Προς το περιεχόμενο

Χρησιμοποίηση λάπτοπ ως πεταλιέρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην ομάδα.

Είμαι αυτοδιδακτος κιθαρίστας και πλέον αναζητώ τα μέσα για να κάνω ηχογραφήσεις και να ανοιχτώ σε νέες μουσικές δυνατότητες.

Ψάχνω τον τρόπο και συμβουλές για το πώς θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το λάπτοπ για εφέ στην κιθάρα μου ή αν με συμφέρει να πάρω μια πεταλιέρα την οποία όμως θα μπορώ να συνδέω και πάλι με λαπτοπ.

Πώς συνδέω την κιθάρα στο λαπτοπ,πως το χρησιμοποιώ για να πειράξω τον ήχο μου,πως το συνδέω με τον ενισχυτή,τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω και αλλα πολλά ερωτήματα :P .

Έχω κάνει έρευνα στο ίντερνετ αλλα πιστεύω η εμπειρία κάποιων που το κάνουν ήδη ειναι πολύτιμη.. Πέρα απο τα βασικά (κιθάρα/ενισχυτή) έχω μικρόφωνο και το guitar rig 5 μπορώ να το βρω απο φίλο μου.

Διαθέτω περίπου 150 ευρώ.

Όποια πληροφορία είναι χρήσιμη.🤟

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Εφόσον σε ενδιαφέρουν οι εγγραφές η πιο ενδεδειγμένη λύση (μετά το ενισχυτής-μικρόφωνο) είναι τα διάφορα vst τύπου guitar rig.  Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείς μια κάρτα ήχου όπως αυτήν π.χ.... https://www.skroutz.gr/s/9412235/Focusrite-Scarlett-2i2-2nd-Gen.html    για να συνδέσεις την κιθάρα σου στο pc μέσω usb.   Υπόψιν ότι υπάρχουν εκεί έξω πολλά free προγράμματα (vst και vsti) που κάνουν σχεδόν, ας πούμε, την ίδια δουλειά με τα επί πληρωμή...  Σε αυτό το site θα βρεις πολλά πράγματα... https://bedroomproducersblog.com/free-vst-plugins/      Για αρχή και προς το παρόν (ίσως και για το μέλλον...) τον ενισχυτή σου και πεταλιέρα ξέχνα τα.  Φυσικά για να γράψεις χρειάζεσαι κι ένα Daw, ίσως και vsti τύμπανα και πλήκτρα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...    

          Από την wikipedia                                                                                                                                                                                                              There are three types of VST plugins:

  • VST instruments generate audio. They are generally either Virtual Synthesizers or Virtual samplers. Many recreate the look and sound of famous hardware synthesizers. Better known VST instruments include Nexus, Sylenth1, Massive, Omnisphere, FM8, Absynth, Reaktor, Gladiator, Serum and Vanguard.
  • VST effects process rather than generate audio—and perform the same functions as hardware audio processors such as reverbs and phasers. Other monitoring effects provide visual feedback of the input signal without processing the audio. Most hosts allow multiple effects to be chained. Audio monitoring devices such as spectrum analyzers and meters represent audio characteristics (frequency distribution, amplitude, etc.) visually.
  • VST MIDI effects process MIDI messages (for example, transpose or arpeggiate) and route the MIDI data to other VST instruments or to hardware devices.
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

@@cigaret13 Ευχαριστώ για την βοήθεια .

Η κάρτα ήχου που προτείνεις είναι πολύ αξιόλογη απο οτι είδα και είναι η επόμενη επιλογή μου ωστόσο τώρα θα πάω σε μια πιο οικονομική λύση https://www.skroutz.gr/s/4765845/Behringer-U-Phoria-UM2.html

 

Ξεκίνησα και ένα καινούριο τόπικ γιατί το προηγούμενο ήταν λίγο αχταρμάς 😛 

Πάντως σε αρκετά μαγαζιά της Αθήνας που ρώτησα μου είπαν πως δεν υπάρχει αυτό που ψάχνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

εγώ έχω την u-phoria UM2, δεν χρησιμοποιώ το guitar rig, αλλά θα σου δώσω τη δική μου εγκατάσταση:

Quote

-- πώς συνδέω την κιθάρα στο λαπτοπ --


u-phoria UM2->usb σε AV linux λειτουργικό στον φορητό. (φθηνός από προσφορά,intel i3/8gb ram)

 

Quote

-- πως το χρησιμοποιώ για να πειράξω τον ήχο μου--


Αρχικά έπαιζα με το guitarix(μοιάζει με το rig που λες), τελευταία όμως περνάω το σήμα της κιθάρας και βάζω τα plugin στη γραμμή του σήματος στην Carla(audio plugin host).
Κατέβασα τα Impuse Responses αυτών: https://www.redwirez.com/free1960g12m25s.jsp και κάτι plate reverb IR(μπορώ να ψάξω για σύνδεσμο).
Για plugins-ας τα πούμε LADSPA αντί VST- υπάρχουν πάρα πολλά που κάνουν,θα έλεγα, καλύτερη δουλειά από τα επι πληρωμή.
Ηχογραφώ με το NON-DAW,είναι modular daw, έχει πάρα πολλές δυνατότητες παρά την απλοϊκή του εμφάνιση,απλά εμένα μου ταίριαξε. Οι περισσότεροι πάντως χρησιμοποιούν το ardour, ειδικά αν έρχονται από cubase.

 

Quote

--πως συνδέω τον υπολογιστή με τον ενισχυτή--


η κάρτα έχει έξοδο rca(κόκκινο-άσπρο),εγώ την πάω στα ηχεία,μπορώ και στον ενισχυτή.

 

Quote

--υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσω κάποια πεταλιέρα ή ποδοδιακόπτη για να ελέγχω εφέ στον υπολογιστή --


Και εμένα αυτό με βασανίζει.....

Για έλεγχο του guitarix μέσω ποδοπεταλιέρας, δεν έχω καταλήξει,δεν έχω βρει κάτι ικανοποιητικό. Σκέψου όμως, ότι δεν χρειάζεται καν να είναι midi γιατί ο υπολογιστής δέχεται εντολές του στυλ 'a' μέσα από usb, είχα δει ένα πρότζεκτ που προσάρμοζαν ένα παλιό πληκτρολόγιο με αυτήν τη λογική.
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει αρκετό open hardware. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι αυτή η σελίδα,όπου φτιάχνει έναν midi controller και έναν με κάμερα:http://omfootctrl.sourceforge.net/#MIDI
Δεν ξέρω γιατί οι midi πεταλιέρες είναι τόσο ακριβές.Πάντως η fcb1010 της behringer προτείνεται πολύ στα λίνουξ+audio(επειδή έχει μια δυνατότητα προγραμματισμού...κάποιου πράγματος,μου διαφεύγει αυτή τη στιγμήν) και εγώ αυτήν θα έπαιρνα, είναι από τις φθηνότερες,αλλά το σκέφτομαι να επενδύσω 100+ ευρώ.

 

Ανεβάζω δύο εικόνες,στην πρώτη είναι ένα patchbay στην Carla (χύμα τα plugin,δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο πρότζεκτ),στην δεύτερη το calf chorus με 2 φωνές και...ότι γράφει, για τις φάσεις του LFO.

 

Αν  κάποιος κάνει μίξη/ηχογράφηση ή παίζει σε λίνουξ, ας ανοίξει συζήτηση, θα την παρακολουθώ και μπορώ και να απαντήσω σε ότι ξέρω.

carla_snap.png

chorus_snap.png

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου