Προς το περιεχόμενο

Ποιό είναι το αγαπημένο σας HARDWARE SYNTHESIZER και γιατί?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου τη βάρεσε και ανοίγω κι εγώ ένα θέμα στο κλίμα των θεμάτων που ανοίγουν οι "απέναντι" (κιθαρίστες)

 Να πούμε και εμείς τον πόνο μας, γιατί όχι? χαχαχαχχαχαχα

 

 Η ερώτηση μου επικεντρώνεται λοιπόν στα hardware synths και ενδεικτικά να αναφέρουμε αν θέλουμε το ένα απόλυτο  analog/digital/hybrid/workstation/samler/arranger με εξελιγμένες synth δυνατοτητες (γιατί όχι) κλπ. σύμφωνα με την ατομική μας προτίμηση .Και τι ήταν αυτό που καθόρισε στον καθένα μας την επιλογή μας για να το θεωρούμε το απόλυτο εργαλείο.Πρακτικοί, τεχνικοί λόγοι, επειδή τους βολεύει στη δουλειά, στο σπίτι για την πάρτη τους. Ο καθένας μπορει να το αιτιολογήσει όπως γουστάρει. Αν θέλει ας μην το αιτιολογήσει κιόλας.

 

 Εκ φύσεως δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης, δεν έχω πρόθεση το τοπικ να φτάσει να κρίνουμε ή να συγκρίνουμε τον καθένα μας και φυσικά να  μην συζητάμε για....... μπολσεβίκους και Ισραηλίτες χαχαχαχαχαχαχα

 

 Ξεκινώ εγώ ως OP

 

 Το αγαπημένο μου Harware Synth of all times είναι το

 ROLAND V-Synth (το πρώτο)

v_synth_top_gal.jpg

 Γιατί ήταν μια επιτυχημένη κατά τη γνώμη μου προσπάθεια να παντρέψει το harware synth με τις δυνατότητες software όσον αφορά την ηχητική διαμόρφωση και τον έλεγχό της.

 Και αυτό συνδυάζοντας όλες τις τεχνολογικές μεθόδους υλοποίησης σε ένα εργαλείο. Και να συνδυάζονται μεταξύ τους.

 Κάτι που ακούγεται στο αποτέλεσμα. Που αν αφιερωθεί σε αυτά ο χρήστης και δώσει το μεράκι του πραγματικά θα βγάλει υπέροχα αποτελέσματα.

 Με μια δομή σχεδιασμένη για να βοηθά και τους μη εξοικειωμένους με τα τεχνικά.

 

 Θα  ήθελα να ξαναγράψω (αν και έχω αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτό) πως υπήρξε για χρόνια αντικείμενο του πόθου μου και μελέτης μέχρι που τελικά το

απέκτησα και ασχολούμαι μέχρι και σήμερα πολύ με αυτό και δεν νομίζω να το βαρεθώ ποτέ. Μόνο μου άγχος είναι μην χαλάσει γι αυτό το προσέχω πολύ.

 

 Εσάς?

 Ποιο είναι το αγαπημένο σας?

 χαχαχαχαχαααχαχαχχαχα

 

 

  • Like 5

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το είχα για σίγουρο ότι θα έλεγες για το V-Synth. 😉

Μάλλον κι εγώ το Yamaha SY77 θα έλεγα λοιπόν από την πλευρά μου..

Οι λόγοι εκτός από συναισθηματικοί έχουν να κάνουν και με το συνδυασμό FM Synthesis με την AWM Synthesis (wavetable playback). Ήταν και αρκετά πλήρες workstation για την εποχή του.

http://www.vintagesynth.com/yamaha/sy77.php

 

Επεξεργασμένο από John Tzinieris
  • Like 2

 

🔇🔇🔇

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Έχω πολύ γλυκές και τρυφερές αναμνήσεις από το Emu E4XT, το Korg Trinity και το Nord Lead, 😊 αναμνήσεις από όμορφες καταστάσεις και ανθρώπους, και τα μηχανήματα αυτά θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Βέβαια τα πιο πρόσφατα hardware synths έχουν σαφώς καλύτερο ήχο και δυνατότητες, το KRONOS ειδικά είναι το πιο κομπλέ hardware που έχω πιάσει στα χέρια μου. Όμως με έχει κερδίσει πλέον ολοκληρωτικά το software, έχω να λιγουρευτώ πραγματικά synth από την εποχή FantomX/ MotifES, όμως τότε είχε πέσει πολύ κιθαριστική εργασία και τα λεφτά πήγαν στα ξύλα. 😂 Αργότερα που συνήλθα 🤣 διαπίστωσα ότι μου αρκούσε το software.

 

 Πλέον προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι χρειάζομαι κάτι σε hardware και δεν μπορώ 🤣🤣

 

 Οπότε αγαπημένο σε hardware... θα πω ένα psr της συμφοράς στα τέλη του `80, που με έκανε να μπω στο τριπάκι των πλήκτρων και να ξεκολλήσω από τη μονομανία της κιθάρας.

Επεξεργασμένο από manosx
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παλιοσειρές!

Ενα κλώνο έχω του minimoog για να παίζω με τα ποτενσιόμετρα,αλλά το γουστάρω κάργα μιας και είναι το πρώτο μου.

Θα επανέλθω στο μέλλον όταν δοκιμάσω περισσότερα να  σας πω 😄

 

 

 

  • Like 3
  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια που το ρίξαμε στα παλιά,

να κι ένα κομμάτι του 1994

με έναν ωραίο ηλεκτρονικό ήχο του SY77 😉

Τώρα τελευταία το ανέβασα στο youtube.

 

  • Like 4

 

🔇🔇🔇

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα που σας πέτυχα όοοολους μαζί.

Θέλω να πάρω ένα πολυφωνικο hardware synth.

Σκεφτόμουν το deepmind 12D της Behringer που είναι κλώνος? του Juno 60,έχετε σε αυτά τα λεφτά(εως 800) να προτείνετε κάτι καλύτερο πιο έυχρηστο?(μεταχειρισμένο δεν με ενοχλεί)

           Απο soft synth μην μου πείτε,τα βαριέμαι να παίζω με το mouse με τις χίλιες παραμέτρους και καθώς την έχω βρεί με το model d και την προσβασιμότητα που έχει,θέλω να πάρω και ένα πολυφωνικό τώρα που να έχει αρκετά κουμπάκια να παίζω χωρίς να ψάχνω μέσα σε μενού με τις ώρες και να με πιάνει πονοκέφαλος στο τέλος.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Jupiter 8 , με συντρόφευε για πολλά χρόνια στα 80s & 90s.

Νομίζω ότι μου άρεσε γιατί μου το πήρε η ΕΜΙ και δεν έδωσα φράγκο (έκανε το 1984 που το πήρα όσο ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών στο Κολωνάκι) 🤣

  • Like 2
  • Χαχα 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το V-synth έχω ακούσει  διαβάσει τα καλύτερα. Μάλιστα , σε διαγωνισμο (του οποίου το όνομα δεν το θυμάμαι) για το καλύτερο hardware performance synth της χρονιάς, έβγαινε για αρκετές φορές πρώτο (ίσως και έως 10 έτη έπειτα απο την κυκλοφορία του. Δεν είναι τυχαία η παραμονή της τιμής του μεταχειρισμένου σε υψηλά επίπεδα. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να παίξω ποτέ με αυτό το συνθ. 

Όπως δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω διάφορα πολυπόθητα συνθς, ίσως λόγω του οτι -όπως αναφέρθηκε- τα software πλέον κάνουν τα πάντα. Συνεπώς , η γνώμη μου δεν έχει τόση ισχύ λόγω ελλειπούς ενασχόλησης με τα hardware. Ωστόσο , δεν θα μπορούσα να κρύψω το θαυμασμό μου για το synth 30ετίας, το οποίο μπορεί να συνθέσει τόσο περίπλοκους ήχους , και να σταθεί τόσο επάξια συχνοτικά σε ένα mix για τα χρόνια του. Ο λόγος για το sy77 ... το οποίο ξεχωρίζει με διαφορά ανάμεσα στο σύνολο των hardware synths μου (και των δύο ) . Τα envelopes, τα φιλτρα του και η πολυπλοκότητα που προσφέρει η AFM είναι κάτι το οποίο το χαρακτηρίζει μοναδικό. Το μέγεθος της σπουδαιότητάς του , ενδεχομένως να αυξάνεται κατακόρυφα, λόγω του οτι αυτές τις μέρες μπορεί κανείς να το βρει παμφθηνα μεταχειρισμένο. Δεν το κάνει η χαμηλή τιμή τόσο σπουδαίο, όσο το γεγονός πως με μια μικρή δαπάνη μπορεί κανείς να το κάνει δικό του.  Είναι τόσο αγαπημένο, που όταν το βρήκα στις αγγελίες για 150 ευρώ, το τσίμπησα ως δεύτερο χωρίς 2η σκεψη. Βασικό του μειονέκτημα το εχθρικό UI και η έλλειψη Control Change ανάμεσα στην πληθώρα των παραμέτρων σύνθεσής του. Αν έβλεπα ξανά κάποιο στα 150 θα το αγόραζα ξανά. 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Superfunk είπε

Jupiter 8 , με συντρόφευε για πολλά χρόνια στα 80s & 90s.

Νομίζω ότι μου άρεσε γιατί μου το πήρε η ΕΜΙ

 

Να μου κανεις μία χαρη να πεις στην κα Έμη , οτι θελω ένα cs80 έτσι για έπιπλο στο σαλόνι 🙂

  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, Superfunk said:

Νομίζω ότι μου άρεσε γιατί μου το πήρε η ΕΜΙ και δεν έδωσα φράγκο (έκανε το 1984 που το πήρα όσο ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών στο Κολωνάκι) 🤣

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου