταχυτητα όταν λειτουργεί το Αero είναι αξιοπρεπής ή σερνεται ...??

 

Έχεις παίξει καθόλου με linux για να μου πείς συγκριτικά μεταξύ πιο απο των 2 γραφικών περιβαλλόντων σου άρεσε (xgl ή aero)??

 

(καλα δεν είναι γραφικά περιβάλλοντα αλλα κατάλαβες :lol: )

 

Πάντως εγώ επειδή θεωρώ απαραδεκτο να πάρω πειρατικό λειτουργικό (λόγω πολλών κολληματων του στυλ service-απαιτήσεις) μαλλον με βλέπω κατα το 2010 να αλλαξω το ubuntu μου και τα XP...:lol:

 

[οfftopic]Tώρα τελευταία έχω αρχίσει να λησμονώ την απλότητα των παλιών Windows 2000 professional που είχα μεχρι πρότερων... :lol: [/offtopic]

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικά θα έβαζα τα vista μόνο μετά από την έκδοση κάποιου service pack!! μήπως δεν θα έχει bugs ? αρκετά κάλα πάει τώρα το μηχάνημα με XP και SP2! 8) δεν είμαστε για να πειρασματισμούς σε αυτόν τον τομέα...με τόσα plugins και drivers και τα σχετικά...

 

μαζί σου whitenoise!!! ;)

ww.myspace.com/badratio

www.myspace.com/hardisklounge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου