Προς το περιεχόμενο

Πρώτη ηλ.κιθάρα/ενισχυτής.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην παρέα, καλως σας βρήκα. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες και αφού έφτασε στα χέρια μου μια αρχαία κλασσική κιθάρα άρχισα να μαθαίνω τις βασικές συγχορδίες και να παίζω μερικά εύκολα κομμάτια. Η όλη διαδικασία με ευχαριστεί πολύ και ενώ έχει περάσει μέχρι και εβδομάδα που δεν έχω ασχοληθεί καθόλου συνήθως παίζω καθημερινά τουλάχιστον 30'. Αφού λοιπόν νομίζω πως πέρασα την πρώτη δοκιμασία και αποδείχθηκε πως δεν ήταν εφήμερο σκέφτομαι να προβώ στην αγορά ενός σετ ηλ.κιθάρας-ενισχυτή. Στην αναζήτηση αυτή θα ήθελα τη βοήθεια σας καθώς είμαι άσχετος και οι επιλογές είναι πολλές. Από τη μέχρι στιγμής μου έρευνα έχει ξεχωρίσει η σειρά classic vibe της squier (400+€) είτε αυτή είναι Stratocaster είτε Telecaster και ο Boss Katana 50 (200€). Όταν ξεκίνησα να το ψάχνω ήθελα να διαθέσω ένα ποσό μέχρι 400€ που συνεχώς ανέβαινε, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υπερβώ τα 600 που ήδη μου φαίνονται πολλά. Συμφωνείτε με τις επιλογές μου; 
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρώ ότι είναι μια χαρά. Εγώ όταν ξεκίνησα πριν 20 χρόνια είχα μια samick και έναν ενισχυτάκο με οκτάρι ηχείο που δεν ακούγεται. Ο boss katana είναι σούπερ, με πάρα πολλές επιλογές και εφέ για να εξοικειωθείς. Οι Squier classic vibe πρέπει να είναι πολύ καλές. Νομίζω ότι και affinity να πάρεις πάλι κερδισμένςο θα βρεθείς. Απλά έχε το νού σου αν θέλεις γκάζια να πάρεις με διπλό μαγνήτη και όχι μονούς. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, Woody είπε

Από τη μέχρι στιγμής μου έρευνα έχει ξεχωρίσει η σειρά classic vibe της squier (400+€) είτε αυτή είναι Stratocaster είτε Telecaster και ο Boss Katana 50 (200€).

 

 

you-sir-are-absolutely-right.jpg

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατανα και ξερο ψωμι.

 

Εαν θες στρατ και επιθυμεις να κατεβεις λιγο στο μπατζετ, μπορεις να παρεις squier vintage modified. Τη βρισκεις περι τα 280. Εξαιρετικο οργανο και αυτο. Και η standard tele ειναι πολυ καλη στα ιδια λεφτα.

 

Εναλλακτικα, μπορεις να πας στης σειρα cv σε tele ή strat, οπως σωστα ειπες. Επισης, οι epiphone les paul standard και epiphone g400 ειναι αλλες σοβαρες επιλογες, εφοσον σου αρεσουν σαν κιθαρες. 

 

Το παν ειναι να σε γεμιζει στο ματι και να ειναι ανετη στα χερια σου. Μη διστασεις να τις δοκιμασεις πριν αποφασισεις.

 

Telecaster θα κοιτουσα πρωτα, εαν θα ημουν στη θεση σου, αν και ειναι λιγο υποκειμενικο. Θεωρω οτι συα λεφτα αυτα εχουν γενικοτερα πολυ καλυτερο ηχο (ευπεπτο και "φιλικο" για αρχαριους) απο τις stratocaster, με παραμορφωση στον ενισχυτη. Για single coil μιλω.

Επεξεργασμένο από gkourmoul1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά! Ωραία, οπότε κλείνει το θέμα του ενισχυτή. Όσον αφορά την κιθάρα αρχικά σκεφτόμουν να κινηθώ προς affinity ωστόσο κάπου διάβασα ότι ενώ είναι συμπαθητικές δεν έχουν καλό quality control με αποτέλεσμα να είναι και λίγο θέμα τύχης το αν θα πάρεις καλό όργανο. Απ' την άλλη οι ενστάσεις μου με τις classic vibe που όλοι εκθειάζουν είναι πρώτον ο glossy neck (που απ' ότι διαβάζω δεν είναι και ότι καλύτερο) και δεύτερον μήπως είναι overkill για την περίπτωση μου (γενικά δεν σκοπεύω να ξεκινήσω μαθήματα ότι μαθαίνω θα το μαθαίνω online και με αργό ρυθμό). Οι vintage modified όπως και oι standard  βλέπω ότι ναι μεν λαμβάνουν θετικά σχόλια ωστόσο το δείγμα είναι πολύ μικρότερο και η διαφορά στην τιμή δεν είναι τόσο μεγάλη. Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, σίγουρα θα περάσω και από ένα μουσικό κατάστημα να τις δοκιμάσω απλά θέλω πρώτα να περιορίσω τις επιλογές μου. Τέλος μεταξύ Telecaster και Stratocaster αισθητικά μου αρέσουν εξίσου αλλά διαβάζω ότι οι Telecasters είναι πιο ευέλικτες κάτι που με ενδιαφέρει πολύ. 

Επεξεργασμένο από Woody
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Glossy neck δεν θα προτεινα. Κολλαει το χερι.

 

Δεν ξερω εαν ειναι πιο ευελικτες οι τελε. Ισως ειναι. Σιγουρα κερδιζουν στην φιλικοτητα και στην απλοτητα χρησης και κατασκευης. Για μενα ειναι πιο ευελικτες λογω ευκολιας στον χειρισμο.

 

Οι affinity με ξενερωνουν διοτι δεν εχουν std μεγεθος. Οι std εχουν κανονικο μεγεθος με καλους ψιλοhot μαγνητες, και οι vm εχουν καλο φινιρισμα και ποιοτητα με μετριους μαγνητες.

 

 

  • Like 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, Woody είπε

δεν έχουν καλό quality control

δεν είναι gibson

 

14 λεπτά πριν, Woody είπε

με αποτέλεσμα να είναι και λίγο θέμα τύχης το αν θα πάρεις καλό όργανο.

Mια χαρά είναι. Θα σου πρότεινα να πάρεις αυτή μιας και ξεκινάς τώρα που είναι και κάτω από 200 ευρώ.

 

Το θέμα είναι ότι έχεις ξεκινήσει με κλασσική που έχει σχετικά πλατιά ταστιέρα οπότε η μετάβαση σε ηλεκτρική μπορεί να συ φανεί στην αρχή κάπως. Αν έχεις κάποιον Νάκα κοντά σου πήγαινε και δοκίμασε 

3 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Glossy neck δεν θα προτεινα. Κολλαει το χερι.

Σε μένα όχι. Μου αρέσει θα έλεγα και το προτιμώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, Woody είπε

Απ' την άλλη οι ενστάσεις μου με τις classic vibe που όλοι εκθειάζουν είναι πρώτον ο glossy neck (που απ' ότι διαβάζω δεν είναι και ότι καλύτερο)

 

Μεχρι να εφευρεθει το..ιντερνετΣ απολυτως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ειχε προβλημα με τα glossy necks.

ΟΛΟΙ οι κιθαριστες που επαιζαν με FENDER  μεχρι και το 1990 (που πρωτοβγηκαν τα satin finished necks) με GLOSSY neck επαιζαν και φυσικα ΟΛΟΙ οι κιθαριστες που επαιζαν,παιζουν και ΘΑ παιζουν με Gibson,Gretsch,Rickenbacker,PRS κτλ. GLOSSY NECKS ΕΠΑΙΖΑΝ...  

 

Στο κατω κατω τηε γραφης αν ΕΣΥ (οχι οι...φωστηρες που διαβαζεις στο ιντερνετΣ) εχεις ΟΝΤΩΣ προβλημα μιλαμε για δουλεια 30 δευτερολεπτων με ενα SCOTCH BRITE (πρασινο) για να γινει ο....glossy.....ξε-glossy    

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Χαχα 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου