Προς το περιεχόμενο

Πέρασαν 50 χρόνια. Το White Album 50th anniversary


dimsonic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

http://www.superdeluxeedition.com/news/the-beatles-the-white-album-50th-anniversary-super-deluxe-edition/

 

Για κάποιους είναι σταθμός ζωής, για κάποιους περασμένα ξεχασμένα και πιθανόν αιτία για συζητήσεις του τύπου "τι να μας πούν κι αυτοί"...

 

Βαζοντας τα όλα στην άκρη, στις 9/11/2018 έκλεισαν τα 50 χρόνια απο την κυκλοφορία του ιστορικού White Album των Beatles.

Και όπως ο λοχίας πέρσι, έτσι και για την έκδοση αυτή επιστρετεύτηκε ο υιός Giles Martin και έκανε και πάλι το θαύμα του.

 

Τα remasters είναι σαφώς πιό τεχνικά σωστά, ίσως όπως θα γίνονταν σήμερα καθώς ο Giles Martin είχε πρόσβαση σε όλες τις μήτρες που χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και για τα transfers από ένα τετρακάναλο σε άλλο, αν και αρκετά κομμάτια στο δίσκο ηχογραφήθηκαν σε 8κάναλο.

 

Οι εκδόσεις είναι εξαιρετικά πλούσιες, ιδίως η έκδοση με τα 7 cd και το τεράστιο βιβλίο με ό,τι θα ήθελε να ξέρει κάποιος για τα κομμάτια.

Εκτός από τα 2 cd των remasters, υπάρχουν τα περίφημα Esher demos όπου οι τρεις ηχογράφησαν προκαταβολικά με ακουστικές όλα τα κομμάτια σχεδόν στην τελική μορφή και φυσικά διάφορα άλλα out takes ή sessions όπως τα λένε.

 

Το παρέλαβα πριν λίγες μέρες και ένα μεγάλο μέρος της μέρας αφιερώνεται στο ταξίδι στο παρελθόν.

Φυσικά υπάρχουν και πιό συμμαζεμένες εκδόσεις.

Για όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία της πρώτης πρότασης του νήματος είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Επεξεργασμένο από dimsonic
  • Like 2

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου