Προς το περιεχόμενο

Εκμάθηση Αυλού του Πάνα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! 🙂

Θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες απόψεις και πληροφορίες σχετικά με την εκμάθηση αυλού του Πάνα.

 

Είναι εύκολο σαν όργανο; Που μπορώ να βρω δάσκαλο;

Στην επιλογή οργάνου: με πόσες νότες πρέπει να είναι ο αυλός (καθώς υπάρχουνε με λίγες ή πολλές).

 

Με ενδιαφέρει αρκετά να είναι εύκολο σαν όργανο γιατί δεν είμαι πολύ άτομο της υπομονής. Με το πιάνο που έκανα 3,5 χρόνια, με τον καιρό δεν είχα την υπομονή να το αναπτύξω (έφτασα μέχρι αρχές κατωτέρας), συνεπώς ψάχνω εναλλακτικές πλευρές ενασχόλησης με τη μουσική με κάτι που μου αρέσει σαν άκουσμα και θα με ενδιέφερε να μάθω, όπως ο αυλός του Πανός.

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Η ερώτηση ισχύει. 🙂

Δυστυχώς όσες φορές έβαλα αγγελία στο noiz δεν κατάφερα να βρω δάσκαλο.

Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης τι αξία έχει η τονικότητα του αυλού (πχ G Major ή C Major) και ποια τελικά είναι η πιο σωστή επιλογή. Πραγματικά είναι τεράστιο μπέρδεψα αυτό με την τονικότητα (αν και ξέρω τις κλίμακες, δεν μπορώ να αντιληφθώ ποια η αξία τους στη προκειμένη για την επιλογή του κατάλληλου αυλού). Το μόνο που βρήκα είναι ότι έχει να κάνει με το είδος των κομματιών που έχεις σκοπό να παίξεις. Αναρωτιέμαι εν τέλει σε τι μπορεί να σε περιορίσει η επιλογή της μίας ή της άλλης τονικότητας.

Επεξεργασμένο από Scandal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 1/9/2019 at 6:23 PM, Scandal said:

δεν είχα την υπομονή να το αναπτύξω (έφτασα μέχρι αρχές κατωτέρας), συνεπώς ψάχνω εναλλακτικές πλευρές ενασχόλησης με τη μουσική με κάτι που μου αρέσει σαν άκουσμα και θα με ενδιέφερε να μάθω

Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με την εβραΐκη άρπα. Έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και είναι πολύ πιο φθηνό και ευέλικτο όργανο, και καλύπτει όχι μόνο τη G major και τη C Major, αλλά αρκετές κλίμακες. Θα βρεις και αρκετά tutorials στο youtube.

  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λένε πως ο τελευταίος δάσκαλος Αυλού του Πάνα, εθεάθη τον 3ο αι. π.Χ. να κατεβαίνει τρέχοντας τις πλαγιές του Ολύμπου φωνάζοντας : Χριστούλη μου !!

 

Και για να μην έχεις λάβει τόσον καιρό απαντήσεις από τα μέλη του forum, μάλλον είναι αλήθεια ... 🙂

 

Υ.Γ. Οσο για την αντιπρόταση του φίλου Ledge να μάθεις αντί για Αυλό, Αρπα και μάλιστα Εβραϊκή για να σου έρθει πιο φθηνά και με περισσότερες νότες έχω να σου προτείνω τον Μπαγλαμά. Τον κουβαλάς ευκολότερα (μέσα στο σακάκι σου) και επιπλέον θα μάθεις και την χρήση της πένας !

Ετσι, σε 2-3 χρόνια θα γλυκαθείς και θα αρχίσεις τις ερωτήσεις για Fender και για Katana , οπότε και θα ακούσεις επιτέλους εν χορώ "Καλοσώρισες στο φόρουμ" :) 

Επεξεργασμένο από estpany
  • Like 1
  • Χαχα 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

haha εε όχι και μπαγλαμά! Δεν το λέω για να υποτιμήσω το όργανο, αλλά γιατί είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που συζητάμε 🙂

 

Εμένα μου άρεσε πάντα ο ήχος του pan flute και τουλάχιστον διαβάζω ότι είναι κι εύκολο όργανο (κακά τα ψέματα δεν είμαι σε ηλικία πια να μπορώ να μάθω καλά κάτι προχωρημένο σε όργανο - είμαι 31 χρονών).

Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν βρήκα μουσικό να με διδάξει, καθώς αν κάνετε μια βόλτα στην Αθήνα (μοναστηράκι, πεζόδρομο Περιστερίου κτλ), υπάρχουν αρκετοί μουσικοί του δρόμου που παίζουν!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύμφωνα με τον τύπο εδώ https://www.thepanflutestore.com/single-post/2017/11/11/10-things-nobody-told-you-about-learning-to-play-the-pan-flute, και 'εύκολο' όργανο δεν είναι και υπομονή χρειάζεται:

 

"I didn't learn how to blow the pan flute at least producing a whistle until the fourth day. Blowing each pipe of the pan flute properly took me about one month. I am not a patient person so by the end of the first week I was frustrated and upset. But, well I already had the pan flute and I was on vacations, so I kept trying and slowly (really slowly) I started to see results".

 

Οπότε ναι, ίσως είναι καλύτερα να ασχοληθείς με κάποιο όργανο που ακόμα και ένα πεντάχρονο μπορεί να μάθει (σε επίπεδο βιρτουόζου σολίστα) μέσα σε μια βδομάδα.

Η ηλεκτρική κιθάρα πρέπει να είναι είναι το πιο εύκολο, σε σημείο που δεν το λες τόσο μουσικό όργανο, όσο παιχνίδι.

Ακολουθεί με διαφορά η μελόντικα.   

Επεξεργασμένο από Haris

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χάρη ναι το έχω διαβάσει το κειμενάκι. Είναι από τα λίγα στο διαδίκτυο που είναι τόσο αναλυτικό.

Θα ήθελα να κάνω την προσπάθειά μου (σίγουρα δεν θα είναι όσο δύσκολο είναι άλλα όργανα όπως το πιάνο και δεν διαφωνώ ότι θα θέλει χρόνο).

 

Αλλά ναι, έψαχνα δάσκαλο γιατί μπορεί να καθοδηγήσει και να δώσει feedback.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Ο αυλός του Πανός (Pan flute) ζει και βασιλεύει στην Λατινική Αμερική και σε αυτόν αναφέρεται ο ΟΡ.

Στην πλατεία Μοναστηρακίου δε παίζουν διάφοροι Περουβιανοί με αρκετό κοινό.

Προσωπικά δεν έχω γνώση για κάποια σχολή που να προσφέρει τετοια μαθήματα ούτε μπορώ να βοηθήσω.

Google is your friend όμως.

 

 

  • Ευχαριστώ 1

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι τα ξέρω τα ντάπα ντούπα του Μοναστηρακίου, αλλά όταν αναφέρθηκα πριν ότι έχω ακούσει pan flute από μουσικούς του δρόμου, δεν αναφερόμουν σε αυτούς. Πριν αρκετά χρόνια, κάπου το 2014 έπαιζαν 2 τύποι στο μοναστηράκι, στην έξοδο όχι της πλατείας αλλά της άλλης και πούλαγαν και το cd τους (το οποίο είχα αγοράσει για 8 ή 12 ευρώ, δεν θυμάμαι). Ο ήχος ακουγόταν μέχρι πολύ κάτω στο μετρό.

Και στο Περιστέρι όπου μένω έχουμε στον πεζόδρομο εδώ τέτοιους μουσικούς. Απλά ήθελα να τονίσω ότι δεν το έχω ακούσει από τους περουβιανούς του μοναστηρακίου.

 

Ναι, θα πάρω το όργανο κι ένα begginer βιβλίο που βρήκα στο Naka και με youtube ίσως την παλέψω για τα βασικά.

 

Καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι παράξενο να ρωτάει ένας 30χρονος για ένα τόσο απλό μουσικό όργανο (μερικά κολλημένα καλάμια), αλλά να πω ότι είμαι και λάτρης της new age. Τα πολύ γνωστά τραγούδια τύπου sound of silence και Der einsame Hirte είναι από τα αγαπημένα μου. 🙂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Δεν νομίζω πως είναι απλό όργανο. Ολα έχουν τις δυσκολίες τους.

 

Ισως ο πιο γνωστός μουσικός του είδους είναι ο Zamfir.

 

 

  • Like 1
  • Ευχαριστώ 1

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου