Προς το περιεχόμενο

Eίναι το πιο σημαντικό μέλος ο τραγουδιστής?


ex-VangelisV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμή συνέντευξη του Malmsteen που αναφέρει ότι "οι τραγουδιστές νομίζουν ότι είναι πιο σημαντικοί από τα άλλα μέλη της μπάντας" . Είναι όντως? είναι ο δίαυλος επικοινωνίας/σύνδεσης του κοινού με της μπάντας? 

 

Νομίζουν ότι σχηματίζω μια μπάντα και μετά τους απολύω, αλλά δεν κάνω τίποτα απ’ αυτά. Γράφω τα πάντα και μετά βρίσκω κάποιον και του λέω: «ορίστε η επιταγή, σου δίνω τόσα χρήματα τη βδομάδα, ορίστε οι στίχοι, οι μελωδικές γραμμές, τα θέματά σου στα πλήκτρα, το μπάσο, τα ντραμς κτλ.». Οπότε βασικά χρηματοδοτώ όλο αυτό και δίνω ένα μισθό. Εδώ είναι το πρόβλημα. Ότι πολλές φορές, ο μπασίστας, ο πληκτράς ή ο ντράμερ είναι απλά χαρούμενοι με το ότι παίζουν τα μέρη τους και ότι παίρνουν το μισθό. Οι τραγουδιστές όμως, πάντα δημιουργούν πρόβλημα. Πάντα λειτουργούν σαν να είναι ξεχωριστοί και πάντα έχουν κάτι διαφορετικό να πουν. Οπότε κι εγώ τους εξηγώ ότι έτσι είμαι εγώ, τους στέλνω στην ευχή του Θεού και τους προτρέπω να πάνε να γράψουν τα δικά τους τραγούδια κάπου αλλού αφού τους ευχαριστήσω. Δεν σε εμποδίζω να κάνεις κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις εδώ. Οι τραγουδιστές, πάντα θεωρούν ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από τον μπασίστα ή τον πληκτρά ή τον ντράμερ. Στην δική μου μπάντα, ή για να το θέσω καλύτερα στο δικό project, γιατί δεν είναι μπάντα, τα πράγματα γίνονται με τον δικό μου τρόπο. Μπορεί φυσικά κάποιος να πει, φεύγοντας, ότι είμαι μαλ**ας, μπορεί να πει ότι θέλει. Το θέμα όμως είναι ότι δεν έχω παραγωγό, άνθρωπο να γράφει μαζί μου τραγούδια ή κάποιον άλλο που να μου δίνει κατευθύνσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνω με την μουσική μου. Έχω ένα απολύτως ξεκάθαρο όραμα για το τι θέλω και το τι ακούω και δεν υπάρχει καμία σύγχυση πάνω σ’ αυτό. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι μουσικοί, οι οποίοι όμως δεν έχουν κάποιο όραμα και βασίζονται σε άλλους ανθρώπους να τους καθοδηγήσουν και να τους πουν τι να κάνουν. 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη:

https://www.rockhard.gr/συνεντεύξεις/yngwie-malmsteen-interview

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, VangelisV είπε

Είναι όντως? είναι ο δίαυλος επικοινωνίας/σύνδεσης του κοινού με της μπάντας? 

 

 

ΝΑΙ.

  • Like 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Σε συμβατικές μπάντες οποιουδήποτε είδους ο τραγουδιστής είναι το πρόσωπο της μπάντας.

 

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπως του Malmsteen, του Van Halen, κλπ, που η φωνή αναγκαστικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα και δικαίως.

 

Όταν πας να παίξεις drums, μπάσο, φλάουτο ή να τραγουδήσεις για κάποιον άλλο, δεν τίθεται θέμα συζήτησης περί καλλιτεχνικής κατεύθυνσης. Παίζεις τα parts σου, παίρνεις τον πολύ καλό μισθό σου και λες ευχαριστώ. 

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, VangelisV είπε

Και σε περιπτώσεις σαν αυτή του Μάλμστην? 

 

Ποιος ασχολείται με κιθαρίστες;

Οι ΑΛΛΟΙ κιθαρίστες ΜΟΝΟ.

Οταν πας να δεις τον Μαλμστην δεν πας να δεις τον τραγουδιστή του.

Και ΕΓΩ να τραγουδήσω ούτε που θα το πάρεις χαμπάρι μια και το μόνο που σε νοιάζει είναι να ακούς τα σολιδια 🙂

  • Like 3

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Yannis Methenitis changed the title to Eίναι το πιο σημαντικό μέλος ο τραγουδιστής?

Όταν παίζεις τραγούδια, η φωνή είναι εξ ορισμού το σημαντικότερο όργανο. Αυτό σημαίνει ότι έχει τη μεγαλύτερη "ευθύνη", όχι ότι πρέπει να την ψωνίσει.

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται την περίπτωση... είναι συγκροτήματα που γράψανε ιστορία που δεν θα ήταν τα ίδια με άλλον τραγουδιστή πχ οι GnR δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τον Axl, οι Europe χωρίς τον Tempest, τα Σκαθαρια χωρίς Lenon... οπότε εκεί ο τραγουδιστής είχε ρόλο κλειδί ήταν όμως και διαφορετικές εποχές.

 

τώρα αν σε ένα ξενοδοχείο που παίζω εγώ τα καλοκαίρια δεν έρθει η Γιώτα και έρθει η Λυδία δεν τρέχει τίποτα και οι 2 είναι πολλές καλές φωνές και ο κόσμος δεν θα καταλάβει τίποτα  αν αλλάξουν σίγουρα η καθεμια έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και φωνή.

 

το ίδιο ισχύει πχ και στα μπουζούκια που δουλευω χειμώνα ωραιο κ@λο να εχει να τα λεει και κατα τα άλλα όλα καλά, έχει πολτοποιηθεί κάπως το σύστημα πλέον στους τραγουδιστές -τριες γενικά τα πάντα είναι τυποποιημένα μαζικοποιημένα λες και βγαίνουν από εργοστάσιο με ζελατίνα...

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Κουφη Λεοπαρδαλη είπε

Όμως οι U2 είναι εν πολλοίς ο Edge.

 

Ναι αλλά και χωρίς τον BONO δεν βγαίνουν με τίποτα,αλλά έπιασες τώρα την περίπτωση των περιπτώσεων όπου όλοι οι μουσικοί της μπάντας είναι μοναδικοί στυλιστες και όλοι μαζί φτιάχνουν το σύνολο.

 

Ο απλός ακροατής πάντως τον Bono κοιτάει.

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα η απάντηση ειναι Ναί

Κανείς δεν θα θυμάται τι ωραίο σόλο έπαιξες, το τραγούδι πάντα θα τραβάει την προσοχή επικοινωνεί άμεσα με τον ακροατή

και αυτό το κατανόησα καλύτερα συμμετέχοντας σε χορωδία (τετράφωνη) τον τελευταίο καιρό όπου οι απλές συνηχήσεις ακούγονται αριστουργηματικά

 

 

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου