Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση πρόβας με κάμερα


ALXGS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα αδέρφια.

Έχω ένα προβληματάκι και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας μπας και μου δώσει κάποιος μια λύση.

Θέλω να βιντεοσκοπώ την πρόβα μας στο στούντιο (κυρίως για τον ήχο) για τους ευνόητους λόγους κτλ. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της μεγάλης έντασης που επικρατεί όταν παίζουμε και ειδικά στο χτύπημα της μπότας (και πολλές φορές και του μπάσου) τα μικρόφωνα της κάμερας μπουκώνουν και χαλάνε το άκουσμα του εκάστοτε κομματιού που παίζουμε.

Τι λύση μπορώ να δώσω πάνω σε αυτό ώστε να μειώσω (όσο γίνεται) αυτό το μπούκωμα?

Σκέφτηκα επίσης να αγοράσω έναν ψηφιακό εγγραφέα ήχου σαν αυτά που έχουν οι δημοσιογράφοι αλλά δεν ξέρω κατά πόσο δεν θα μπουκώνει κι αυτό.

Έχετε κάποια ιδέα πάνω σε αυτό? Να βάλω ας πούμε κάτι μπροστά από τα μικρόφωνα της κάμερας? Καμιά πατέντα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον σε ενδιαφέρει κυρίως ο ήχος και όχι το βίντεο, δεν έχεις ουσιαστικά λόγο να χρησιμοποιείς κάμερα αφού τα παραγόμενα αρχεία θα είναι τραγικά μεγαλύτερα σε όγκο οπότε και πολύ δυσκολότερα διαχειρίσιμα.

 

Με έναν ψηφιακό εγγραφέα (όχι δημοσιογραφικό, υπάρχουν πιο εξειδικευμένα για μουσική) θα κάνεις τη δουλειά σου παραπάνω από μια χαρά αφού όλα αυτά έχουν ενσωματωμένο αυτόματο limiter αλλά και δυνατότητα να ρυθμίσεις τη στάθμη των μικροφώνων πριν ξεκινήσεις την ηχογράφηση. (πήγα να βάλω link από Νάκα αλλά το url είναι θηριώδες, ψάξε για ψηφιακούς εγγραφείς audio για μουσική)

 

Αν τώρα θέλεις οπωσδήποτε και βίντεο, απ' όσα μας λες, η κάμερά σου δεν κάνει δουλειά λόγω παραμόρφωσης ήχου. Μια λύση πριν πας σε αγορά ψηφιακού εγγραφέα με κάμερα (που ανεβάζει το κόστος αρκετά) είναι κάποιο υπάρχον smartphone με κάρτα επέκτασης βέβαια, που να γράφει αξιοπρεπώς audio.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπήκα και τα είδα. Ενδιαφέρουσα η κάμερα που είναι δύο σε ένα, αλλά το άλλο που είναι μόνο για ήχο πιστεύω θα κάνει καλύτερη δουλειά. Βέβαια το κόστος θα έρθει στα ίδια γιατί το ένα έχει μεταφορικά και το άλλο όχι. Και επιπλέον έχεις και εικόνα.

 

Κοίταξα επίσης ένα της Tascam (μιας και μου είπατε για audio recorder) που είναι μόνο για ήχο και κοστίζει στα 100€ και φαίνεται καλύτερη ακόμα περίπτωση από τον εγγραφέα της Zoom. Tι λέτε?

 

https://www.skroutz.gr/s/2074124/Tascam-DR-05.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

φαίνεται καλύτερη ακόμα περίπτωση από τον εγγραφέα της Zoom. Tι λέτε?

 

(δεν ξέρω πως) "φαίνεται καλύτερη ακόμα περίπτωση από τον εγγραφέα της Zoom", αλλά "αντικειμενικά" δεν είναι... το zoom (αυτή τη στιγμή) αποτελεί την καλύτερη λύση στην χαμηλή κατηγορία τιμής με πολύ πολύ καλό ήχο και πολλές δυνατότητες που ξεπερνάνε όσα σου ζητάει για να το αποκτήσεις...

 

από την άλλη βέβαια όντως το tascam είναι κι αυτό μια καλή περίπτωση στα χρήματα που κοστίζει και αν δεν χρειάζεσαι τις παραπάνω δυνατότητες (π.χ. recording patterns) του zoom μπορεί άνετα και ποιοτικά (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) να σου κάνει την δουλειά που ζητάς... εσύ καθορίζεις την πραγματική ανάγκη σου και την τσέπη σου και επιλέγεις ανάλογα...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλεξ, και εγω ηχογραφω στην προβα με κινητο. Οχι με την καμερα, αλλα με την εφαρμογη ηχογραφησης. Ακουγονται ολα τα οργανα νορμαλ. Καμια παραμορφωση, παρολο που οι εντασεις μας ειναι αρκετα υψηλες. Δοκιμασε το. Πιανουν και λιγοτερο χωρο (περιπου 1mb ανα λεπτο).

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε δοκιμάσει και με το κινητό. Στο σκάσιμο της μπότας ακούγεται ένα μπούκωμα και γενικώς είναι πολύ μουντός ο ήχος. Πιάνει καλά τα φωνητικά αλλά όχι τις κιθάρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Όταν λες recording patterns? Επειδή δεν έχω ασχοληθεί... τι ακριβώς είναι?

 

το zoom διαθέτει 5 mic ενσωματωμένα και με τον κατάλληλο συνδυασμό τους μπορεί να δώσει πολλά διαφορετικά και ενδιαφέροντα αποτελέσματα ως προς την στερεοφωνική αίσθηση αλλά και τετρακάναλες ηχογραφήσεις...  αν βέβαια είσαι άπειρος ίσως είναι καλύτερα να περιοριστείς σε πρώτη φάση σε μια λύση τύπου tascam που είναι πανεύκολο στην χρήση και δεν θα σε προβληματίσει τεχνικά...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου