Προς το περιεχόμενο

Από κλασσική σε ηλεκτρική


Rhea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

Ήθελα να ρωτήσω, πόσο δύσκολο είναι για κάποιον που παίζει καιρό κλασσική κιθάρα (γύρω στα οκτώ χρόνια τώρα) να ξεκινήσει μόνος του ηλεκτρική; Έχω ρωτήσει γνωστούς και οι απόψεις διίστανται, κυρίως όμως μου λένε πως είναι αρκετά περίπλοκο και θα χρειαστώ κάποιον δάσκαλο. Εσείς τι πιστεύετε; Να σημειωθεί πως το επίπεδο μου στην κλασσική είναι πολύ καλό. 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως  "ομοιοπαθής" θα σου απαντήσω.Είναι δύο τελείως διαφορετικά όργανα.Βέβαια,εσύ έχεις το πλεονέκτημα,ότι το αριστερό σου θα "πετάει".Καλύτερα να πάς σε έναν καλό δάσκαλο,για αρχή, για να μη μάθεις κάτι στραβά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον όχι δύσκολο.

Ασφαλώς θα ανακαλύπτεις μέρα τη μέρα προσεγγίσεις της κλασικής που δεν πολυλειτουργούν στην ηλεκτρική και το αντίθετο, αλλά έχοντας το επίπεδο που φαντάζομαι πως έχεις με οχτώ χρόνια κλασσικής στην πλάτη είναι περισσότερο θέμα προσαρμογής παρά θέμα εκμάθησης.

  • Like 1

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ θεωρώ πως είναι θέμα προσαρμογής. Απο εκεί και πέρα απλά όπως ανέφερε και ο Αετός, φοβάμαι μην γίνει κάποιο λάθος στην αρχή και μάθω κάτι λάθος. Υπάρχει κάποιο βοήθημα (ονλάιν) για ακριβώς αυτή την περίπτωση ή έστω για κάποιον αρχάριο στην ηλεκτρική; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ηλεκτρικη ειναι εντελως διαφορετικο οργανο απ' οτι κλασικη. Διαφορετικος τροπος παιξιματος, διαφορετικοι ηχοι κλπ. Μερα και νυχτα.

 

Αλλα, 

 

Δεν πιστευω οτι γινεται να μαθεις λαθος ηλεκτρικη. Καθε γνωση που αποκτας παιζοντας, ακομα και μονος σου, ερχεται και προσθετεται μαζι με τις επομενες. Δεν θα αντικατασταθει με καποια αλλη αργοτερα.

 

Το οργανο αυτο σου διδει την ελευθερια να κανεις οτι θες προκειμενου να βγει ο ηχος που θες. Δεν υπαρχει σωστο και λαθος. Υπαρχει μονο το βγαινει ή δεν βγαινει ηχος. Το πολυ πολυ να καθυστερησεις να μπεις στην κλασικη φιλοσοφια του ηχου και των τεχνικων. Και θα γλιτωσεις απιστευτο χρονο εαν πας σε δασκαλο. Απο εκει περα, πειραματισου ελευθερα. Ολοι οι δρομοι οδηγουν στο ηχο.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια βασικη διαφορα ειναι οτι στην κλασσικη, προσπαθεις να βγαλεις ηχο παιζωντας τις χορδες, ενω στην ηλεκτρικη προσπαθεις να μη βγαλουν ηχο οι χορδες που δεν παιζονται.

Αν θα επιθυμεις να παιξεις και με overdriven ηχο (γιατι τι να τηνς κανεις την ηλεκτρικη αν δεν ροκαρεις), αυτο το "προβλημα" πολλαπλασιαζεται.

Η τεχνικη Muting ειναι must.

Διαβασε ενα σχετικο αρθρο εδω

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&id=4492

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ λιγότερο δύσκολο. Συν ότι έχεις μια γνώση που μόνο σοβαροί ηλεκτρικοί κιθαρίστες έχουν...ξερεις τί νότες παίζεις στη ταστιέρα!  Αυτό βοηθάει πολύ και δίνει μια άλλη προσέγγιση στο όργανο.
 

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το θέτεις ως θέμα. Προσπάθησες να παίξεις και βρήκες δυσκολίες? 

Δεν έχεις πρόσβαση σε ηλεκτρική κιθάρα, δεν παίζει κάποιος φιλος/φίλη? Δεν ξέρεις εαν πρέπει να αγοράσεις κάποια ηλεκτρική ?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γω ξεκίνησα από κλασσική και μπορώ να έρθω στην θέση σου. Τα χέρια σου όντως θα "πετάει" σε καποιες περιστασεις αλλά όχι σε όλες. Εάν για παράδειγμα θες να ασχοληθείς με το shredding θα δυσκολευτείς λίγο καθώς τα χέρια σου έχουν συνηθίσει νευρολογικά σε διαφορετικές κινήσεις και θα είναι δύσκολα να προσαρμοστούν σε νέες διαφορετικές, και κυρίως θα δυσκολευτείς με την πένα.

 Γνώμη μου είναι να πας σε καποιον καλό δάσκαλο τουλάχιστον για έναν χρόνο. Θα σου λύσει τα χέρια(να σημειώσω πως δεν είμαι δάσκαλος και δεν επωφελούμαι κάπως από αυτή την πρόταση). Στο ίντερνετ υπάρχει πληθώρα πληροφοριών αλλά είναι χαοτική. Ένας άνθρωπος θα στα βάλει σε σειρά και θα σου επισημάνει τα λάθη που κάνεις.

Επίσης θα πρέπει να αποφασίσεις με τι είδος μουσικης θελεις να ασχοληθείς, καθώς οι τεχνοτροπίες και οι κλίμακες είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ blues-rock, jazz και metal

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 minutes ago, George Litos said:

Εάν για παράδειγμα θες να ασχοληθείς με το shredding θα δυσκολευτείς λίγο καθώς τα χέρια σου έχουν συνηθίσει νευρολογικά σε διαφορετικές κινήσεις και θα είναι δύσκολα να προσαρμοστούν σε νέες διαφορετικές ....

 

Μπα, δεν νομίζω.

 

Πόσο δύσκολο σου φαίνεται αυτό βρε κοπελιά?

 

 

  • Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου