Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για πεταλια (τεχνικης φυσης)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Μια απορια που μου εχει δημιουργηθει εδω και πολυ καιρο -και ισως καποιο μελος γνωριζει να βοηθησει- ειναι η εξης.

Εστω πως εχουμε στη σειρα 2 πεταλια, ενα παραμορφωσης και ενα βαθους. Σεταρουμε το βαθος σε επιθυμητο βαθμο και λαμβανουμε Χ ηχο.

Οταν εμπλεξουμε και το πεταλι παραμορφωσης, παρατηρησα πως καποιες φορες υπαρχει ενισχυση του εφε βαθους (εως ενοχλητικα).

Αυτο κατα κανονα μου εχει συμβει με χειροποιητες κατασκευες. Καθε που δοκιμαζω ενα "καλο" εργοστασιακο πεταλι (πχ Analogman), δεν διαπιστωνω μεταβολη, τουλαχιστον οχι ευδιακριτη. Ομως τις περισσοτερες φορες που χρησιμοποιησα καποιον "κλωνο" απο γνωστους/φιλους DIY το προβλημα υπηρχε.

Η ερωτηση μου ειναι τι και πως ακριβως επηρεαζεται και φυσικα αν υπαρχουν τροποι "τιθασευσης" του φαινομενου, πχ αλλαγη πυκνωτων κλπ..

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομιζω να υπαρχει τροπος αντιμετωπισης.

Αυξανοντας τα db (με booster, od κλπ) πριν απο το reverb (το οποιο ειναι τελευταιο στο chain), αυξανεται και το effect του βαθους. 

 

Ομοιως και σε εναν ενισχυτη, χωρις πεταλια. Αυξανοντας την προενισχυση, πρεπει να χαμηλωνω το reverb. Μου συμβαινει συχνα σε καποιους ενισχυτες μου.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με τις ελαχιστες τεχνικες γνωσεις που εχω μου φαινεται καπως "λογικο"να συμβαινει οταν ειναι δυο πεταλια σε σειρα..τωρα ισως παιζει ρολο κ η ποιοτητα κατασκευης και υλικων..(κ εγω ουτως η αλλως με πεταλια σε σειρα παιζω και το πεταλι του reverb "αρπαζει"οταν αρχιζει το overdrive)..η "λυση" ειναι το effects loop οπου υπαρχει..(ο δικος μου π.χ δεν εχει οποτε συμβιβαζομαι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Σωστά τα λες Μάνο για το φασματικό περιεχόμενο στο βάθος, όμως ο ΕΖ αναφέρθηκε στο πρώτο πετάλι της παραμόρφωσης ότι κάνει τη διαφορά, με σταθερό το reverb και για τα 2, αν κατάλαβα καλά. 

Βέβαια ο ΕΖ λέει επίσης για χειροποίητες κατασκευές κάτι που αυξάνει το μυστήριο και δείχνει προς τις θεωρίες συνωμοσίας που όλοι σκεφτόμαστε, που επίσης δείχνουν στα υλικά και την τοπολογία. Μόνο ο συναρμολογητής αλλά ίσως ούτε κι αυτός, αλλά σίγουρα ο σχεδιαστής του κυκλώματος θα μπορούσε να προσθέσει εδω. Εκτός και αν πρόκειται για πασίγνωστα κυκλώματα που έχουν συναρμολογηθεί με τις καλύτερες προθέσεις.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στους ενισχυτές που το βάθος υποστηρίζεται από λάμπα το ίδιο συμβάινει.

Όταν το Od πατηθεί, το βάθος αυξάνει.

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορειτε να κανετε το εξης πειραμα:

Σε καθαρο καναλι ενισχυτη, με reverb, συνδεστε ενα booster. Δωστε 10db θα παρατηρησετε, εκτος της ψηλοτερης εντασης, οτι το reverb ειναι πιο εντονο.

Επειτα, απανεργοποιηστε το booster και αυξηστε το master volume ωστε η ενταση να ανεβει περιπου το ιδιο με πριν. Θα παρατηρησετε, πλεον, οτι το reverb δεν εχει αλλαξει συμπεριφορα. 

 

Το ιδιο θα συμβει και με πεταλι reverb πριν τον ενισχυτη. Νομιζω, αν και δεν το εχω τεσταρει, οτι και στη λουπα παλι θα συμβει το ιδιο.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου