Προς το περιεχόμενο

Impulse responses για Waves IR1 Convolution Reverb


Chrysovalantis Nikolaou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δοκιμαστικά είπα να φτιάξω τα δικά μου IR για το Waves IR1 από το μοναδικό αξιόλογο κομμάτι που διαθέτω, ένα μεταχειρισμένο TL Audio Fatman FAT1. Το FAT1 είναι ένας stereo compressor με μία λυχνία 12AX7 που προσδίδει στον ήχο την γλυκύτητα της λάμπας και βεβαίως πρόκειται για μια πολύ καλή υλοποίηση Made in UK.

 

Τώρα κανονικά το Waves IR1 είναι για να προσομοιώνει χώρους και όχι μηχανήματα, αλλά παρόλα αυτά μπορεί εν μέρει να συμβεί και το 2ο. Έτσι έφτιαξα 16 impulse responses στα 24 bit/96 kHz για κάθε preset του FAT1 και μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα εδώ:

 

 

 

Προσωπικά ακούω ένα χρωματισμό του ήχου με μία πολύ μικρή διαφορά από preset σε preset. Επίσης θα έλεγα ότι επηρεάζεται το attack του ήχου ανάλογα με το επιλεγμένο preset. Μάλλον περισσότερο πειραματικό, παρά ευρέως αξιοποιήσιμο εάν έχετε το Waves IR1 μπορείτε να κατεβάσετε τα impulses από εδώ.

 

Τα impulses δεν λειτουργούν με άλλο convolution reverb επειδή η Waves χρησιμοποιεί τη δική της μορφή αρχείων με κατάληξη wir.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Η αλλαγή στη χροιά είναι και το μόνο που θα μπορούσες να πάρεις με το ir1. Ο κομπρέσσορας επηρεάζει τις δυναμικές του σήματος, και το "απλό" impulse δεν μπορεί να το εξομοιώσει. Χρειάζεται κάτι σαν το δυναμικό convolution του nebula.

 

https://www.acustica-audio.com/store/t/nebula

Επεξεργασμένο από manosx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, κατά βάση ο σκοπός μου ήταν να αποτυπώσω τον χρωματισμό του FAT1 και όχι τη λειτουργία του compressor.

 

Πολύ ενδιαφέρον το Nebula - δεν το είχα υπόψην μου - αν και πολύ ακριβό επίσης. Από τα δωρεάν plugins της acustica audio έχω πολύ καλές εντυπώσεις!

 

Κυρίως αυτό που με προβληματίζει με το ir1 είναι ότι το σήμα έρχεται με καθυστέρηση και χρειάζεται να θέσω το convolution start στο 1 δευτ. αργότερα για να συμπίπτει με το dry σήμα. Έτσι χάνεται κάποιο υλικό από το impulse response. Το πιο σωστό επίσης - αντί να γυρίζω τα presets του FAT1 - θα ήταν μάλλον να ανεβάσω το input gain και να μειώσω το output gain στο FAT1 ώστε να δώσει περισσότερες αρμονικές η λάμπα.

 

Και πάλι ωστόσο βρίσκω ένα κάποιο ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να το δοκιμάσω μέσα σε μια μίξη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου