Προς το περιεχόμενο

Αmerican Acoustic Guitar Styles + Concert


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Αύριο Κυριακή 18 Μαΐου, απόγευμα. Ω2 Πρότυπο Μουσικό Εργαστήρι, Θεσσαλονίκη. Γιάννης Γκουγκουρέλας & Company

Ο Γιάννης Γκουγκουρέλας σας προσκαλεί σε ένα χαλαρό μουσικό απόγευμα στο χώρο Ω2 όπου παρέα με τον Κώστα Λιάγκουρα (κιθάρα, μαντολίνο, φωνή) και τον Στέργιο Λουστα (βιολί, μπάντζο), θα παρουσιάσει στο ύφος της Αμερικανικής Bluegrass και Old Time μουσικής παραδοσιακά κομμάτια παιγμένα με vintage και νέες κιθάρες από τη συλλογή του.

Τιμή εισόδου: 5€

 

"Eίμαι από τους τυχερούς που έχουν ακούσει και ακούω το Γιάννη να παίζει κιθάρα, στα πλαίσια μιας μακροχρόνιας σχέσης που έχω κυρίως με τις κιθάρες του, καθώς περνούν από τα χέρια μου για τεχνικούς αλλά και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Στα χέρια κιθαριστών όπως ο Γιάννης Γκουγκουρέλας, το όργανο βρίσκει την απόλυτη δύναμη, βρίσκεται στο ηχητικό και παικτικό ζενίθ του. Ο Γιάννης μου έμαθε πράγματα που δεν διδάσκονται στην τέχνη της οργανοποιίας και κοντά του αντιλήφθηκα τι πραγματικά μετράει σε ένα καλό όργανο. Είναι επίσης η ζωντανή απόδειξη ότι η μουσική είναι παγκόσμια και πανανθρώπινη αξία και μόνο να φέρει κοντά τους ανθρώπους μπορεί. Αύριο λοιπόν θα έρθουμε κοντά μεταξύ μας, αλλά και κοντά του για άλλη μια τέτοια εμπειρία, άλλο ένα "μουχαμπέτι" όπως μόνο αυτός και οι "άλλοι δύο" μπορούν να προσφέρουν. (Αν για τον Γιάννη έγραψα παράγραφο, για τους "άλλους δύο", τον Κώστα Λιάγκουρα και τον Στέργιο Λούστα, πρέπει να γράψω ολόκληρο βιβλίο, αλλά θα τα πούμε από κοντά εκεί, επί τόπου). Guitar Nerd Alert: Θα μιλήσουν οι κιθάρες και θα μιλάμε για κιθάρες. Μέχρι τότε, μια γεύση από το youtube channel του Γιάννη Γκουγκουρέλα:
 

 

 

 

  • Like 3

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Ωραία πράγματα.Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο.

Πολύ τη γουστάρω,αυτή τη μουσική.

Μακάρι να κατέβουν στην Αθήνα.

Πολύ ωραίο ήχο, οι κιθάρες.

Φτιαχτήκαμε πρωινιάτικα...

Πάω βόλτα με το άλογο!

Επεξεργασμένο από Αετός
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
9 ώρες πριν, gvour είπε

Πολυ λυπαμαι που ειμαι τοσο μακρια  ρε γμτο.

 

Αν δεν πάει ο Μωάμεθ στα Απαλάχια, θα έρθουν τα Απαλάχια σε αυτόν. Που ξέρεις, όλο και κάποιο trip μπορεί να οργανωθεί.

  • Like 1

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φτου γαμωτο, παρα πολυ θα ηθελα να ερθω - εχω πετυχει το καναλι του στο youtube, παρα πολυ ωραιος παιχτης. Δεν ηξερα οτι βρισκεται στη Θεσσαλονικη και οτι κανει συναυλιες, ελπιζω να τον πετυχω στο μελλον. Οσους τους ενδιαφερει εστω και "περαστικα" η bluegrass και η αμερικανικη φολκ οφειλουν να πανε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου