Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτής για drum-machine και synths


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά. Ψάχνω, εδώ και καιρό, μία λύση για το πως μπορώ να παίξω synths και drum-machine σε μεγάλες εντάσεις (λόγω του ότι στο σχήμα που είμαι υπάρχει και drummer μαζί) χωρίς να φοβάμαι ότι θα κάψω κανα ηχείο ή ενισχυτή. Τόσο καιρό τα βγάζω από ενισχυτή μπάσου με ηχείο 12" χωρίς tweeter και όπως καταλαβαίνεται δε μπορώ να έχω όλο το φάσμα των ήχων, χωρίς παραμορφώσεις και χωρίς compressions. Οπότε άρχισα να ψάχνω ενισχυτές μπάσου και πλήκτρων (keyboard amps), αλλά παρατήρησα ότι έχουν τρελές διαφορές στις τιμές, με τους ενισχυτές πλήκτρων να είναι πιο ακριβοί.

Ποιες οι διαφορές στις δύο επιλογές - τί κερδίζω και τί χάνω, ανάλογα τη περίπτωση; (βγάζω απ' έξω τις επιλογές του PA και ακουστικών)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

pedals in everything

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, Macubert είπε

Τόσο καιρό τα βγάζω από ενισχυτή μπάσου με ηχείο 12" χωρίς tweeter

και ποιός σου είπε να τα βγάζεις με ενισχυτή μπάσου χωρίς tweeter ρώτησες κάποιον επαγγελματία ήχου-πληκτρά-ηχολήπτη και σου είπε "βγάλτα με ενισχυτή μπάσου 12 χωρίς tweeter"?

 

30 λεπτά πριν, Macubert είπε

βγάζω απ' έξω τις επιλογές του PA και ακουστικών

ε κάτσε άκου από τον ενισχυτή μπάσου χωρίς tweeter τότε😡

 

2 επιλογές έχεις ανάλογα με το τι aux-returns στέλνετε επάνω στο stage

(1) Αυτοενισχυόμενο μόνιτορ τύπου https://www.thomann.de/gr/rcf_art_310_a_mk_iii.htm

(2) όλοι ακουστικά επάνω τύπου https://www.thomann.de/gr/shure_psm_300_premium_se215_k3e.htm

 

το 90% των ηχοληπτών συνιστά skip (κουρτίνα 2)

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά. Ευχαριστώ για την απάντηση 😉.

Δε μου είπε κάποιος για τον ενισχυτή μπάσου, απλά ήταν το μόνο που έχουμε στο προβάδικο που βάσταγε τα μπάσα του drum-machine. Το θέμα με το PA ή τα monitor είναι ότι θα πρέπει να έχουμε και ένα woofer, λόγω των εντάσεων (παίζουμε πραγματικά πολύ δυνατά). Τους ενισχυτές τους σκέφτηκα γιατί θα ήταν και μία λύση για να "φτιάξω τον ήχο μου" στο προβάδικο-studio. Είχα παλιά έναν key amp της roland και ήταν μια πολύ καλή λύση - αλλά ήταν πολύ μικρός.

Θα 'θελα να επικεντρωθώ περισσότερο στις διαφορές ενός ενισχυτή μπάσου και ενός πλήκτρων. Ένας ενισχυτής πλήκτρων που κάνει 450 ευρώ έχει την ίδια ισχύ και ηχητικό φάσμα όσο και ένας combo μπάσου που κάνει 250 ευρώ.

Τί κερδίζω και τί χάνω σε μια τέτοια περίπτωση;...

Ευχαριστώ

pedals in everything

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το φάσμα κάθε ηχείου, τα watt, ίντσες κτλ το λέει στα τεχνικά χαρακτηριστικά, σαφώς παίζεις με λάθος ήχείο

 

τώρα για προβάδικο δεν λέει να δώσεις τόσα λεφτά ούτε να μπλέξεις με ενισχυτες παίρνεις ένα αυτοενισχυόμενο ηχείο 12-15 ίντσες με 500W rms είσαι καλυμένος υπάρχουν και πιο δυνατά 750-1000watt (κοιτάς το rms όχι το peak).

 

εαν θες μπορείς να πάρεις ένα ζεύγος να παίζεις και στερεοφωνικά και να έχεις και πιο πολλά db, στα αυτοενισχυόμενα είναι από το εργοστάσιο ο ενισχυτής fix για τα Ohm του ηχείου, αλλιώς θα πρέπει να ταιριάξεις Ω με Watt σε μη αυτοενισχυόμενο.

 

με 2 15ιντσα 1000w δεν θα κάνετε πρόβα θα φύγετε όλοι κουφοί από εκεί αυτό δεν είναι λύση προσπαθήστε να παίζετε σε νορμάλ εντάσεις.....

Επεξεργασμένο από stavros_d80

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωτοασπίδες μια ζωή... Ωραία, κατάλαβα τι λες, θα το σκεφτώ. Ίσως και αυτό να είναι μια πολύ καλή λύση.

Ευχαριστώ και πάλι...

pedals in everything

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

H διαφορά ενισχυτών μπάσου και keyboard αφορά κυρίως την προενίσχυση και το έξτρα τουίτερ για τα πρίμα.

Δηλαδή σε ότι αφορά το ηχείο και τα 2 όργανα κατεβαίνουν χαμηλά όμως τα keys χρειάζονται και πρίμα που αποδίδονται πιο πιστά απο το tweeter.

Η προενίσχυση των ενισχυτών keyboard είναι πιο κοντά σε μια μικρή κονσόλα καθως μπορεί να έχει περισσότερες εισόδους αφου θα πρέπει να υποστηρίξει δεύτερο ή και τρίτο keyboard ή drum machine συν εφέ ή EQ. Αν και βγάζουν ωραίο ήχο συνήθως δεν προτιμούνται απο τους πληκτράδες, λόγω βάρους αλλά και απο το γεγονός πως συνήθως δεν κουβαλάνε τίποτα ενισχυτικό μαζί τους στα live και προτιμούν να συνδέονται στην κεντρική κονσόλα. Συνήθως παίρνουν κάποιο αυτοενισχυόμενο ηχείο για προσωπικό μόνιτορ.

 

Αν εσυ δεν ανήκεις στην κατηγορία των βολεψάκιδων :classic_smile: και θες τον δικό σου ήχο, ένα σετ αυτοενισχυόμενων ηχείων (και ίσως μικρή κονσολα) θα σε βολέψει. Εναλλακτικά μια χαρά είναι ο ενισχυτής μπάσου που έχεις στις πρόβες αν και σου λείπουν πρίμα. Στο live όμως θα συνδεθείς στην κεντρική κονσόλα και το πρόβλημα έντασης και ποιότητας, λύθηκε.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου